Menü

Vanília olaj

Az antioxidánsok megsemmisítik a szabad gyököket és a veszélyes méreganyagokat amik lerakódnak a szervezeten belül, ami a rossz étrendbeli szokásoknak és az egészségtelen életmódnak köszönhetők. A vanília illó olaj egy természetes antioxidáns ami semlegesíti a szabad gyököket és teljesen megsemmisíti őket. A belső tisztítása folyamata segít abban, hogy csökkentse a sejteit és szöveteit érő károsodást. Az antioxdiánsok segítségével növelheti a szervezet képességét arra, hogy az önmagát megjavítsa és fokozza az immunitást bizonyos betegségekkel szemben.

Afrodiziákum

A vanília illó olaj szisztematikus adagolása olyan személyek számára akik impotenciában, merevedési zavarban, frigiditásban vagy a libidó csökkenésében szenvednek enyhítheti a problémákat. Az olaj stimulálja bizonyos hormonok termelődését, mint például a tesztoszteronét és az ösztrogénét, ami segít visszahozni a megszokott szexuális kedvet és segíti a szexuális vágyak felkorbácsolását.

Csökkenti a gyulladást

A vaníliát a történekem során már használták a sebek gyógyítására és ma már tudjuk, hogy van gyulladáscsökkentő tulajdonsága, ami segít enyhíteni és lenyugtatni a gyulladt területeket a bőrön. Mivel a vanília antioxidáns tartalma magas segít csökkenteni a károsodást amit a gyulladás okozott. A vanilin, az anyag ami a legnagyobb mértékben tartalmazza az antioxidánsokat, rendelkezik azzal a tulajdonsággal, hogy a koleszterin szintet természetesen csökkenti és gyengíti a triglicerid szinet és a reumás izületi gyulladást tüneteit is.

Köhögés

A köhögés elleni szirupok gyakran használják a vaníliát arra, hogy elfedjék a gyógyszer keserű ízét. Bár igen apró a bizonyíték arra, hogy bebizonyítsák a vanila kivonat hatását a köhögés csillapításával szemben a gyenge érzéstelenítő tulajdonság a vaníilában enyhítheti a tüneteket, mint például a fájdalmat amit a fájó torok okoz, vagy a fejfájást.

Javítja a légúti problémákat

Mindegy, hogy légúti problémáktól szenved vagy csak szeretné könnyíteni légzését, cseppentsen pár csepp vanília oljat a párnájára, hogy megkönnyítse légzési problémáit. A vanília illóolajban található aroma befolyásolja az agy légúttal foglalkozó pontját, megelőzi a feszültséget a tüdőkön és segít a levegőnek akadálymentesen eljutni a tüdőik.

A vanília illólaj antikarcinogén tulajdonsággal rendelkezik – meggátolja a rák kifejlődést, még azelőtt, mielőtt az problémává válna, ezzel hatékony természetes rákkezelő anyaggá téve a vaníliát. Ez az erőteljes olaj megfékezi a rákos sejtek növekedését, főleg mivel antioxidánsként viselkedik, ami megelőzi a sejtek oxidálódását. Az antioxidánsok megölik a szabad gyököket a testben és visszafordítják ezt az oxidatív, stresszokozó, krónikus betegséget.

Herpesz. Megelőzés és kezelés gyógynövényekkel

Sokunk mindennapjait keserítik meg olykor az apró fájó hólyagocskák. Többféle típusa van, a legismertebbek a közönséges herpeszek, ezek leginkább a szájon, az orron, a bőrön- és a nyálkahártya határán jelentkeznek, emellett léteznek genitális, tehát nemi szervi herpeszek is, ám mint a legtöbb betegség, odafigyeléssel ez is megelőzhető.

A hiperpigmentáció és kezelése

Apró barna foltok az arcon? Mit tehetünk, hogyan kezelhetjük, mit jelent a hiperpigmentáció?

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.