Menü

Vegyük elő a mézet!

A méz bármely időszakban, évszakban, napszakban valóságos csodaszer, kívül-belül alkalmazhatjuk, tökéletes gyulladásokra, szépen simítja ki a ráncokat és megfázásra is kiváló, utóbbit eddig is tudtuk, de nézzük ősszel mi mindenért érdemes elővenni a polcról.

Az egyik legnépszerűbb természetes édesítőszer, mely még az egészségünknek is jót tesz, ráadásul enyhíti a torokfájást és ajánlott gyomorbántalmakra is (repceméz különösen refluxra jó), én pedig gyakran külsőleg is használom, mert antibakteriális, kiváló antioxidáns, gyulladáscsökkentő és bőrszépítő, regeneráló.

Sajnos manapság már ez sem olcsó mulatság, viszont bárki számára könnyen elérhető és az ára is megfizethető.

Hogyan hat a bőrre a méz?

Nos bevált receptem, ha mézet és jó minőségű olívaolajat elkeverek, majd a bő 10 percig hagyom hatni a bőrömön. Van, aki a mézet közvetlenül a pattanásos területre keni, majd 20-30 perc után langyos vízzel lemossa.

Az avokádós-mézes arcpakolás is jól hangzik, s jól is hat, ehhez egy evőkanálnyi érett avokádó szükséges, amit kevés mézzel elkeverünk és 30 percig hagyjuk hatni az arcunkon.

A tejes -mézes fürdő is kényeztető, hisz a mézben nemcsak tápláló vitaminok és ásványi anyagok vannak, hanem antioxidánsok is.

A téli időszak még kicsit odébb van, de ha bekopogtat a hideg, akkor különösen sokakat érinthet a kéz és arc bőrének kiszáradása. A mézzel ezen a problémán is segíthetünk.

Hogyan hat a méz az alvásra?

Valahol olvastam régen, hogy elalvási problémákra mézes tejet kell inni. A méz belsőleg is jótékony a szervezetre, nem kell belőle sokat enni, hiszen magas a cukortartalma, de például elég egy kávéskanállal fogyasztani belőle, és álmunk máris zavartalan lesz, ugyanis a tripofán nevű anyag zavartalanul eljut az agy alvásért felelős részére, így gyorsabban elalszunk.

A méz nyugtató hatású, ráadásul tökéletes energiaforrás is. Mértékkel fogyasztva senki sem fog elhízni tőle.

Kik fogyaszthatják?

Gyermekek. Számukra az egyik leghasznosabb táplálék - viszont 1 éves korig csecsemőknek nem szabad mézet adni.

Idősek. A méz a gyenge szervezetűeknek, időseknek nagyon könnyen emészthető, könnyen hasznosítható.

Ülőmunkát végzőknek. Elindítja az anyagcserét, frissíti az agyat, energiával tölti fel az elzsibbadt testünket.

Fizikai dolgozóknak, sportolóknak. Táplálja az izmokat. Segít a fáradtság leküzdésében. Javítja a test oxigénnel való ellátottságát.

A méz naponta fogyasztva a leghatékonyabb. Ha nincs olyan betegségünk, vagy diétánk, mely kizárná a mézfogyasztást, akkor alkalmazzuk bátran, bizonyítottan hasznos vitaminforrásunk.

Az érzelmi stabilitás nem egy adottság

Csecsemőként kétségbeesetten ordítunk az értetlen felnőttekkel, és – amikor nem kapjuk meg azonnal a magunkét – sokszor felnőttként sem jutunk jobb megoldásra. Vajon miért viselkedünk felnőtt fejjel is gyerekként, amikor nem érjük el a célunkat? Hogyan lehet az, hogy egy nyelvet beszélünk, de hiába, mert mégsem értjük meg egymást? Miért mennek füstbe nagy lánggal indult kapcsolatok, nagy lelkesedéssel indított közös munkák, projektek?

Alufólia kisokos

Számtalan háztartásban megtalálható az alufólia a konyhai eszközök között. A legtöbb ember, sütéshez, vagy élelmiszer csomagolására használja, de számos további lehetőségeket is rejt magába. Az elmúlt években pedig arra keresik a kutatók a választ, hogy egészséges-e a használata.

Nyaki gerinc eredetű szédülés, szédülékenység

A szédülésnek – szédülékenységnek számos oka lehet, s a páciensek sokszor hónapokig, évekig járják a diagnosztikus köröket a különböző szakterület képviselői között, amíg az igazi okra fény derül. Jól ismertek a szédüléssel járó gyakoribb kórképek, melyek a belsőfülben található egyensúlyszabályozó végkészülékek megbetegedéseiből, (perifériás eredet) és az agyban - agytörzsben levő egyensúly szabályozásért felelős területek daganatos, infarktusos, vérzéses (TIA), gyulladásos kóros állapotából eredeztethetőek (centrális eredet).

Mit tehetünk hátfájás ellen?

Hátfájás ellen sok mindent tehetünk, elsőként akár meg is lehet(ne) előzni, de ha már kialakult a baj, akkor is hatásosan lehet kezelni, akár otthoni, házi módszerekkel is.

A legerősebb és legtermészetesebb tisztítószerek

Szeretnék mindenkit lebeszélni a vegyszerekről, erős kemikáliákról, vessünk be helyettük éppoly hatásos, ám természetes, házi tisztító – és fertőtlenítőszereket!