Menü

Bébiétel, színdiéta, szélsőséges módszerek! Drasztikus sztárfogyókúrák!

Csinos hölgy rettentően vidáman, friss salátával teli tálból eszik, kezében villa, és hibátlan csillogó, vakító fogsor. Ki ne ismerné ezeket a diétás reklámképeket? A baj sohasem a diétával van, hanem sokkal inkább azzal, ha valaki drasztikus módszerekhez folyamodik.

Sokan elkezdenek fogyókúrázni, de gyakran előfordul, hogy diéta közben annak felgyorsítása, vagy a vágyott eredmények gyorsabb elérése érdekében, vagy csupán csak türelmetlenségből, tájékozatlanságból drasztikus folyamatokhoz nyúlnak. Ezzel ugyan beindul a gyorsabb fogyás, ám ahogy véget ér a hosszútávon tarthatatlan módszer – a kilók visszatérnek.

Ezt hívják jojóeffektusnak.

A folyamat felvázolásából kiderül, hogy így ennek semmi értelme nem lesz, hiszen semmi köze az egészséges élethez, a helyes táplálkozáshoz, sőt az észszerűséghez sem.

Sokkal okosabb valami egészségesebb módszerre váltani, s bár lehetséges, hogy így lassabban szabadulunk meg a súlyfeleslegtől, de hosszú távon megéri, mert nem az egészségünket tesszük kockára.

Mi a baj a drasztikus diétával?

Mert a test vészhelyzetként tekint rá és azonnal elkezd raktározni, amint ételt kap, s mi mást fog elraktározni, mint természetesen a zsírt.

Másik probléma ezzel, hogy a drasztikus fogyókúrát stresszként éli meg a szervezet, aminek hatására túl sok kortizol, azaz stresszhormon szabadul fel a szervezetben, ami pedig megemeli az inzulinszintet is, ami hozzájárulhat az inzulinrezisztencia és a cukorbetegség kialakulásához, de még a pajzsmirigybetegségeket is ide sorolnám.

Mindenki ismer drasztikus sztárfogyásokat, van, aki egy-egy szerep kedvéért vállalja ezt a kockázatot és hirtelen, kevés idő alatt, hatalmas fogyásokra képes.

Volt olyan színésznő, aki naponta szigorúan csak 4 főtt tojást evett, más egyoldalúan csak fehérjét fogyasztott, akadt olyan, aki színek szerint evett, de olyan is, aki bébiételeken élt, vagy olyan, aki napi kalóriakeretét 300 kalóriában határozta meg. Kétlem, hogy ezek a módszerek egészségromlás és következmények nélkül valósultak meg, mindenesetre semmiképp sem követendőek!

Nem kérdés, hogy Hollywood legmenőbb hírességei sok mindenre képesek egy-egy szerep kedvéért, ám ezeket a drasztikus fogyókúrákat semmiképp se utánozzuk le, hiszen ésszerű keretek közötti, normál diétával, egészséges és változatos étrenddel, sok folyadékkal és heti néhány edzéssel éppígy elérhetjük a kívánt formát és testsúlyt. Egészségkárosodás nélkül.

Sok veszély leselkedik a kicsikre a strandon!

Nem tudom, hogy az ijesztőbb, hogy újra kellett éleszteni egy kisfiút az egyik strandon, vagy az döbbent le jobban, hogy a kicsit 10-15 percig nem keresték a szülei. „Nem lehet elégszer elmondani” jellegű írásom következik.

Miért fontos a B12 vitamin?

A vitaminok elengedhetetlenek az egészséges testi, szervi és pszichés működésünkhöz, nem lehet eleget hangsúlyozni fontosságukat. Egyik ezek közül a B12 vitamin, aminek sokféle jótékony hatása ismert.

Az allergiát kezelni kell!

Az allergia, mivel az immunrendszer téves reakciója folytán alakul ki, nem gyógyítható, viszont hatékonyan kezelhető betegség Az elhanyagolt és kezeletlen allergia azonban szövődményeket okozhat, szénanáthás tüneteinket már a pollenszezonban vagy azt megelőzően fontos kivizsgáltatni és elkezdeni az esetleges kezelés.

Hideg gyógyteák meleg napokra

Nyáron is érdemes gyógyteákat fogyasztani, hiszen jótékony hatással van az immunrendszerünkre. Hogyha a kánikulában nem szeretnénk forró italt inni, kiváló megoldás lehet egy hidegen fogyasztható gyógytea elkészítése. Ezzel kapcsolatban olvashatsz elkészítési tippeket és teafajtákat ebben a cikkben!

Tanácsok orrfolyás ellen

Orrváladék minden nap termelődik, hogy az orrnyálkahártyát nedvesen tartsa, megelőzze a kiszáradását, a száraz orr kialakulását. Fontos szerepe van abban, hogy megakadályozza a kórokozók, por és pollenek tüdőbe jutását.