Menü

Gondolj másként az ecetre!

Sokszor hallom, hogy nem szeretik, nem bírják a szagát, nem szeretik használni, pedig vannak dolgok, amelyekre egyszerűen fantasztikus megoldás az ecet!

Az ecetet úgy használhatjuk fel legjobban takarítási célokra, ha fele-fele arányban hígítjuk vízzel, és szórófejes flakonba tesszük. Ezzel egyszerűen meg tudjuk tisztítani a legtöbb felületet.

Például az ablakokat!

Fontos, hogy akkor érdemes nekiállni, amikor nem éri közvetlen napfény az üveget. Ecetes vízzel garantáltan csíkmentesen szárad a felület és szép tiszta lesz.

A mikrohullámú sütő kényes pont? Ecet!

Szokásom betenni egy műanyag táé ecetes vizet a mikróba, mely egy-két perc alatt leoldja a makacsa szennyeződéseket és ételfoltokat, kifröccsenéseket, sőt elárulom, hogy a mosogatószivacsot is be szoktam tenni a mikróba két percre, fertőtlenítés céljából. (a szivacs ezután pár percig tűzforró, kézzel ne fogjuk meg és ne vegyük ki azonnal)

Ecetet a padlóra!

Hatékony, olcsó tisztítószer felmosáshoz. Ha csak a szaga miatt nem használtuk eddig, akkor cseppentsünk hozzá eukaliptusz- és/vagy teafaolajat.

A tűzhely kritikus pont. Aki főz és aktívan használja a konyháját, tudja, hogy számtalan szennyeződéssel kell leszámolni. Az ecetnek ekkor is érdemes adni egy esélyt!

A mosogató legyen a legtisztább! A mosogató tisztán tartása higiéniai okokból is fontos. Ecetet fújjunk rá és máris gyönyörűen tiszta lesz.

Vízforraló, tea- és kávéfőző.

Ezek a készülékek borzasztóan hamar vízkövesednek, pláne gyakori használat mellett és azért valljuk be napi szinten kapcsoljuk, használjuk őket. Az ecetes víz az egyik legjobb vízkőoldó, nagyon gyakran átöblítem vele ezeket az eszközöket, a vízköves vízforralónkkal csodát tesz.

Mi a helyzet az edényekkel?

A makacs égésmaradványok ellen is hatékony fegyver az ecet, én gyakran a mosogatógépbe is öntök belőle.

Fürdőszobába is használhatjuk? Természetesen! Mint említettem kiváló vízkőoldó, emellett szuperül ellátja a penészfoltok baját a fúgáknál.

Volt nincs penész, vízkő, baktérium, szennyeződés, ételmaradék, folt. Ezt tudja az ecet a háztartásban! S ami a legjobb, mindezt vegyszermentesen tehetjük meg!

Mennyi baktériumot szed össze egy kisgyerek az udvaron?

A minap néztem arról egy videót, hogy mennyi baktérium van egy kisgyerek kezén játszótér után. A tanulmány eredményét egy mikrobiológus mutatta meg.

Az OCD negatív hatásai a magánéletre

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. A skizofréniával ellentétben a beteg tökéletesen tisztában van cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a való világgal.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.

Gyógynövények, amelyek segítenek fáradtság ellen

A fáradtságot többek közt okozhatja a nem megfelelő, többször megszakított alvás, rossz étrend, stressz, depresszió, dohányzás, alkoholfogyasztás, testmozgás hiánya, a sokat repülőknél pedig a jet lag (időeltolódással járó fáradtság).