Menü

Hogyan lehet örökbe fogadni egy ovit?

Röviden válaszolva úgy, hogy egyéni adományokkal Halmozottan Hátrányos Helyzetű gyerekeket nevelő óvodát segítünk. Örökbe fogadni azért jó, mert mindenki jól jár.

Jól jár az örökbefogadó-adományozó, hiszen az otthon már nem használt, de jó minőségű ruhákat, játékokat, eszközöket végre ki tudja “takarítani” a lakásból, a támogatott intézmények pedig szintén jól járnak, ugyanis jó minőségű eszközöket, ruhákat, játékokat kapnak a mindennapi működésükhöz, s természetesen jól járnak a rászoruló gyermekek, mert az így elküldött dolgokból valóban ők részesülnek.

A halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő intézmények országos támogatási programja 2019 őszén indult el, amely immár országos ismertségnek örvend. A program célja az integráció támogatása, a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő intézmények fokozott támogatása, és a társadalom érzékenyítése a témában.

Az oldaluk a neten és a közösségi oldalon is elérhető a https://orokbefogadokegyovit.hu/ oldalon, ahol örökbefogadónak és támogatott intézménynek is lehet jelentkezni.

Mire van szüksége egy HHH-s, azaz halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő ovinak?

Nos olyan dolgokra, amelyeket otthon már nem használunk, például könyvekre, társasjátékokra, babákra, plüssökre, hangszerekre, nagymozgásos játékokra: feleslegessé vált kismotorra, tanulóbiciklire, rollerre, ezek felül kézműves eszközökre, mint: papír, olló, ragasztó, ceruza, festék, gyurma.

Az alapvető dolgok mindig jól jönnek ezeknek az intézményeknek, például zsebkendő, szalvéta, fogkefe, fogkrém, szappan, takaró, törölköző, ágy, függöny, terítő, tisztítószer, fertőtlenítőszer.

A gyermekeknek ruhára mindig szükségük van szezonálisan, az évszaknak megfelelő, mostanság épp meleg ruhákra, kabátra, sapkára, sálra, kesztyűre, de elkél a zokni és az alsónemű is.

Hogy lehetek örökbefogadó?

Egyszerűen és gyorsan, ahogyan én is tettem, a fent linkelt oldalon a támogatói jelentkezés űrlapot kitöltve, mely után automatikus, regisztrációs e-mailt kapunk a sikeres adatrögzítésről, majd pár nap múlva e-mailt kapunk az ovidról és annak úgynevezett „nincslistájáról”, azaz a leginkább szükséges dolgokról.

Ezután vehetjük fel a kapcsolatot az óvoda vezetőjével egyeztetés, ismerkedés céljából.

Hogy juttathatom el a csomagot a kiválasztott oviba?

Ezt mindenkinek magának kell megoldania, postán, futárral, önköltségen, de bízom benne, hogy ennyivel a legtöbben hozzá tudunk járulni a szegénységben élő, hátrányos helyzetű gyerekek életkörülményeinek javításához.

Amikor örökbefogadónak jelentkezünk, kiválaszthatjuk, hogy kinek szeretnénk adományt küldeni, lehet 3-7 éves óvodásoknak való jó minőségű felesleget eljuttatni, vagy 0-3 éves babáknak való jó minőségű holmit, 7-14 éves kisiskolásoknak, 9-18 éves középiskolásoknak, illetve anyaotthonnak.

A fent említett honlapon információkat kaphatunk az egyesületről, a jogi háttérről, fontos és közérdekű adatokról, hasznos információkról, térképekről, s a felmerülő kérdésekről.

Segíthetünk adónk 1%-ával is a mélyszegénységben élő gyerekeknek!

Mintegy 46 ezer hátrányos helyzetű gyermek él mélyszegénységben, őket támogatja a 2019-ben indult Örökbe fogadok egy ovit! mozgalom (OFEO), amelyhez ezidáig 6300-nál is többen csatlakoztak az ország minden pontjáról, hogy jó minőségű fölöslegükkel segítsék a nehéz sorsú gyerekeket. Kérem csatlakozzon, aki megteheti! Sok pici gyereknek ez jelentheti a kiutat a nyomorból!

Alvás a gyerekkel – együtt vagy külön?

Együtt vagy külön aludjunk? Legyen-e külön szobája a gyereknek? Gyermeket nevelő szülők körében ez az egyik legmegosztóbb kérdés. Két határozottan elkülönülő tábor áll egymással szemben.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.