Menü

Hogyan lehet örökbe fogadni egy ovit?

Röviden válaszolva úgy, hogy egyéni adományokkal Halmozottan Hátrányos Helyzetű gyerekeket nevelő óvodát segítünk. Örökbe fogadni azért jó, mert mindenki jól jár.

Jól jár az örökbefogadó-adományozó, hiszen az otthon már nem használt, de jó minőségű ruhákat, játékokat, eszközöket végre ki tudja “takarítani” a lakásból, a támogatott intézmények pedig szintén jól járnak, ugyanis jó minőségű eszközöket, ruhákat, játékokat kapnak a mindennapi működésükhöz, s természetesen jól járnak a rászoruló gyermekek, mert az így elküldött dolgokból valóban ők részesülnek.

A halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő intézmények országos támogatási programja 2019 őszén indult el, amely immár országos ismertségnek örvend. A program célja az integráció támogatása, a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő intézmények fokozott támogatása, és a társadalom érzékenyítése a témában.

Az oldaluk a neten és a közösségi oldalon is elérhető a https://orokbefogadokegyovit.hu/ oldalon, ahol örökbefogadónak és támogatott intézménynek is lehet jelentkezni.

Mire van szüksége egy HHH-s, azaz halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő ovinak?

Nos olyan dolgokra, amelyeket otthon már nem használunk, például könyvekre, társasjátékokra, babákra, plüssökre, hangszerekre, nagymozgásos játékokra: feleslegessé vált kismotorra, tanulóbiciklire, rollerre, ezek felül kézműves eszközökre, mint: papír, olló, ragasztó, ceruza, festék, gyurma.

Az alapvető dolgok mindig jól jönnek ezeknek az intézményeknek, például zsebkendő, szalvéta, fogkefe, fogkrém, szappan, takaró, törölköző, ágy, függöny, terítő, tisztítószer, fertőtlenítőszer.

A gyermekeknek ruhára mindig szükségük van szezonálisan, az évszaknak megfelelő, mostanság épp meleg ruhákra, kabátra, sapkára, sálra, kesztyűre, de elkél a zokni és az alsónemű is.

Hogy lehetek örökbefogadó?

Egyszerűen és gyorsan, ahogyan én is tettem, a fent linkelt oldalon a támogatói jelentkezés űrlapot kitöltve, mely után automatikus, regisztrációs e-mailt kapunk a sikeres adatrögzítésről, majd pár nap múlva e-mailt kapunk az ovidról és annak úgynevezett „nincslistájáról”, azaz a leginkább szükséges dolgokról.

Ezután vehetjük fel a kapcsolatot az óvoda vezetőjével egyeztetés, ismerkedés céljából.

Hogy juttathatom el a csomagot a kiválasztott oviba?

Ezt mindenkinek magának kell megoldania, postán, futárral, önköltségen, de bízom benne, hogy ennyivel a legtöbben hozzá tudunk járulni a szegénységben élő, hátrányos helyzetű gyerekek életkörülményeinek javításához.

Amikor örökbefogadónak jelentkezünk, kiválaszthatjuk, hogy kinek szeretnénk adományt küldeni, lehet 3-7 éves óvodásoknak való jó minőségű felesleget eljuttatni, vagy 0-3 éves babáknak való jó minőségű holmit, 7-14 éves kisiskolásoknak, 9-18 éves középiskolásoknak, illetve anyaotthonnak.

A fent említett honlapon információkat kaphatunk az egyesületről, a jogi háttérről, fontos és közérdekű adatokról, hasznos információkról, térképekről, s a felmerülő kérdésekről.

Segíthetünk adónk 1%-ával is a mélyszegénységben élő gyerekeknek!

Mintegy 46 ezer hátrányos helyzetű gyermek él mélyszegénységben, őket támogatja a 2019-ben indult Örökbe fogadok egy ovit! mozgalom (OFEO), amelyhez ezidáig 6300-nál is többen csatlakoztak az ország minden pontjáról, hogy jó minőségű fölöslegükkel segítsék a nehéz sorsú gyerekeket. Kérem csatlakozzon, aki megteheti! Sok pici gyereknek ez jelentheti a kiutat a nyomorból!

Iskolai ballagás, évzáró, osztálykirándulások a kánikulában

Sok helyen a napokban tartják az általános iskolai ballagásokat, az évzáró ünnepségeket, osztálykirándulásokat. Mit lehet tenni, ha a forróságban kirándul a gyerek, vagy az iskola udvarán tartják az évzáró ünnepséget?

Amikor a házikedvencünket gyászoljuk

A házikedvenc elvesztése kapcsán kialakult gyász egy teljesen természetes reakció. Vannak olyan gazdik, akiknek nagyon nehéz túltenniük magukat háziállatuk elvesztésén, de kisgyerekek esetében azt gondolom ez fokozottan nehéz.

Legjobb falatok grillrácson

A grillezés több, mint egy szimpla ételkészítés. Társasági program, családi élmény, csapatépítő tevékenység, s emellett egyenes út a gasztronómiai örömök világába. Sokan alig várják, hogy a hőmérő szála minél magasabbra kúszon és elővehessék a kerti grillsütőt.

Életmentő tanácsok! De szó szerint

Szó szerint életmentő tanácsokat hoztam a kánikula beköszöntével, kérem szívleljék meg ezeket a sorokat és legyünk felelős szülők, felelősségteljes autósok és gazdik!

Az énidő nem önzőség

Az egyéni boldogság megjelenésével egyre lényegesebbé vált a személyes jólét. Olyannyira fontossá, hogy ma már az önmagunkkal való foglalkozás adja társadalmunk alapját. Az énidő napjainkban divatos kifejezés, sok helyen látjuk, de általában elsiklunk felette. Sokan azt gondolják, hogy elegendő időt töltenek el saját testi-lelki egészségük ápolásával, de ez egy jóval hosszabb folyamat tud lenni, mint a pillanatnyi pihenés.