Menü

Hogyan lehet örökbe fogadni egy ovit?

Röviden válaszolva úgy, hogy egyéni adományokkal Halmozottan Hátrányos Helyzetű gyerekeket nevelő óvodát segítünk. Örökbe fogadni azért jó, mert mindenki jól jár.

Jól jár az örökbefogadó-adományozó, hiszen az otthon már nem használt, de jó minőségű ruhákat, játékokat, eszközöket végre ki tudja “takarítani” a lakásból, a támogatott intézmények pedig szintén jól járnak, ugyanis jó minőségű eszközöket, ruhákat, játékokat kapnak a mindennapi működésükhöz, s természetesen jól járnak a rászoruló gyermekek, mert az így elküldött dolgokból valóban ők részesülnek.

A halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő intézmények országos támogatási programja 2019 őszén indult el, amely immár országos ismertségnek örvend. A program célja az integráció támogatása, a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő intézmények fokozott támogatása, és a társadalom érzékenyítése a témában.

Az oldaluk a neten és a közösségi oldalon is elérhető a https://orokbefogadokegyovit.hu/ oldalon, ahol örökbefogadónak és támogatott intézménynek is lehet jelentkezni.

Mire van szüksége egy HHH-s, azaz halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő ovinak?

Nos olyan dolgokra, amelyeket otthon már nem használunk, például könyvekre, társasjátékokra, babákra, plüssökre, hangszerekre, nagymozgásos játékokra: feleslegessé vált kismotorra, tanulóbiciklire, rollerre, ezek felül kézműves eszközökre, mint: papír, olló, ragasztó, ceruza, festék, gyurma.

Az alapvető dolgok mindig jól jönnek ezeknek az intézményeknek, például zsebkendő, szalvéta, fogkefe, fogkrém, szappan, takaró, törölköző, ágy, függöny, terítő, tisztítószer, fertőtlenítőszer.

A gyermekeknek ruhára mindig szükségük van szezonálisan, az évszaknak megfelelő, mostanság épp meleg ruhákra, kabátra, sapkára, sálra, kesztyűre, de elkél a zokni és az alsónemű is.

Hogy lehetek örökbefogadó?

Egyszerűen és gyorsan, ahogyan én is tettem, a fent linkelt oldalon a támogatói jelentkezés űrlapot kitöltve, mely után automatikus, regisztrációs e-mailt kapunk a sikeres adatrögzítésről, majd pár nap múlva e-mailt kapunk az ovidról és annak úgynevezett „nincslistájáról”, azaz a leginkább szükséges dolgokról.

Ezután vehetjük fel a kapcsolatot az óvoda vezetőjével egyeztetés, ismerkedés céljából.

Hogy juttathatom el a csomagot a kiválasztott oviba?

Ezt mindenkinek magának kell megoldania, postán, futárral, önköltségen, de bízom benne, hogy ennyivel a legtöbben hozzá tudunk járulni a szegénységben élő, hátrányos helyzetű gyerekek életkörülményeinek javításához.

Amikor örökbefogadónak jelentkezünk, kiválaszthatjuk, hogy kinek szeretnénk adományt küldeni, lehet 3-7 éves óvodásoknak való jó minőségű felesleget eljuttatni, vagy 0-3 éves babáknak való jó minőségű holmit, 7-14 éves kisiskolásoknak, 9-18 éves középiskolásoknak, illetve anyaotthonnak.

A fent említett honlapon információkat kaphatunk az egyesületről, a jogi háttérről, fontos és közérdekű adatokról, hasznos információkról, térképekről, s a felmerülő kérdésekről.

Segíthetünk adónk 1%-ával is a mélyszegénységben élő gyerekeknek!

Mintegy 46 ezer hátrányos helyzetű gyermek él mélyszegénységben, őket támogatja a 2019-ben indult Örökbe fogadok egy ovit! mozgalom (OFEO), amelyhez ezidáig 6300-nál is többen csatlakoztak az ország minden pontjáról, hogy jó minőségű fölöslegükkel segítsék a nehéz sorsú gyerekeket. Kérem csatlakozzon, aki megteheti! Sok pici gyereknek ez jelentheti a kiutat a nyomorból!

Cipősdoboz akció, MikulásGyár idén is!

„Cipősdoboz akció idén is! Te is segíthetsz!” – emlékeznek még a tavalyi cikkemre erről? Ha igen, annak nagyon örülök, ebben az esetben ideje ismét emlékeztetni magunkat erre a nagyszerű jótékonysági kezdeményezésre, ha nem, akkor pedig kérem olvassák el a mai témánkról készült írást és lehetőségeik szerint segítsenek a rászorulókon!

A karácsony illatai

A karácsony hangulatához elengedhetetlenek a hagyományos karácsonyi ételek, az apró díszek és kiegészítők és bizonyos illatok is, amelyek igazán meghitté teszik a családi ünnepet.
Aki kedveli az illóolajokat, olvassa el mai cikkünket!

Nem olvasnak a kamaszok

Vajon miért nehéz a 12-16 éves korosztályt olvasásra bírni? Hogyan tehetjük vonzóvá az irodalmat és a könyveket az internettel, mobiltelefonnal, közösségi oldalakkal, „kütyüzéssel” szemben? Hogyan válasszunk könyvet a gyermekünknek?

Egy jó weboldal titka

Általánosságban elmondható, hogy akkor szokott magas látogatói szám mellett nagy bounce rate előfordulni, ha valami nem működik jól. Ebben az esetben érdemes a weboldalnál kezdeni a probléma felderítését.

Milyen előnyökkel jár, ha az apa megy gyedre?

Azon túl, hogy az apák egyre inkább igyekeznek kivenni részüket a gyermeknevelésből, érdemes anyagilag is megfontolni, hogy melyik szülő vegye igénybe a fenti támogatásokat. Hiszen aki többet keres, jóval nagyobb összegű juttatást kaphat. Azonban mielőtt amellett tennénk le a voksunkat, hogy az édesapa vegye igénybe az ellátásokat, alaposan járjunk utána, hogy megfelel-e az előírt jogosultsági feltételeknek.