Menü

Jelek, hogy csak megjátssza, hogy szeret

Minden partner különböző. Vannak, akiknek az élete körülötted forog, és míg mások magától értetődőnek tekintenek téged a kapcsolatokban, ami egyértelműen nagyon toxikus. Természetesen létezik arany középút is, amikor valamelyik fél kevésbé tudja kimutatni a szeretetét, de az attól még ott rejlik a szívében. Vannak azonban olyan jelek, amelyek alapján egyértelmű, hogy sajnos a viszonzatlan szerelem csapdájába estél. Annak érdekében, hogy megmentsd magad ettől a szívfájdalomtól, segítünk, hogy mielőbb kiderítsd, valódi szerelem-e a tiétek.

1. Nem ragaszkodik hozzád

Az egyik legfőbb bizonyítéka annak, hogy nem csak megjátssza, hogy szeret, hogy többféleképpen is kimutatja a vonzalmát irántad. Viszont ha nem érintkezik veled fizikailag, és úgy érzed, jól elvan nélküled, az sajnos rosszat jelent. Aki elkötelezett a másik iránt, az nem sajnálja az időt és az energiát, hogy fenntartsa a tüzet, és ápolja a kapcsolatot.

2. Nem hallgat meg téged

Az a férfi, aki igazán szeret téged, erőfeszítéseket tesz azért, hogy meghallgassa, amit mondasz, és odafigyeljen a gondolataidra, érzéseire. Ha rendszeresen elfelejti megkérdezni, milyen napod volt, nem akar jobban megismerni téged, és sokszor észreveszed, hogy beszélsz hozzá, de egyáltalán nem figyel rád, akkor nagy eséllyel kevésbé komolyak az érzései, mint neked.

3. Nem tervez veled

Egy komoly kapcsolatban mindketten közös terveket szőttök a jövőre nézve, és alig várjátok, hogy ezeket együtt megvalósítsátok. Ha a párod viszont nem tervez előre, vagy úgy tűnik, nem elkötelezett a közös jövőtök építése iránt, az annak a jele lehet, hogy nem tervez veled hosszú távon.

4. Nem megbízható

Ha a párod valóban szeret téged, mindent megtesz azért, hogy melletted legyen, amikor szükséged van rá, fontos számára a szavahihetőség és a bizalom. Ha gyakran lemond programokat, vagy nem tartja be az ígéreteit, akkor nagy valószínűséggel nem veszi elég komolyan a kapcsolatotokat.

5. Nem te vagy a prioritás

Úgy érzed, minden és mindenki fontosabb, mint te? Ha gyakran háttérbe szorít, inkább más programokat választ, mint hogy veled legyen, és úgy érzed, mindig csak másodlagos vagy, akkor az annak a jele lehet, hogy nem vagy annyira fontos neki, mint ő neked.

6. Nem osztja meg veled az érzéseit

Egy jó kapcsolat egyik ismérve, hogy lelkileg kötődtök egymáshoz, ehhez viszont mély és őszinte beszélgetésekre van szükség. Ha elzárkózik és nem osztja meg veled az életét, az arra utal, hogy nem szeretne igazán bevonni az életébe.

Fontos észben tartanod, hogy ezek csak jelek, nem pedig száz százalékos bizonyítékok arra, hogy a partnered csak eljátssza, hogy szeret téged. Csak ő tudhatja biztosan, mi van a szívében, de annak érdekében, hogy ezt kiderítsd, próbáld meg őszintén bevallani neki az érzéseidet, aggodalmaidat. Lehet, hogy csak egy jó beszélgetésre van szükségetek!

A szorongás fajtái

Bármilyen fajta szorongástól is szenvedünk, a jó hír, hogy a szorongásos zavarok a hatékonyan kezelhetőek. A szorongászavarból való teljes gyógyulás is lehetséges, illetve csökkenthetőek a tünetek annyira, hogy az egyén képes legyen visszatérni a normális életviteléhez.

A felelősségvállalás ezer arca

A legtöbben megijjednek, ha indulatokról, egyéni hibákról beszélünk, viszont ezeket megérteni és kimondani egyfajta út a változás felé. Miért? Mert ha kimondjuk, akkor elismerjük, és ezzel igazzá válik mindaz, amit eddig el lehetett hessegetni gondolatban, ezzel pedig már elindulunk az átalakulás útján. A problémák szőnyeg alá seprésével akadályozzuk a pozitív kimenetelt, és a megoldáskeresést is.

A generalizált szorongás fogságában

A generalizált szorongás (generalizált szorongásos zavar) gyakran jelenik meg az alapellátásban. Jellegzetes tünete a nagyfokú, tartós – gyakran különösebb okot nélkülöző – szorongás és aggodalom bizonyos események vagy cselekedetek miatt. A beteg nehezen képes úrrá lenni szorongása felett, ami gyakran testi panaszokban (fáradtságérzés, izomfeszülés, nyugtalanság, szomatikus tünetek) is megnyilvánul.

Az elengedés fontossága

Ha valaki tanáccsal fordul hozzánk, hogy nem érzi jól magát a munkahelyén, a párkapcsolatában, vagy egy baráttal, akkor mi sem egyszerűbb, mint azt tanácsolni neki, hogy engedje el, és lépjen tovább. Ha mégsem tesz így, egyáltalán nem értjük. Hiszen nincs ennél könnyebb!

Milyen munka illik hozzám?

A karrier életünk fontos meghatározója, amely szinte minden életszakaszunkat befolyásolja. Felnőttkorban időnk jelentős részét munkánkkal, munkatársainkkal töltjük, és az általunk végzett tevékenység erősen alakítja mindennapjainkat, életstílusunkat, felfogásunkat, és személyes kapcsolati hálónkat is. Nem véletlen, hogy már egészen kicsiként felteszik a kérdést, hogy “mi leszel, ha nagy leszel”.