Menü

Jelek, hogy csak megjátssza, hogy szeret

Minden partner különböző. Vannak, akiknek az élete körülötted forog, és míg mások magától értetődőnek tekintenek téged a kapcsolatokban, ami egyértelműen nagyon toxikus. Természetesen létezik arany középút is, amikor valamelyik fél kevésbé tudja kimutatni a szeretetét, de az attól még ott rejlik a szívében. Vannak azonban olyan jelek, amelyek alapján egyértelmű, hogy sajnos a viszonzatlan szerelem csapdájába estél. Annak érdekében, hogy megmentsd magad ettől a szívfájdalomtól, segítünk, hogy mielőbb kiderítsd, valódi szerelem-e a tiétek.

1. Nem ragaszkodik hozzád

Az egyik legfőbb bizonyítéka annak, hogy nem csak megjátssza, hogy szeret, hogy többféleképpen is kimutatja a vonzalmát irántad. Viszont ha nem érintkezik veled fizikailag, és úgy érzed, jól elvan nélküled, az sajnos rosszat jelent. Aki elkötelezett a másik iránt, az nem sajnálja az időt és az energiát, hogy fenntartsa a tüzet, és ápolja a kapcsolatot.

2. Nem hallgat meg téged

Az a férfi, aki igazán szeret téged, erőfeszítéseket tesz azért, hogy meghallgassa, amit mondasz, és odafigyeljen a gondolataidra, érzéseire. Ha rendszeresen elfelejti megkérdezni, milyen napod volt, nem akar jobban megismerni téged, és sokszor észreveszed, hogy beszélsz hozzá, de egyáltalán nem figyel rád, akkor nagy eséllyel kevésbé komolyak az érzései, mint neked.

3. Nem tervez veled

Egy komoly kapcsolatban mindketten közös terveket szőttök a jövőre nézve, és alig várjátok, hogy ezeket együtt megvalósítsátok. Ha a párod viszont nem tervez előre, vagy úgy tűnik, nem elkötelezett a közös jövőtök építése iránt, az annak a jele lehet, hogy nem tervez veled hosszú távon.

4. Nem megbízható

Ha a párod valóban szeret téged, mindent megtesz azért, hogy melletted legyen, amikor szükséged van rá, fontos számára a szavahihetőség és a bizalom. Ha gyakran lemond programokat, vagy nem tartja be az ígéreteit, akkor nagy valószínűséggel nem veszi elég komolyan a kapcsolatotokat.

5. Nem te vagy a prioritás

Úgy érzed, minden és mindenki fontosabb, mint te? Ha gyakran háttérbe szorít, inkább más programokat választ, mint hogy veled legyen, és úgy érzed, mindig csak másodlagos vagy, akkor az annak a jele lehet, hogy nem vagy annyira fontos neki, mint ő neked.

6. Nem osztja meg veled az érzéseit

Egy jó kapcsolat egyik ismérve, hogy lelkileg kötődtök egymáshoz, ehhez viszont mély és őszinte beszélgetésekre van szükség. Ha elzárkózik és nem osztja meg veled az életét, az arra utal, hogy nem szeretne igazán bevonni az életébe.

Fontos észben tartanod, hogy ezek csak jelek, nem pedig száz százalékos bizonyítékok arra, hogy a partnered csak eljátssza, hogy szeret téged. Csak ő tudhatja biztosan, mi van a szívében, de annak érdekében, hogy ezt kiderítsd, próbáld meg őszintén bevallani neki az érzéseidet, aggodalmaidat. Lehet, hogy csak egy jó beszélgetésre van szükségetek!

A mérgező kapcsolat jelei

Természetesen nincs ilyen. Mindenkiben vannak hibák, és olyan viselkedésformái, amivel kiborítja a másikat. Ennek ellenére jó párkapcsolatban élni azt jelenti, hogy biztonságban vagy, önmagad lehetsz, boldognak érzed magad, a párod tisztel, törődik veled, és vigyáz rád. Ha azonban mérgező párkapcsolatban élsz, akkor ehelyett sokszor érzed magad kimerültnek, kihasználnak, értéktelennek.

Kommunikációs problémák fajtái

Az önérvényesítés mindenkiben ott van: van, aki erőszakosan nyomul, van, aki érzelmi zsarolást alkalmaz, vagy manipulatív eszközökkel él, hogy elérje célját.

Az énerő miértje és fejlesztése

Az életben számos olyan kérdés van miszerint: milyen tulajdonságokat szeretünk leginkább magunkban? Mely képességeinkre támaszkodhatunk a nehéz helyzetekben? Úgymond mindenki életében vannak krízisek, mélypontok, amelyekkel akkor is meg kell küzdeni, ha az számunkra nem komfortos. Ehhez a küzdéshez énerőre van szükség, amelyet leggyakrabban a múltbéli helyzetekből, és tapasztalatokból merítünk. Ebben a cikkben arra kaphatunk választ, hogy miből táplálkozhat a belső énünk, vagyis miből meríthetünk erőt a mindennapi stresszhelyzetekkel való megküzdéshez.

A betegségtudat valós okai

Az egészségszorongás kapcsán fontos kiemelni annak két „végpontját”: amikor a személy nem észleli testi jelzéseit, vagy nem veszi tudomásul azokat, illetve amikor felnagyítja őket olyannyira, hogy akár ennek hatására halálfélelmet is átél.

Lélekerősítő technikák

Van, hogy minden összejön: szerelmi csalódás, fejmosás a főnöktől, apró baleset, betegség, balul sikerült ötlet, oktalan felszólító levél. Mindenkinek vannak jobb és rosszabb periódusai az életben. Van, aki könnyen túlteszi magát a problémákon, másnak meg gombóc nő a torkában és összeszorul a gyomra, és a legszívesebben meglapulna, elbújna a főnök, a kollégák, a család elől.