Menü

Jelek, hogy csak megjátssza, hogy szeret

Minden partner különböző. Vannak, akiknek az élete körülötted forog, és míg mások magától értetődőnek tekintenek téged a kapcsolatokban, ami egyértelműen nagyon toxikus. Természetesen létezik arany középút is, amikor valamelyik fél kevésbé tudja kimutatni a szeretetét, de az attól még ott rejlik a szívében. Vannak azonban olyan jelek, amelyek alapján egyértelmű, hogy sajnos a viszonzatlan szerelem csapdájába estél. Annak érdekében, hogy megmentsd magad ettől a szívfájdalomtól, segítünk, hogy mielőbb kiderítsd, valódi szerelem-e a tiétek.

1. Nem ragaszkodik hozzád

Az egyik legfőbb bizonyítéka annak, hogy nem csak megjátssza, hogy szeret, hogy többféleképpen is kimutatja a vonzalmát irántad. Viszont ha nem érintkezik veled fizikailag, és úgy érzed, jól elvan nélküled, az sajnos rosszat jelent. Aki elkötelezett a másik iránt, az nem sajnálja az időt és az energiát, hogy fenntartsa a tüzet, és ápolja a kapcsolatot.

2. Nem hallgat meg téged

Az a férfi, aki igazán szeret téged, erőfeszítéseket tesz azért, hogy meghallgassa, amit mondasz, és odafigyeljen a gondolataidra, érzéseire. Ha rendszeresen elfelejti megkérdezni, milyen napod volt, nem akar jobban megismerni téged, és sokszor észreveszed, hogy beszélsz hozzá, de egyáltalán nem figyel rád, akkor nagy eséllyel kevésbé komolyak az érzései, mint neked.

3. Nem tervez veled

Egy komoly kapcsolatban mindketten közös terveket szőttök a jövőre nézve, és alig várjátok, hogy ezeket együtt megvalósítsátok. Ha a párod viszont nem tervez előre, vagy úgy tűnik, nem elkötelezett a közös jövőtök építése iránt, az annak a jele lehet, hogy nem tervez veled hosszú távon.

4. Nem megbízható

Ha a párod valóban szeret téged, mindent megtesz azért, hogy melletted legyen, amikor szükséged van rá, fontos számára a szavahihetőség és a bizalom. Ha gyakran lemond programokat, vagy nem tartja be az ígéreteit, akkor nagy valószínűséggel nem veszi elég komolyan a kapcsolatotokat.

5. Nem te vagy a prioritás

Úgy érzed, minden és mindenki fontosabb, mint te? Ha gyakran háttérbe szorít, inkább más programokat választ, mint hogy veled legyen, és úgy érzed, mindig csak másodlagos vagy, akkor az annak a jele lehet, hogy nem vagy annyira fontos neki, mint ő neked.

6. Nem osztja meg veled az érzéseit

Egy jó kapcsolat egyik ismérve, hogy lelkileg kötődtök egymáshoz, ehhez viszont mély és őszinte beszélgetésekre van szükség. Ha elzárkózik és nem osztja meg veled az életét, az arra utal, hogy nem szeretne igazán bevonni az életébe.

Fontos észben tartanod, hogy ezek csak jelek, nem pedig száz százalékos bizonyítékok arra, hogy a partnered csak eljátssza, hogy szeret téged. Csak ő tudhatja biztosan, mi van a szívében, de annak érdekében, hogy ezt kiderítsd, próbáld meg őszintén bevallani neki az érzéseidet, aggodalmaidat. Lehet, hogy csak egy jó beszélgetésre van szükségetek!

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Láthatatlannak lenni - A magányosság egy formája

„Láthatatlannak érzem magam”. Mindig is az voltam: kamaszkoromban a barátaim mellett, az osztályban, a párkapcsolatomban, az egyetemi évek alatt, a szüleim még ma sem értenek meg, talán sosem láttak igazán. Mindenkinek jut egy ilyen burok, ami megvéd a láthatóságtól, ilyenkor pedig csak a közeli ismerősök hangja marad meg. Azonban mit lehet tenni az észrevétlenség ellen, hogyan kapcsolódik ez az emberi közönyhöz?

Cotard-szindróma, amikor azt hiszed, hogy meghaltál

Sajnos nagyon sok pszichiátriai betegséget ismerhetünk, és ezeket csak erősíti a jelenlegi felgyorsult világi élet. Van egy, ami az egyik legritkább betegség, amelyben a beteg azt hiszi, hogy halottak és körülöttük lévő világ nem is létezik.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.

Tényleg létezik a középső gyerek szindróma?

Okos elsőszülött vagy elhanyagolt középső esetleg traumatizált legkisebb gyerek? Mit mutatnak a statisztikák a születési sorrendről és a gyermek tulajdonságairól, habitusáról.