Menü

Makacs narancsbőr

Vajon hány alkalommal próbáltuk már a csodát ígérő, drága és mégis a kívánt hatásától messze elmaradt cellulit elleni krémeket? Sajnos a csodakrém ezúttal is a könnyebb, drágább és kényelmesebb választás, ám sokszor hatástalan.

Nem bántásból írom, de valószínűleg sok nő jártas a narancsbőr problémákban, a gyors megoldást kínáló kezelések világában és sajnos itt sem célravezető a rövidebb, egyszerűbb, kényelmesebb út.

Hogyan jön létre a narancsbőr?

A cellulit akkor jön létre, amikor a bőr alatt lerakódott zsír átnyomakodik a bőr alatt található kötőszöveten, létrehozva ezt a hepehupás textúrát. Ha ezeket a gödröcskéket szeretnénk mérsékelni, a bőrt feszessé tenni, akkor először ezekkel a „belsőleges” trükkökkel kezdhetjük a megoldáskeresést:

Igen, ezúttal is itt kezdjük: étrend. Szitokszó, tudom.

A gyümölcsökben, zöldségekben, fehérjékben és teljes kiőrlésű gabonafélékben gazdag, kiegyensúlyozott étrend követése segít az egészséges testsúly fenntartásában és a cellulit megjelenésének csökkentésében.

Kevesebb cukor, kevesebb transzzsír, több folyadék (lehetőleg víz), feldolgozott élelmiszerek kerülése. Kezdjük tehát a konyhában!

Hidratálás.

Ennek mi köze a narancsbőrhöz? Nos annyi, hogy javítja a bőr rugalmasságát, és csökkenti a narancsbőr megjelenését a megfelelő hidratáltság.

Testmozgás. Szintén szitokszó, bocsánat.

A rendszeres testmozgás, beleértve mindenféle edzést, mozgást, túrát, sétát, táncot, bicajt, konditermet - javítja a vérkeringést, ezzel csökkentve a cellulit láthatóságát. Legjobb, ha olyan gyakorlatokat végzünk, melyek kifejezetten a problémás területeket, például a combokat és a feneket célozzák meg.

A fentiek mellett a dohányzásról való leszokást és az alkoholfogyasztás mérséklését is javasoljuk a cél és az egészségesebb élet érdekében.

Helyileg mit tehetünk?

Nos a külsőleg, helyileg a krémek, gélek vethetők be, amelyek azt ígérik, hogy csökkentik a narancsbőrt. Meglátásom szerint ártani nem ártanak, hatékonyságuk azonban változó, egészséges életmóddal együtt alkalmazva javíthatják a bőr textúráját.

Mi a helyzet a gépi kezelésekkel?

Az orvosi eljárások, mint például a lézerterápia, a rádiófrekvenciás kezelés és a plasztikai sebészeti zsírleszívás és egyebek a cellulit drasztikus csökkentésére is szóba jöhetnek. Erről szakemberrel kell konzultálni.

Mikortól válik mániává az egészséges élet?

A csapból is az életmódváltás folyik, mikor melyik diétát, milyen vitamint, milyen fajta edzést heti hány alkalommal végezzünk, milyen étrend-kiegészítőket vásároljunk, melyik a legjobb étrend, időszakos böjt vagy ketogén, paleo vagy vegán és még sorolhatnám.

Melasma

Mindannyian láttunk már vagy találkoztuk valamilyen bőrelváltozással, lehet az anyajegy, pigment foltok, vagy éppen a pigment hiánya. A melasma is egy a bőrt érintő probléma.

Kerülendő fog- és szájápolási szokások, melyeket ideje elfelejteni

Az alapos, rendszeres és szakszerű száj- és fogápolással minimalizálható a fogszuvasodás, ínyrecesszió és számos egyéb kellemetlen betegség kockázata. De vajon miből áll a tökéletes rutin? Tényleg szükséges minden étkezés után fogat mosni? Valóban a kemény sörtéjű fogkefe képes csak eltávolítani a makacs lepedéket? Cikkünkben sorra vesszük azokat a szokásokat, amelyeket mindenképpen érdemes kerülni!

Nyári méregtelenítés természetesen

A nyár tökéletes időszak arra, hogy testünket felfrissítsük és méregtelenítsük. A friss, szezonális gyümölcsök és zöldségek, valamint a megnövekedett fizikai aktivitás lehetőséget adnak arra, hogy egészségesebb életmódot folytassunk. Ebben a cikkben a méregtelenítés alapjairól, előnyeiről, valamint könnyen elkészíthető nyári italokról is kaphatunk tippeket.

Kánikula jön, mit tegyünk a melegfronti hatás ellen?

Még az egészséges szervezetet is megviseli az, ami a napokban jön, ám aki érzékeny a melegfronti hatásra, annak érdemes elolvasnia mai cikkünket.