Menü

Kemping a kertben

Itt a nyár, és ezzel együtt a nyaralás szezonja, azonban hiába akarna az ember, nem tud minden hétvégén elmenni otthonról valahová. Ha azonban a hétvégi sütögetéseket fel szeretnénk dobni kicsit, és közben a kempingezés élményét is át szeretnénk élni, erre is van megoldás. Ha van sátrunk, akkor azt ugyanúgy fel tudjuk állítani a kertben, mint bárhol máshol, sőt a lakóhelyünk közelsége miatt egy igazi komfortos kuckót varázsolhatunk belőle.

A kerti kemping kiváló lehetőség lehet arra, hogy megtanítsuk a kisebbeket, mire lehet szükségük a valódi szabad ég alatti sátorozáshoz, hogyan kell felállítani az ideiglenes otthonukat, és mire lehet szükségük ehhez. Azért is előnyös így kipróbálni először a kempingezést, mert, hogyha esetleg valakinek mégsem tetszik a sátorban alvás, még könnyen be tud menni a házba, és el tudja dönteni, hogy később a jelenlegi tapasztalatai alapján szeretne-e ténylegesen útra kelni így.

Próbáljunk nyáron is egy olyan napot kiválasztani, ahol nincsen kánikula, vagy amennyiben már reggelre könnyen felszökik a hőmérséklet, egy árnyékos fa alá tegyük le a táborunkat. Mivel a rovarok is előszeretettel megjelennek a nyári évszakokban, így legyen nálunk rovarírtó, és ha lehetséges éjszakára húzzuk be a szúnyoghálót az ajtón, vagy ha félig nyitott a sátrunk akkor terítsünk egyet a tetejére.

A gyerekek, de akár a felnőttek is tematikát választhatnak az estének, ami alapján kidekorálják a sátrat kívül belül, sőt akár a vacsora és a nasik is kapcsolódhatnak ehhez a témához. Lehet ez egy kedvenc mese, a vadnyugat, vagy akár a dzsungel megelevenítése. Hangulatos lehet tábortüzet rakni, és azon sütögetni, azonban hogyha erre nincsen lehetőség, akkor egy grill, vagy bent elkészített ételek is kiválóan megfelelnek.

Amennyiben van egy kisebb projektorunk, vagy tudunk kölcsön kérni, még a saját kertmozinkat is létrehozhatjuk, miközben a sátorból nézzük a filmet. Figyeljünk oda a hangerőre, hiszen nyáron egészen későn kezd el sötétedni, és lehet, hogy a szomszédok már nyugovóra térnének.

Mielőtt teljesen besötétedne, akár egy társasjátékot is kivihetünk az udvarra, vagy szervezhetünk más közös elfoglaltságot, esetleg kézműveskedést, vagy kreatív programot, aminek segítségével alkothatunk valamit, ami emlékeztet minket erre a kis kempingezős estére, és passzol az általunk kitalált tematikához.

A kertben töltött éjszaka után másnap reggel, hogyha olyan kedvünk van, akkor egy kellemes reggelit is eltölthetünk a szabadban, sőt néhány jógagyakorlat, vagy egyéb mozgás segíthet kellemesen indítani a napot. A közös összepakolás során, a gyerekek, vagy akik eddig még nem voltak kempingelni elsajátíthatják, hogyan kell összecsukni a sátrat és elpakolni magunk után, hogy ne maradjon ott semmi. Amennyiben szemét is keletkezett a kertben töltött időnk során, figyeljünk rá, hogy a megfelelő kukába dobjuk ki. Hiába csak a saját kertünkről van szó, fontos odafigyelni a környezetünkre!

Szelfiturizmus?

Nem olyan rég olvastam, hogy szelfigátló paravánt húztak fel egy alpesi faluban, azóta pedig újabb és újabb települések elégelték meg a szelfituristákat.

Egy könyv jogainak védelme

Írtam egy könyvet, egy tudományos munkát, egy online cikket. Hogyan védjük meg az ötleteinket, és a szellemi jogainkat? Nem fogják ellopni az ötletemet? Mit tegyek, ha lemásolják a blogbejegyzésemet, kölcsönveszik az írásaim egy részét? Egyáltalán minek mekkora a súlya, a lopás az lopás, vagy nyilván egy cikk, nem egy kategóriába esik egy könyvvel? Ebben az írásban ezekre a kérdésekre kaphatunk válaszokat.

Elektromos vagy benzines motorkerékpár?

Miért érdemes elektromos motorkerékpárt venni benzines helyett? Ez egy nagyon aktuális kérdés lehet a mindennapi közlekedésben résztvevőknek, és a felnövekvő generációnak is. Az új motorosokat nem kötik a beégett motoros előítéletek, mint a kötelező nagy köbcenti, a nagy hang, a sok lóerő, mert attól vagyok igazi férfi, stb… Ők nyitottabbak az új technológia előnyeire, és szép lassan mindenkire hat az elektromos forradalom.

Hogyan szokjunk le a körömrágásról?

Bizony nagyon nehéz leszokni a körömrágásról, hiszen ez is egy függőség. Az még nem elég, hogy eldöntjük, leszokunk róla, meg is kell tenni az első lépéseket. Mi válthatja ki ezt és milyen módszerek segíthetnek a leszokásban?

Mit vigyen a gyerek a kollégiumba?

A tanév nemcsak a bejáró és helyi diákoknak, hanem a bentlakóknak, kollégistáknak is megkezdődik, ezért némely szülőknek még az is plusz dilemmát okoz, hogy mit vigyen a gyerek a kollégiumba?