Menü

Mikor segít az infralámpa?

Akinek már volt arcüreggyulladása vagy homloküreg gyulladása, az tudja, milyen kellemetlen és nehezen múló, makacs betegség. Az arcfájdalom, az orrdugulás, bő orrváladék, fejfájás, az eldugult orr és a fáradtság mielőbbi kezelést igényel.

Az orvosi vizsgálat és a felírt gyógyszerek és gyógymód betartása az elsődleges, emellett használhatunk természetes, otthon is elvégezhető módszereket.

Orrmosás sós vízzel

Az orvos által javasolt kezelést érdemes kiegészíteni sós vízzel történő orrmosással vagy tengervizes orrspray használatával. Ezzel kitisztítjuk az orrüregeket, a folyadék segít feloldani a lerakódott orrváladékot. A sós oldat hosszú időre nedvesíti az orrnyálkahártyát, ami segít a gyulladást csökkenteni. Érdemes a műveletet naponta több alkalommal is megismételni.

Inhalálás

Arcüreggyulladásra, homloküreggyulladása kiváló természetes gyógymód az inhalálás. Számos légúti betegség, így az arcüreggyulladás természetes gyógymódja is. Én úgy készítem, hogy vizet forralok, kamillateafüvet szórok bele és egy törülköző alatt föle hajolok.

Mindig ügyeljünk az égési sérülések elkerülésére! Ne hajoljunk túl közel a forró gőzhöz.

Gőzöléssel az orrjáratok kitisztulnak, a lerakódott váladék felszakad. A hatást fokozhatjuk illóolajok használatával, mint például mentol, borsmenta, citrom, eukaliptusz.

Kedves orvos ismerősöm javaslata a hidegpárásítás.

Az orrspray és az inhalálás mellett a szoba levegőjének párásítása is segít, hogy nedvesen tartsuk az orrnyálkahártyát. A páratartalom 50-60% között ideális.

Arcüreggyulladás kezelése infralámpával nagyon hatékony!

Benne vagyunk a témában, férjemen is leteszteltem és jelentem működik!

Arcüreggyulladásra a legjobb természetes gyógymód, ha melegen tartjuk a beteg területet. A meleg hatására ugyanis felgyorsul a vérkeringés, ezáltal a gyógyulás is hamarabb következhet be. Az infralámpa használatakor figyeljünk rá, hogy ne essünk túlzásba! Használjuk naponta két-három alkalommal, 15-20 percig. Ügyeljünk rá, hogy használat közben a szemeinket takarjuk le!

Hogyan kell az infralámpát használni?

Az infralámpa bizonyítottan jótékony hatással van a szervezet működésére, az egész család használhatja, mivel használata könnyű, biztonságos, és nem jár mellékhatásokkal.

Az infralámpát mindig fokozatosan kezdjük el használni! Napról-napra egyre többet használjuk, először csak 3-5 percet, majd 5-10 percet, végül pedig 10-15 percet.

Ha az arcunkon használjuk, fontos, hogy a szemet csukjuk be, és maximum 15 percet használjuk egyhuzamban oldalanként, körül-belül 20 centiméter távolságból! Az infralámpát a különböző izomcsoportok esetében is használhatjuk, például izomfájdalmakra, nyaki fájdalmakra, vállízületre, könyök és térd ízületekre.

Leggyakrabban az arc-, fül-, orr-, és torokproblémák kezelésére alkalmazzák, például légúti betegségek esetén.

Mindig olvassuk el a mellékelt tájékoztatóban olvasható tudnivalókat és maximális használati időtartamot! Ha panaszaink két hét alatt nem javulnak vagy rosszabbodnak, mindenképp forduljunk orvoshoz!

Ha puffadást, hasfájást okoz a fruktóz, avagy a fruktózintolerancia

Amennyiben puffadást, hasi fájdalmakat, hasmenést tapasztalunk, rossz közérzettel és fejfájással párosulva, akkor gondolhatunk arra, hogy a szervezetünk esetleg nem tudja feldolgozni a gyümölcscukrot. Amennyiben fruktózintoleranciával állunk szembe, sajnos nem minden gyümölcsöt fogyaszthatunk.

Miért fontos a kamasz gyerekemnek a laborvizsgálat?

Sajnos még mindig kevesen járnak rendszeres szűrővizsgálatokra és ennek fontosságára már kamaszkorban érdemes felhívni a figyelmet, arról nem is beszélve, hogy kamaszkorban a növekedés, valamint a hormonháztartás változása miatt fokozottabb igény lehet egy-egy vitamin, ásványi anyag pótlására, ezt pedig csak egy laborvizsgálat tudja megmutatni.

A bento kultúrája

A bento kultúrája Japánból származik, és harmonikusan ötvözi a táplálkozást, az esztétikát és az egészséges életmódot. Ezek az előre összeállított dobozok igazán változatossá teheti étkezéseinket, és érdekes perspektívát ad, az előre elkészített ételek világának.

Raynaud-szindróma tünetei és kezelése

A Raynaud-szindróma egy olyan tünetegyüttes, amelynél a végtagokban (leginkább az ujjak végein, de változatos kiterjedésben) keringészavar áll be. Ennek következtében az ujjak vége ellilul, előtte azonban éles határokkal kifehéredik, a bőr feszül és fáj. A keringészavar vagy a szindrómához társuló, azt kiváltó betegségek miatt az ujjvégek kisebesedhetnek, elhalások jöhetnek létre, száraz gangréna, üszkösödés alakulhat ki rajtuk.

Mire figyelj, ha epeköved van

Sokféle emésztőrendszeri gyulladásos betegséget ismerünk, ezekből az egyik leggyakoribb az epekő jelensége, mely kellemetlen tünetekkel járhat. Érdemes pár dologra odafigyelni, ha a betegség felüti fejét.