Menü

Nem kerül ennyibe, hogy lefogyj!

A diéták és fogyókúrák útvesztőjében gyakran választjuk a kényelmesnek tűnő, gyors megoldásokat, még akkor is, ha rengeteg pénzünkbe kerül. Biztosan nincs más megoldás?

Zabkása, arcradír, hajpakolás

A zab nagyon népszerű, olcsó és egészséges élelmiszerünk. Magas rost és gazdag E- illetve B-vitamintartalma mellett számos gyulladáscsökkentő anyagot is tartalmaz, a bőrnek is valóságos csodaszer, ne csak együk, külsőleg is szépüljünk tőle!

Egy nap a Balcsin avagy gyros, ahogy én szeretem

Tóparti nyaralások alkalmával egy diétázó valóságos aknamezőre lép, hiszen mindannyian jól ismerjük a strandok, tópartok, Balatonpart büfékínálatát. Vajon ilyenkor mit válasszunk?

Magyarországi nemzetiségek konyhája – Horvátok

A Magyarországon élő nemzetiségek közül a következő, amelynek konyhájával megismerkedhetünk, a horvátoké. A népszerű ételeket a legtöbben ismerik, de nem árt, ha ezeket otthon is el tudjuk készíteni.

Magyarországi nemzetiségek konyhája – Görögök

A görögök nem nagy számban élnek itt, ők is nagyjából egyetlen településen és környékén. Noha ma már legtöbben magyarul is ugyanúgy, vagy jobban beszélnek, mint görögül, a konyhaművészetükben megőrizték az anyaország ízeit. Ebből következik egy kis válogatás.

Érdekességek a spenótról

Gyermekkorunk rettegett főzeléke sokkal egészségesebb, mint azt valaha gondolnánk. De, vajon tényleg Popeye-nek köszönhetjük a népszerűségét?

A málna felhasználása

A nyár rendkívül sok kincset rejteget számunkra, a jó strandidő és a barna bőr még nem minden, hiszen az egyik legnagyobb ajándéka a rengeteg nyári gyümölcs. A málna -ezek közül-, a gyerekek körében az egyik legnépszerűbb. Három felhasználási módot mutatunk, hogy jobban az étkezéseink részét képezhesse.

Két ízletes étel zsenge zöldbabból

Ha van a kertedben zöldbab, vagy nincs, de szereted, akkor ideje, hogy pár új receptet is kipróbálj. Szerencsére rengeteg módon fel lehet használni, így a kreativitásodat most a konyhában is kiélheted.Recept tippek következnek...

Hamarosan vakáció! (avagy Pánikban a szülő)

A várva várt nyári szünet hirtelen nagy változás a gyerekek életében, melyet sokszor nem tudnak jól kezelni. Az első napokban sok szülő szembesül azzal, hogy gyermeke unatkozik, nem tudja lekötni szokatlanul nagy szabadidejét. A nyári szünidő megszervezése bizony nem egyszerű feladat, nézzük milyen lehetőségek vannak lefoglalni unatkozó csemetéinket!

Mindennapi, egészséges kenyerünk

Sok rémhírt hallani, hogy színezik a teljes kiőrlésű kenyeret, kakaóval. Ha az ember nem olvassa el az összetevők listáját a kenyér csomagolásán, akkor könnyen lehet, hogy egy színezett fehér lisztes kenyeret emel le a polcról. Az egészség pedig, amúgy is drága…vagy talán mégsem az?

Stresszes kaják

A stressz evés hamar plusz kilókhoz vezet, hiszen mindig is a kontrollálatlan étkezés volt az elhízás legfőbb oka, a stressz evés azonban ennél jóval összetettebb probléma. Vajon hogyan kezelhető?

Öt dolog, amiért érdemes epret fogyasztani a szezonban

Az eper már gyerekkorunkban mesebeli finomságként van számon tartva. Tortákban, süteményekben, gyümölcssalátákban gyakran találkozunk vele, de sokan az édessége vagy romlandósága miatt nem fogyasztják. Pedig több haszna van, mint gondolnánk.

Így tanulj meg főzni

Valamikor mindenki elkezdi: egészen kicsi korában, a nagymama mellett, vasárnaponként, vagy felnőtt korában szakácskönyvből. Egy biztos: a főzés elsajátítása mindenkinek hasznos és szükséges, de nem mindegy, hogyan lát neki.

Tippek a tavaszi hétvégékre, hogy ne csak otthon ülj

A hosszú, keservesen múló tél után végre itt a tavasz, és az átlagos hétvégéken túl ,részünk lesz még pár hosszú hétvégében is. Az így felszabaduló időnket megéri hasznosan tölteni. Félretenni egy kicsit a munkát, a tanulást, és kikapcsolódni, vagy belekezdeni valami újba. Tervezzünk!

Miért jó magunknak főzni?

A főzés tevékenysége általában a családos, vagy párkapcsolatban élő személyek mindennapjaira korlátozódik. Ugyan, ki akar időt pazarolni főzésre egy hosszú munkanap után, ha abból csak egymaga fog enni? Most mutatok pár ötletet, hogy elfelejtsük a (gyors) éttermeket és a konzerveket, és kedvünk legyen az általunk főzött ételeket enni.

Mit csináljunk a húsvéti maradékkal?

A húsvét a tavaszi pihenés, és a nagy főzések időszaka. De mit tegyünk, ha elméretezzük az ünnepi adagokat, és ott állunk kedden a rengeteg maradékkal, de már rá sem bírunk nézni? Íme, néhány ötlet, hogy új ételeket készíthessünk belőlük.

A nagyi örök

Kovászos uborka befőttes üvegekben, darálós süti, mézes krémes, lekváros derelye, aranygaluska vaníliaöntettel, almás pite, mindig a kis kockás konyharuhával letakarva a sparhelten. Hiába a sok mindenmentes diéta és egészségtudatos életmód manapság, a nagymama konyhájának illata, süteményeinek íze pótolhatatlan. Élvezzük, amíg lehet!

Segítség, gyerek a konyhában! Receptek szülőknek!

Aki háztartást vezető anyuka, az tudja milyen, mikor csemeté(i)nk a konyhában is állandóan láb alatt vannak. Mindenképp hasznos dolog őket is bevonni a főzésbe, sütésbe! Ezzel nemcsak lefoglaljuk őket, de számos dolgot megtaníthatunk nekik, fejlesztve kézügyességüket!

Tiszta konyha - rendes ház

A konyha otthonunk legérzékenyebb része, tisztán tartása rendkívül fontos feladat. Néhány apró és egyszerű praktikával könnyen rendezett és átlátható, tiszta konyhánk lehet.

Karácsony pluszkilók nélkül

Megelőzhetjük-e valahogy a karácsonyi súlytöbbletet, amikor ott vannak a nagymama isteni süteményei, na és persze a jobbnál jobb receptek? Elképzelhető a január diéta nélkül? Néhány ötlettel segítünk, szuper receptek is a cikkben!

Programok kisgyerek(ek)kel a négy fal között

Bizonyára sok szülő számára ismerős a szituáció: szünidő vagy hétvége otthon a gyerekekkel. Végre, ezt vártuk egész héten! Na de mit is kezdjünk eleven ördögfiókáinkkal az iskola/óvodamentes napokon? Legkézenfekvőbb lenne persze azt mondani, irány a szabadba, de a valóság sokszor nem ilyen egyszerű.

Unatkozás helyett...

Kevesebb a szabadtéri programlehetőség, mivel többet esik az eső, hidegebb az idő? Esetleg unatkozol? Ugyan... Csak kreativitás kérdése, és rengeteg lehetőség áll rendelkezésedre, hogy eltöltsd az időt, méghozzá kellemesen és hasznosan! Ha nincs ötleted, segítünk.

A kézenfekvő töltött szőlőlevél

Mindennapjainkat feldobják a rakott és töltött ételek. Mindnyájan kapásból fel tudunk sorolni néhány hagyományosat, és pár olyat is, amelyek leginkább egyedi receptjeink alapján készülnek. Íme egy kis körítés egy balkáni és közel-keleti különlegességről, a dolmáról.

Jól döntünk-e, ha olívaolajban sütünk?

Az extra szűz olívaolaj számos jótékony hatása napjainkra már biztosan beépült a köztudatba. Azonban keringenek pletykák arról az interneten, hogy nem egészséges, ha túl magas hőmérsékletre felhevítjük. Igaz-e ez?

Konyhai mit-miért? - Az újrafagyasztás tilalma

Háztartásunkat vezetve nap mint nap alkalmazunk olyan szabályokat és szokásokat, amelyekről pontosan nem is tudjuk, miért szükségesek. Emögött a legtöbb esetben valamilyen, az élelmiszer minőségével és a fogyasztók egészségével kapcsolatos jelenség áll.

Cottage pie vagy pásztorpite? - Készítsd el!

Biztosan sokan hallottak már a cottage pie elnevezésű angol ételről, néhányan talán kóstolták is vagy próbálkoztak az elkészítésével. Sokan esetleg keverik az úgynevezett pásztorpitével vagy Shepherd’s pie-jal. Íme egy kitűnő családi recept, érdemes kipróbálni!

Tényleg kevesebb fűszert kellene használnunk?

Gyakran halljuk, hogy árt az egészségünknek, ha túlságosan fűszeresen étkezünk. Nos - ez egy kicsit pontatlan információ, tisztázzuk, hogy mi a valóság!

Szuper recept - ezt készítsd el egy beszélgetős délutánhoz!

Ha vendégeket vársz, összeülnél a családdal vagy a barátokkal, akkor jól jön egy kis finom és egészséges nassolnivaló. Babkrém sós keksszel és karib cukkinivel - ugye, jól hangzik? S még annál is finomabb!

Miért olyan fontos a megfelelő fehérjebevitel?

Szervezetünknek nagy szüksége van a megfelelő mennyiségű és minőségű fehérjebevitelre. A protein fontos tápanyag, mivel szerepe van a szövetek felépítésében és javításában, valamint enzimek, hormonok és más kémiai anyagok alkotóeleme.

Egészséges palacsinta sósan és édesen

Legkedvesebb desszertünket, a palacsintát könnyedén elkészíthetjük egészséges verzióban is, íme egy szuper recept! Sőt, kis átalakítással nem csak édességként, hanem ínycsiklandozó ebédként is funkcionál.

Védjük meg a telet!

Keveseknek ez a kedvenc évszaka, és a nagy hidegek közepette sopánkodva várják, hogy melegebbre forduljon az idő. Pedig a télnek igenis megvannak a maga szépségei és előnyei! Érdemes meglátni ezeket, hogy élvezni tudjuk a jelen pillanatot! Összeszedtünk 15 érvet, ami a tél mellett szól.

A kardamom felhasználása a mindennapokban

A kardamom egy Indiából származó fűszer, amelyet a gyömbérfélék családjába tartozó két nemzetség – Elettaria és Amomum – tagjainak magjából készítenek.

Egyszerű környezetvédelem: főzzünk fedő alatt!

Ha szeretnénk spórolni a Földünk erőforrásaival, és fontos számunkra a környezetvédelem, akkor bizony a hétköznapi szokásainkat kell átalakítanunk. Ilyen például az, hogy hogyan főzünk. Ha fedő alatt főzünk, azzal rengeteg energiát takarítunk meg!

Könyvajánló: Főzd ki Steiner Kristóf szuper receptjeit!

Könyvajánló sorozatunkban rendhagyó módon most egy szakácskönyvet ajánlunk. Steiner Kristóffal mostanság a magánélete miatt foglalkoznak többet, de mi inkább a fantasztikus vegán receptjeinek örvendezünk. Azoknak is ajánljuk, akik esznek húst, de szívesen kipróbálnak új dolgokat. A legjobb Kristóf ötleteiben, hogy nem bonyolultak, viszont minden ízükben egészségesek és finomak!

Tegye változatosabbá étrendjét!

A táplálkozásunk csak akkor lehet egészséges, ha változatosan étkezünk. Ezt igen nehéz megvalósítani a mindennapokban, de egy aprócska trükkel ez is lehetséges!

Mi az a kókuszolaj és mit tud?

A kókuszolaj nem csodaszer, ugyanakkor remek kiegészítője lehet táplálkozásunknak. Sokféleképpen felhasználható, és egészséges.

Főzz kuktában gyorsan és takarékosan

Tudtad, hogy rengeteg időt és energiát spórolsz meg abban, ha kuktában főzöl? Egyszerűbb, mint gondolnád!

Élmény a piacon vásárolni

Miért jobb a piacon vásárolni? Mert helyi termelőktől jóval egészségesebb ételekhez juthatunk hozzá, és kis ügyességgel olcsóbban is kaphatjuk a sok finomságot.

Utazás az egészség felé - Bodrogi Réka életmód oldala

Az egészséges életmód egy kaland, olyan, mint egy nagy utazás. Erről szól Bodrogi Réka blogja és facebook oldala, a Le Grand Voyage, ahol kreatív tippeket kaphatunk az életmódváltáshoz, a testi és lelki egészség megéléséhez.

Wok zöldségek vacsorára

A legtöbb diéta állítja, hogy a vacsora a fogyókúrák legkardinálisabb pontja. Lefekvés előtt már bizonyosan nem dolgozzuk le semmilyen tevékenységgel az elfogyasztott kalóriákat. Nem egyszerű olyan alternatívákat találni, amik gyorsan elkészíthetőek és ízletesek is. A wok zöldséges vacsora szerencsére ilyen.

Mángold, a „zabálnivaló” zöldség

Még vagy már kevesen ismerik a mángoldot, pedig kiváló zöldség: komplex felhasználási módja révén többféle zöldség előnyeit egyesíti magában, vitaminforrásban sokakat leköröz, ráadásul még nagyon esztétikus is.

Idényzöldségek kistermelőktől – Zöldségkosár már négy városban

Fontos a sok zöldség- és gyümölcsfogyasztás, viszont tudjuk, hogy a kereskedelmi forgalomban lévő termékek nagy része sok vegyi anyaggal érintkezik, az íze és vitamin-, valamint tápanyagtartalma jelentősen csökkent. Kiváló megoldás a Zöldségkosár rendszer, amely már négy helyszínen működik.

Vöröslencse, a keleties kedvencünk

Sokan csak újév első napján fogyasztanak lencsét a gyarapodás babonája miatt, pedig érdemes rendszeresen alapanyagként használnunk a főzésnél. A hagyományos lencsével bajlódni nincs ideje mindenkinek, hiszen már előző nap be kell áztatni ahhoz, hogy puhára tudjuk főzni, néhányan pedig a semleges barnás-szürkés színe miatt nem szimpatizálnak vele.

Ismert és elismert: Csipkebogyó tea

A csipkebogyó tea magas C-vitamin tartalma és immunerősítő hatása szélesebb körben ismert, de kiváló magnéziumforrásként izomgörcsök enyhítésére is kiválóan szolgál.