Menü

Nagy jelentőségű orvosi felfedezés

Köztudott, hogy a kalcium kulcsfontosságú, ha a csontok egészségéről van szó. Fontos tudni azonban, hogy beépüléséhez szükség van K-vitamin jelenlétére is.

Pontosabban a legújabb kutatások már a K2- vitamin csontvédő hatásáról szólnak, ami a K-vitaminok családjába tartozik, és Magyarországon, még kevésbé ismert.

Csontritkulásra való hajlam örökölhető, de átlagos folyamat, hogy harmincöt év felett a csonttömeg elkezd leépülni, a csontvesztést egyébként nőknél a menopauza is felgyorsíthatja.

A kalciumpótlásnak fontos szerepe lehet a csontritkulás megelőzésében, de nem elégséges. Újabb és újabb vizsgálatok bizonyítják, hogy a kalcium önmagában nem feltétlenül tud beépülni a csontokba, sőt lerakódhat az erekben, és akár érelmeszesedését is okozhat. Ezért van szükség D-vitamin és K2- vitamin rendszeres bevitelére is. A D- vitamin ugyanis segíti a kalcium felszívódását, a K2- vitamin pedig a csontszerkezetbe való beépülését.

Tehát a csontritkulásmegelőzésében nemcsak a kalcium játszhat kulcsszerepet, hanem a D-vitaminnak és a közelmúltban felfedezett K2- vitaminnak is jelentős csonterősítő hatása lehet közvetetten.

Fotó:
sxc.hu

Hogyan vegyük észre időben az anorexia tüneteit?

Az evészavarok rejtett betegségek, fontos beszélni róla, hogyan ismerhetőek fel.

Csigamentő akció, avagy hogyan tegyük rendbe a nagy gubancot?

Ismerjük azt a jelenséget, hogy az egyenes haj emberek göndört szeretnének, a göndör hajúak pedig egyenest. Néha azonban igen nehéz bánni a nagy gubanccal. Erre a problémára jött létre a Curly Girl Method – avagy CGM – ami számos göndör frizura sikertörténetének kulcsa.

Pakolások zsíros hajra

A hamar zsírosodó haj sokak életét megkeseríti. Itt vannak azok a praktikák, amik segíthetnek, hogy hajad tovább őrizze szépségét.

Az alacsony ösztrogénszint jelei

Az ösztrogén az egyik legfontosabb női nemi hormonunk, melynek megfelelő mennyisége elengedhetetlen a szervezet normál működéséhez.

Az alkohol lélekre gyakorolt hatásai

Ha a sörözés, borozás rendszeres, egy idő után visszafordíthatatlan elváltozásokat okoz, méghozzá nem csupán a testi-lelki egészséget tekintve, de a családi, társadalmi kapcsolatokat is rombolóan. Akkor, ha valaki a mértéket nem tartja, és emellett az étkezésre sem fordít gondot, annál az ital romboló hatása még gyorsabban érvényesül.