Menü

Még hangulatunkra is jó hatással lehet

A messziről érkező gyümölcs meghódította Európát, a banán az alma után a legkedveltebb gyümölcs itthon is. Az Indiából származó gyümölcs a 19. században jutott el Európába, ma már egész évben kapható a legtöbb nyugati országban.

A banánt éretlenül szüretelik le, a raktározás és a szállítás során érlelik tovább. Érett állapotában sérülékeny, puha hamar megromlik. Éppen ezért, érdemes vásárláskor is zöldebb, éretlenebb banánt választanunk, mely azután szobahőmérsékleten gond nélkül beérik.

A banán a legtöbb szénhidrátot és káliumot tartalmazó gyümölcs. Ráadásul gazdag B-vitamin tartalommal bír, amely miatt fogyasztása többek között, émelygéstől szenvedő kismamák számára is ajánlott. Kevesen gondolnák csak, hogy még hangulatjavító hatása is lehet szerotonintartalmának köszönhetően. Lúgos kémhatású így hozzájárulhat a szervezet sav- bázis egyensúlyának megőrzéséhez, könnyen emészthető, ezért gyomorbetegségekben szenvedők is bátran fogyaszthatják.

Ha energiára van szükségünk, akkor csokoládé helyett inkább együnk meg egy banánt, ami természetes szénhidrátot, kalóriát tartalmaz, támogatja az agytevékenységünket.

Egészségünk mellett szépségünkre is jótékonyan hathat. Jó hatással lehet a cserepes ajkakra, és hajhullás ellen is bevethető. Kiváló bőrtápláló anyagokat, vitaminokat tartalmaz, a belőle készült pakolással fiatalíthatjuk arcbőrünket is.

Fotó:
pixabay.com

Ne tiltsd, tanítsd

Sokan úgy gondolják, hogy a gyerekek egészséges fejlődésének kulcsa az édességek teljes tiltása. Azonban a szakemberek egyre inkább arra figyelmeztetnek, hogy a tiltás nem feltétlenül vezet jobb eredményhez – sőt, sokszor éppen az ellenkező hatást váltja ki.

Hőálló csokoládé lenne a nyár édességforradalma?

Csak képzeljük el: 35 fok árnyékban, a kezünkben egy szelet csoki… és mégsem olvad szét két perc alatt. Ugye, milyen szép álom? Pedig, ha létezne igazán hőálló csokoládé, az nemcsak a nassolás szerelmeseinek tenne jót, hanem az édességipart is fenekestül forgatná fel.

Mi az a vízikefír és hogyan készül?

A kristálygomba, vagy más néven vízikefír, egy fermentálható anyag, mely cukros vízből pezsgő, enyhén savanykás italt varázsol. Egyre többen fedezik fel hazánkban is ezt a különleges erővel bíró nedűt, amely nemcsak emésztést segít és gyulladást csökkent, hanem életet lehel a hétköznapokba is. Az alábbi cikkben megismerhetjük a használatát, a gondozását, és azt is, hogy hogyan válik belőle egy pohár kortyolható frissítő.

Amit megeszünk, őt megölheti – Miért nem etethetjük a kutyát akármivel?

A kutyák az ember legjobb barátai, és sok gazdi hajlamos „családtagként” kezelni kedvencét – ez természetes. Azonban amikor az étkezésről van szó, fontos megérteni, hogy a kutyák emésztőrendszere és táplálkozási igényei nagyon különböznek az emberekétől. A „csak egy falat nem árt” hozzáállás komoly egészségügyi kockázatokhoz vezethet. Miért nem szabad etetni a kutyákat bármivel?

Szotyola az egészségért

Apró magocskák, melyek általában szürke-fehér csíkosak, legtöbbet a boltok polcain mosolyognak szembe velünk egy-egy zacskóba csomagolva. Finomság, de egészség is ücsörög a csomagokban.