Menü

Kettő az egyben: wellness és gyógyulás

Stressz oldás, kikapcsolódás, gyógyulás, egészségmegőrzés. Csak néhány a tucatnyi indok közül, amiért érdemes kihasználnunk, hogy hazánkban számtalan gyógyfürdő vár minket, és a legtöbb esetben nem is kell sokat utaznunk a wellness élményért.

És nemcsak élményről, kikapcsolódásról van szó, hiszen köztudott, hogy a gyógyvizek, ahogyan nevük is elárulja, fontos eszközei lehetnek a fájdalomenyhítésnek, a gyógyulásnak és az egészségmegőrzésnek is. Manapság ráadásul már nemcsak az adott gyógyvíz kémiai, biológiai, és fizikai egészségmegőrző hatását élvezhetjük, hanem emellett a legtöbb fürdő egyéb szolgáltatásokat is kínál, mint például iszapkezelés, fizikoterápia, hidroterápiás beavatkozások, amelyek mind-mind jó szolgálatot tehetnek egészségünk szempontjából. Ezért ezeket az extra szolgáltatásokat is érdemes igénybe venni, és kihasználni.

Egy-egy fürdőkúra sokféle panasz enyhítésére, számos betegség kezelésére alkalmas lehet. A gyógyfürdőkben többek között mozgásszervi (például: ízületi gyulladások), krónikus bőrgyógyászati (például: ekcéma), illetve nőgyógyászati (például: kismedencei gyulladások) betegségek, panaszok alternatív, vagy kiegészítő kezelésére van lehetőség a víz összetételének megfelelően.

A megfelelő fürdő kiválasztása során azonban, többféle szempontot is figyelembe kell venni. A kiszemelt gyógyfürdő víz összetételéről, és hatásairól mindig tájékozódni kell, akkor is, ha csak wellness a célunk, de különösen akkor fontos ez a szempont, ha gyógyászati célból szeretnénk fürdőkúrát venni. Betegség esetén orvosi segítséggel érdemes kiválasztani a megfelelő fürdőkúrát, ilyenkor fontos szempont ugyanis a beteg állapota, kora, és természetesen a fennálló panaszok ismerete. Vannak persze általános irányelvek is, melyekre szintén érdemes odafigyelni. A gyógyfürdőzés ugyanis például: súlyos magas vérnyomás, vérzékenység, lázas állapot esetén nem ajánlott.

Fotó:
pixabay.com

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.