Menü

Hagyományos tippek torokfájás ellen

Mi tegyünk, ha nem sikerült megelőzni a megfázást és egyik legmakacsabb tünetét a torokfájást? Hagyományos tippek, ötletek.

A modern ember mit is tehetne: rohan a gyógyszertárba. Nem csoda, hiszen a reklámok ígérete alapján tucatnyi szer van, amely megoldást jelenthet a kaparó, égető problémára.

Mások azonban a természetes gyógymódokra esküsznek. Most ezekből válogattunk.

Az egyik legkézenfekvőbb szer a méz, amelynek gyulladáscsökkentő hatása közismert, ráadásul többféleképpen is alkalmas a probléma kezelésére. Használhatjuk magában, kiskanállal adagolva, teában, vagy csak sima vízben elkeverve. A gyógyító koktélokhoz bátran keverhetünk citromlevet és gyömbért is.

Aztán itt van a gyógyteák és gyógynövények széles választéka. A kamillát a legtöbben gyermekkorunkból ismerjük, de a zsálya és a borsmenta is hatásos lehet.

Kissé drasztikusabb beavatkozás a sós vizes gargalizálás, amelyet nem mindenki bír, ugyanakkor fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatása van.

A torokfájás elleni harc alapja az, hogy próbáljunk meg minél több folyadékot fogyasztani. Ezekbe beletartoznak a levesek, különösen a húsleves ajánlott.

A fent említettek mellett a népi és a keleti gyógyászat is rengetegféle, fajta módszert ismer. Persze száz százalékos hatékonysággal egyik sem működik, van olyan, hogy egyszerűen csak ki kell várni a betegségét végét. Igaz, a tünetek enyhíthetőek.

Fotó:
pixabay.com

Fogfájás csillapítása házilag

A fogfájás az egyik legrosszabb dolog. Hirtelen és váratlanul jön valamint csak kapkodjuk a fejünket, hogy mit is tudnánk vele kezdeni. Ráadásul bizonyos helyzetekben nem tudunk azonnal orvoshoz sem menni vele. Ebben az esetben jó ismerni néhány házi praktikát, amivel enyhíthetjük a fogfájást.

Gondoskodjunk megfelelő módon a vasbevitelről!

Sajnos nem elég egyszerűen vasat szedni és kész, ennél összetettebb a történet, pedig a vas az egyik legfontosabb tápanyagunk, s ha nem figyelünk oda, vaskészleteink könnyen kimerülhetnek. Sok élelmiszer tartalmazza a vasat, azonban a felszívódásra is ügyelnünk kell.

A legjobb táplálékkiegészítők szorongás ellen

Számos kutatás bizonyítja, hogy egyes táplálékkiegészítők segíthetnek gyógyszerek nélkül enyhíteni a szorongás tüneteit, illetve erősíthetik a terápia és a receptre felírt szorongáscsökkentők hatását. Mutatjuk a legjobb lehetőségeket.

Fiatalítja a sport az agyunkat?

Megfiatalítja meg a sport agyunkat? Ha igaz, amit a tudósok állítanak, akkor a rendszeres sportolás lelassítja az agy öregedését, a korral járó szellemi visszafejlődést, tehát akkor van ilyen, igen.

A vitaminhiány jelei

A hiánybetegségek többsége megfelelő vitaminpótlással problémamentesen megszüntethető. Vitaminhiány nem csak hiányos táplálkozásból adódhat, hanem bizonyos betegségek, illetve külső tényezők is hozzájárulhatnak kialakulásához.