Menü

Hagyományos tippek torokfájás ellen

Mi tegyünk, ha nem sikerült megelőzni a megfázást és egyik legmakacsabb tünetét a torokfájást? Hagyományos tippek, ötletek.

A modern ember mit is tehetne: rohan a gyógyszertárba. Nem csoda, hiszen a reklámok ígérete alapján tucatnyi szer van, amely megoldást jelenthet a kaparó, égető problémára.

Mások azonban a természetes gyógymódokra esküsznek. Most ezekből válogattunk.

Az egyik legkézenfekvőbb szer a méz, amelynek gyulladáscsökkentő hatása közismert, ráadásul többféleképpen is alkalmas a probléma kezelésére. Használhatjuk magában, kiskanállal adagolva, teában, vagy csak sima vízben elkeverve. A gyógyító koktélokhoz bátran keverhetünk citromlevet és gyömbért is.

Aztán itt van a gyógyteák és gyógynövények széles választéka. A kamillát a legtöbben gyermekkorunkból ismerjük, de a zsálya és a borsmenta is hatásos lehet.

Kissé drasztikusabb beavatkozás a sós vizes gargalizálás, amelyet nem mindenki bír, ugyanakkor fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatása van.

A torokfájás elleni harc alapja az, hogy próbáljunk meg minél több folyadékot fogyasztani. Ezekbe beletartoznak a levesek, különösen a húsleves ajánlott.

A fent említettek mellett a népi és a keleti gyógyászat is rengetegféle, fajta módszert ismer. Persze száz százalékos hatékonysággal egyik sem működik, van olyan, hogy egyszerűen csak ki kell várni a betegségét végét. Igaz, a tünetek enyhíthetőek.

Fotó:
pixabay.com

Miért zsibbad éjjel a lábam?

A kéz-, lábzsibbadás lehetséges okait kutatjuk, mely sajnos egyre gyakoribb panasz, s általában éjszakánként jelentkezik.

Mèhviasz jótékony hatásai

Már az ókori Egyiptomiak is használták rendszeresen eme csodaszert, a méhviaszt. Nem kell mondanom, hogy a fáraók mumifikálásához ez volt az egyik alappillér, hiszen a bevont testeket ezzel lehetett akár több 1000 évig úgy tartósítani, hogy az ne bomoljon le 100%-ban. Használták még továbbá a koporsók légmentes lezárásához is, hiszen, amit egyszer bekentek vele azon a több 1000 év nem igazán fogott.

Testedzés segítséggel: vitaminok, protein, kreatin és társai

A legtöbb minőségi étrend-kiegészítő egy egészséges ember számára az adagolás betartása mellett nem jelent különösebben kockázatot. Azt azonban semmiképpen nem mondhatjuk, hogy mindent, amit a neten találunk biztonsággal beszedhetünk, ezért mindig fontos szakember tanácsát kikérni.

Ha nem múlik a gyereknél a köhögés…

Téli-télvégi időszakban gyakrabban betegek a gyermekeink, s különösen azok a gyerekek hajlamosak az influenzára, elhúzódó hurutos és/vagy száraz köhögésre, akik közösségbe járnak, azaz bölcsisek, ovisok vagy iskolába járnak, tehát szinte minden csemete.

Okok amiért sírsz álmodban

Ha gyakran sírsz álmodban, és ez már hatással van a mindennapi életedre is, akkor azt tanácsoljuk, hogy fordulj orvoshoz vagy mentálhigiénés szakemberhez. Ők segíthetnek azonosítani a kiváltó okot, és kezelési lehetőségeket kínálhatnak az alvás és az általános közérzet javítására.