Menü

Hagyományos tippek torokfájás ellen

Mi tegyünk, ha nem sikerült megelőzni a megfázást és egyik legmakacsabb tünetét a torokfájást? Hagyományos tippek, ötletek.

A modern ember mit is tehetne: rohan a gyógyszertárba. Nem csoda, hiszen a reklámok ígérete alapján tucatnyi szer van, amely megoldást jelenthet a kaparó, égető problémára.

Mások azonban a természetes gyógymódokra esküsznek. Most ezekből válogattunk.

Az egyik legkézenfekvőbb szer a méz, amelynek gyulladáscsökkentő hatása közismert, ráadásul többféleképpen is alkalmas a probléma kezelésére. Használhatjuk magában, kiskanállal adagolva, teában, vagy csak sima vízben elkeverve. A gyógyító koktélokhoz bátran keverhetünk citromlevet és gyömbért is.

Aztán itt van a gyógyteák és gyógynövények széles választéka. A kamillát a legtöbben gyermekkorunkból ismerjük, de a zsálya és a borsmenta is hatásos lehet.

Kissé drasztikusabb beavatkozás a sós vizes gargalizálás, amelyet nem mindenki bír, ugyanakkor fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatása van.

A torokfájás elleni harc alapja az, hogy próbáljunk meg minél több folyadékot fogyasztani. Ezekbe beletartoznak a levesek, különösen a húsleves ajánlott.

A fent említettek mellett a népi és a keleti gyógyászat is rengetegféle, fajta módszert ismer. Persze száz százalékos hatékonysággal egyik sem működik, van olyan, hogy egyszerűen csak ki kell várni a betegségét végét. Igaz, a tünetek enyhíthetőek.

Fotó:
pixabay.com

Miért hasznos a masszázs?

Egy jó masszázs fellazítja a feszes, görcsös izmokat, megszünteti a fájdalmat, és jól kiegészíti a mozgást. Krónikus mozgásszervi betegségek esetén általában a terápia része.

Sok veszély leselkedik a kicsikre a strandon!

Nem tudom, hogy az ijesztőbb, hogy újra kellett éleszteni egy kisfiút az egyik strandon, vagy az döbbent le jobban, hogy a kicsit 10-15 percig nem keresték a szülei. „Nem lehet elégszer elmondani” jellegű írásom következik.

Miért fontos a B12 vitamin?

A vitaminok elengedhetetlenek az egészséges testi, szervi és pszichés működésünkhöz, nem lehet eleget hangsúlyozni fontosságukat. Egyik ezek közül a B12 vitamin, aminek sokféle jótékony hatása ismert.

Az allergiát kezelni kell!

Az allergia, mivel az immunrendszer téves reakciója folytán alakul ki, nem gyógyítható, viszont hatékonyan kezelhető betegség Az elhanyagolt és kezeletlen allergia azonban szövődményeket okozhat, szénanáthás tüneteinket már a pollenszezonban vagy azt megelőzően fontos kivizsgáltatni és elkezdeni az esetleges kezelés.

Tanácsok orrfolyás ellen

Orrváladék minden nap termelődik, hogy az orrnyálkahártyát nedvesen tartsa, megelőzze a kiszáradását, a száraz orr kialakulását. Fontos szerepe van abban, hogy megakadályozza a kórokozók, por és pollenek tüdőbe jutását.