Menü

Modern önkéntesség okostelefonnal

Gondolkodott már valaha azon, hogy szívesen segítene másokon, de még nem találta meg az önkéntesség azon formáját, ami beilleszthető lenne az életébe, a mindennapok rutinjába?

Íme egy lehetséges módja a segítségnyújtásnak, mely akár otthonról, akár munkahelyről is végezhető, és gyakorlatilag nem jár semmiféle lemondással, kötöttséggel.

Egy dán fejlesztőcsapat nemrégiben olyan alkalmazást fejlesztett ki, melynek segítségével az önkéntes felhasználók „kölcsönadhatják látásukat” vak emberek számára. A „Be My Eyes” nevű applikáción keresztül látó önkéntesek olyan egyszerű, kis dolgokban segíthetnek, melyek viszont a nem látók számára problémát jelenthetnek a mindennapokban. Például megállapítani egy élelmiszer szavatosságát, vagy tájékozódni, eligazodni egy ismeretlen helyen.

Az alkalmazásba való bejelentkezés után megadható, hogy önkéntes látó felhasználók vagyunk, vagy nem látók. A segítségnyújtás az alkalmazással, egy direkt videóhívás létesítésével valósul meg, az önkéntesek a kamerán keresztül egyből látják az adott helyzetet, melyben a nem látók számára szükség van olvasásra, tájékozódásra, irányításra.

Ha éppen nem érünk rá, a szerver továbbirányítja a bejövő videóhívást más önkénteshez, ezért a segítségnyújtás ezen módja rendkívül rugalmasan beleilleszthető az életünkbe, akkor is ha nagyon elfoglaltak vagyunk. Nekünk csak pár perc, akár munka mellett, vagy otthon pihenés közben is segíthetünk, másoknak pedig könnyebbé tehetjük a mindennapokat.

Ez egy határozottan pozitív és hasznos iránya lehet az applikációk fejlesztésének!

Fotó:
pixabay.com

Használt ruhát venni menő!

Sokan szeretik a használt ruha piacot, hiszen fantasztikus és egyedi darabok bújnak meg olykor-olykor a túrkálókban, ami manapság már egyáltalán nem kínos dolog.

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Óvjuk okoseszközeinket, gyógyszereinket a melegtől!

Nem csak az emberek viselik nehezen a kánikulát, hanem a technológiai eszközök is megsínylik a szélsőséges időjárást. Az extrém időjárás nem csak az emberek életét nehezíti meg, de használati tárgyainkban is kárt tehet.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Feszültséglevezetés? - Mire jó a stressz?

Azt hihetjük, hogy szükségünk van a stresszre, de közben mégis egyfajta negatív tényezőként gondolunk rá. Holott ha épp megfelelő nyomás helyezkedik ránk, az erőforrásainkat is jobban tudjuk beosztani. Nem utolsó sorban, a stresszes légkörben elért sikereink azok, amelyekre szívesen visszagondolunk: ezek a legnagyobb győzelmeink.