Menü

Hat a gondolkodásmódunkra az étel, amit eszünk

Bizonyított tény, hogy befolyásolja a gondolkodásunkat, a hangulatunkat, a lelkiállapotunkat az elfogyasztott étel. Tehát már csak ezért sem mindegy, milyen étkeket veszünk magunkhoz. Mindez túlmutat azon, hogy a csokoládé boldogságot okoz…

Az egész gondolkodásmódunkra hatással lehet az ételek minősége. A test és lélek kapcsolata ugyanis az étkezés területén is megmutatkozik. Nem csupán abból abból az aspektusból, hogy elmarad a lelkiismeret-furdalás, ha egészséges ételeket fogyasztunk. Az étkezésünk ugyanis képes befolyásolni a gondolkodásunkat, a személyiség-állapotunkat is. Lélekgyógyító, inspiratív és fejlesztő módszerként alkalmazzák például a csakrák szerinti étkezést (a csakrák a testünkben lévő energiaközpontok). Például aki nehezen kommunikál, nem képes kimondani, kifejezni a gondolatait, annak a torok csakrájával lehet problémája, ezt lehet gyógyítani sok folyadékfogyasztással, vízzel, valódi gyümölcsök facsart levével, kókuszvízzel, gyümölcsturmixokkal, valamint tengeri növények fogyasztásával.

Amennyiben sok iparilag előállított, „mű” ételt fogyasztunk, úgy gondolkodásunk rugalmatlanná válik, egyre nehezebben kapcsolódunk az élet fontos, valódi dolgaihoz. Ha pedig sok házi készítésű étek lapul a kamránkban és a gyomrunkban, úgy ezek a finomságok segítenek minket összekapcsolódni a régi idők bölcsességeivel, a valóban fontos információkkal és érzésekkel. Az ételeknek ugyanis van egyfajta rezgése, amit beviszünk a szervezetünkbe azzal, hogy megesszük őket, és ezt a rezgést szervezetünk természetesen átveszi, tekintve, hogy ez az ő üzemanyaga, energiaforrása.

Az sem mindegy, hogy a család szeret-e hasonló, jó minőségű ételeket, élelmiszereket fogyasztani, mivel a különböző étkezési szokások a gondolkodás különbségét is hozhatják (és egyben tükrözik is) a családban. Az azonos, finom, jó alapanyagokból összeállított és közösen elfogyasztott és ételeknek ugyanis családegyesítő hatása van. A közös étkezések nemcsak olyan módon segítik a családi összetartást, hogy közben beszélgetnek, hanem számít, hogy azonos ételeket, egyazon időben fogyasztanak el. Az ételek rezgése ugyanis idővel, valamint a környezet hatására már megváltozhat. Nem véletlenül van ősi hagyománya, és különleges fontossága a közös evésnek.

Ezért ha az ételeinkre, az étkezési körülményeinkre odafigyelünk, akkor nagy lépést teszünk egyúttal a lelki fejlődésünk érdekében is. 

Fotó:
pixabay.com

Testedzés segítséggel: vitaminok, protein, kreatin és társai

A legtöbb minőségi étrend-kiegészítő egy egészséges ember számára az adagolás betartása mellett nem jelent különösebben kockázatot. Azt azonban semmiképpen nem mondhatjuk, hogy mindent, amit a neten találunk biztonsággal beszedhetünk, ezért mindig fontos szakember tanácsát kikérni.

Az elhízás valódi okai

A testsúlyt genetikai tényezők, az anyagcsere sebessége és pszichés eredetű tényezők egyaránt befolyásolják. Az éhség alapvetően elsődleges motiváció, az evés rögzült viselkedésforma, de ami az állatoknál egyszerű szabályozási mechanizmus, az embernél több tényező által meghatározott, bonyolult folyamattá válik, amelynek szociális és kulturális vonatkozásai is vannak.

Az evés boldogít?

Léteznek ételek, amelyek boldogítanak, ugyanis némely élelmiszerben megtalálható a boldogsághormonnak is nevezett szerotonin képződéséhez elengedhetetlenül fontos triptofán.

Hisztamindiéta

Vannak olyan emberek, akik nem tudják tolerálni a hisztamint, ezért bizonyos dolgokra oda kell figyelniük, például a táplálkozásukra. Amit a hisztamindiétáról tudni érdemes.

A gyerekek harmada nem reggelizik otthon

A gyerekek harmada nem reggelizik otthon, ami azt jelenti, hogy éhgyomorra indulnak el reggel – állapította meg egy kutatás, melyből sajnos megállapították, hogy három gyerekből egy reggelizés nélkül indul el otthonról az óvodába, iskolába.