Menü

A krill olaj 13 +1 hatása a szervezetre

A krill olaj – vagy rákolaj – a tengeri krillekből készül. A krillek, az óceáni táplálkozási lánc legalján megjelnő apró állatok, algákkal táplálkoznak, így nagyon erős antioxidánsok, tele vannak asztaxanthinnal.

Az asztaxanthint a világ legerősebb antioxidáns vegyületének tartják a szakemberek, mivel a legtöbb szabadgyök-fajtát képes semlegesíteni. Ezenkívül számos betegség kialakulásának esélyeit képes jelentősen csökkenteni.

Az Antarktisz jeges vizeiből származó krillek (apró, garnélaszerű rákok) Omega-3 tartalma nagyon magas, ráadásul olyan formában tartalmazzák az Omega-3-at – foszfolipid kötés – amilyen formában az emberi szervezetben is előfordul. Emiatt a krill olaj Omega-3-ja 3-4-szer nagyobb arányban tud beépülni az emberi szervezetbe, mint a hagyományos halolaj Omega-3-ja.

A krillek mélyvízi rövid életű állatkák. Szennyezettségük pont a mélyvízi-lét és a rövid élet miatt elhanyagolható. A krillekből készülő krill olaj rendkívül tiszta és természetes. Mindennek azért is van jelentősége, hiszen a rákolajjal gyakorta összehasonlított halolaj esetében 10-ből akár 9 esetben is kimutatható valamilyen szennyeződés.

A kril olajnak kiemelkedően magas tápanyagtartalma, ezért emberi fogyasztásra, az egészség megőrzésére teljesen ideális. Számos érv szól a krill olaj fogyasztása mellett.

Az alábbiakban felsorolásszerűen megtalál 16+1 problémát, melyek kezelésére, tüneteinek az enyhítésére a krill olaj alkalmazható:

1. gyulladások enyhítésére
2. immunerősítés és általános egészségjavításra
3. szív –és érrendszeri problémák tüneteinek enyhítésére - érelmeszesedésnél, magasvérnyomásnál, magas LDL koleszterin szintnél
4. idegrendszeri problémák esetén – koncentráció és memória javítás
5. bőrápolásra – selymesebbé, puhábbé teszi a bőrt
6. pikkelysömör, ekcéma kezelésére
7. a haj ápolására – jobb csillogás
8. a szem állapotának javítására - > jobb látás – a kiszáradt szem ellen
9. jobb emésztést érhetünk el + gyomorbántalmak ellen
10. teljesítményfokozásra és energiaszint növelésre
11. allergia enyhítésére vagy akár megszüntetésére
12. depresszió csökkentésére
13. koraszülés megelőzésére, illetve terhesség alatt
13 + 1 „a hosszú élet titka” – az öregedés lassítására, az agyi teljesítmény fokozásásra

Az antarktiszi rákolaj jóval hatékonyabb, mint a halolaj, ezért is tartják sokan az Omega-3 alapú készítmények új generációs képviselőjének.

A halolaj Omega-3 zsírsavjai triglicerid formában vannak jelen, míg a rákolajban foszfolipid formában, pontosan úgy, ahogy  az emberi sejtekben is.

A foszfolipid formájú Omega-3 jobban be tud épülni a szervezetbe, a  triglicerideket a májnak még át kell alakítania, az átalakítás pedig veszteséggel jár. Többek között ezért is mondja sok szakember, hogy 500 mg rákolaj 1500 - 2000 mg halolajnak is képes megfelelni!

A, E és D-vitamin tartalma szintén jelentős a krill olajnak. A rákolaj foszfatidilkolinja ingerületátvivőként működnek és szerepük van a szervezet glikogén szintézisében is.

A krill olajat nemcsak omega-3 pótlásra fogyaszthatjuk, mint a halolajokat, hanem a korábban említett asztaxanthin bevitelével, antioxidáns védelmmel is felruházzuk immunrendszerünket.

Ne felejtsük el, hogy agyunk jelentős része Omega zsírsavakból áll. A megfelelő agyi teljesítmény eléréséhez szervezetünknek folyamatosan szüksége van omega-3-ra. Az alacsony omega-3 szint, nemcsak idős korban vezethet a mentális teljesítmény csökkenéséhez vagy elbutuláshoz, hanem jóval korábban is.

Sok „modern élelmiszer” hozzájárul ahhoz, hogy lecsökkenjen szervezetünkben az Omega-3 szint, ami egyenes út a fáradékonyság, a gyenge agyi teljesítmény, a rossz memória és koncentrációs képességek felé. Ez pedig minden esetben minőségi romlást eredményez életünk számos területén.

A rákolajról való mégtöbb információhoz kattintson IDE -> www.krillolaj.eu

 

Marhából készült ínycsiklandozó ételek

A legkedveltebb vörös hús. Részei: bélszín (vesepecsenye), comb, lapocka, első-, és hátsólábszár, tarja, nyak, rostélyos, csontos hátszín, puha hátszín, oldalas és a szegy.

Fehérjében gazdag ételek fogyasztása

A fehérjében gazdag táplálkozásban is fontos a változatosság. Az alábbi 10 ízletes, fehérjében gazdag étel jóllakat és közben teljes szélességgel támogatja a kitűzött fogyást.

Egészséges zsírban gazdag ételek

Együnk sok zsírt, mert az jó! Na, persze nem mindegy, hogy, milyet - csakis az egészséges fajtát!

A leggyűlöltebb ételek listája

Ha a gyerekeinket megkérdeznénk, ők biztosan tudnának olyan ételeket sorolni, amelyek jó sokáig még csak a „meg sem kóstolom többet” kategória lesz, de mi felnőttek is tudunk elég válogatósak lenni. Nos érdekes a hivatalos lista, melyen a tök, a spenót, és a kelbimbó nem az első top hármas…

Pisztáciás édességek

Nyugat-Ázsiában őshonos gyümölcs, a pisztácia fa magja. Ma már számos mediterrán országban termesztik, valamint az Egyesült Államok déli részein.