Menü

Szendvicskrém gyógynövényekből

Alig-alig ismerjük a hazai gyógynövényeket, és a legtöbbről azt hisszük: csak gaz, pedig értékes, sokféle módon hasznosítható és egészséges növények hevernek a lábunk alatt. Tudta például, hogy gyógynövényekből kiváló szendvicskrém készíthető, mindössze pár perc alatt?

A gyógynövényes szendvicskrém összeállítása nagyon egyszerű, ráadásul nem kell hozzá semmilyen különleges recept. Készíthetjük mindig az éppen aktuálisan termő gyógynövényekből: áprilisban például szezonja van a tyúkhúrnak és a zamatos turbolyának. A gyógynövényeket lehetőleg olyan helyen szedjük, ahol már nem hallani autót, tehát nem szennyezi a szmog. Néhány maroknyi gyógynövényt tegyünk a turmixgépbe, attól függően, hogy milyen mennyiségű szendvicskrémet szeretnénk, majd öntsünk hozzá egy kis vizet (vigyázzunk, hogy ne legyen túl híg, mert akkor krém helyett folyadékot kapunk), és aprítsuk-turmixoljuk össze. A zöld egyveleghez dinszteljünk vöröshagymát olívaolajon, vagy kókuszzsíron bőséges mennyiségben, és ezt is adjuk a zöld krémhez. Ízesítsük ízlés szerint: adhatunk hozzá fokhagymát, sót, borsot, zöldfűszereket, mustárt, vagy dijoni mustárt, napraforgómagot akár egészben, akár aprítva. A lehetőségek tárháza végtelen, és nem lehet elrontani.

Fogyasszuk pirítós kenyérre kenve, sajttal és paradicsommal! Így ugyanis nemcsak az ízek, hanem a színek is harmonizálnak majd egymással az étkezésünkben. A sajtok közül ajánlottak a puhább, krémesebb sajtok, mint pl. a camambert sajt. Különösen ajánlott barna, magvas kenyeret pirítani, mert a markáns ízek jól harmonizálnak egymással.

A gyógynövényes szendvicskrémet összekeverhetjük reszelt sajttal, vagy natúr tejszínes szendvicskrémmel, így krémesebb, és lágyabb ízvilágú finomságot kapunk. Kiváló tavaszi vitaminbomba a természetes ízek és egészséges ételek kedvelői számára!

Fotó:
pixabay.com

Gyógynövények emésztési problémákra

Immunsejtjeink 80%-a a belekben található, a bélrendszer tehát egy nagyon érzékeny, intelligens szervünk, ami egész testünk működéséért felelős.Az emésztési problémák is fontos jelzések, melyek mutatják, hogy valami nincs rendben a szervezetünkben. Ezek a gondok több-kevesebb rendszerességgel mindenkinél felbukkannak enyhébb vagy súlyosabb formában.

Gomba vásárlásnál erről mindenképp tudnod kell!

A fehérkalapú csiperkegomba igencsak keresett árucikk, de kevesen tudják úgy elkészíteni, hogy a lehető legtöbb tápanyag benne maradjon, miután a tányérra kerül. Akkor most nézzük, hogy miként kell úgy gombás finomságot készíteni, hogy annak ne csak az íze, hanem a tápértéke is kiváló maradjon.

A kefír jótékony hatásai

Tudtad, hogy a kefir nem csak a fogyásban, de a rák megelőzésében is segíthet? De ezeken kívül még jó néhány pozitív hatása van a szervezetdere, ha rendszeresen fogyasztod!

Zöldségek zöldjei, melyeket nem szabad kidobni

Zöldségeinket megannyi módon fogyaszthatjuk, minél színesebb a tál, annál finomabb és egészségesebb, de ne feledkezzünk meg arról, hogy egyes zöldségek levelei is zamatosak, vitamindúsak és ezerféleképpen felhasználhatóak. Nézzük, mik ezek!

Az almaecet sokoldalú felhasználása és előnyei

Az almaecet egy sokoldalú csodaszer. Amellett, hogy a konyhákban évek óta hódít a viszonylag olcsó áron kapható ecet, a fogyókúrázók körében is népszerű. Azonban milyen jótékony és pozitív hatásai vannak annak, ha minden nap belecsempészed az ételeidbe, vagy vízzel hígítva, mézzel édesítve, iszol néhány kortyot belőle?