Menü

Ezt próbáld ki! - sparrowbag

Hazánkban egyelőre nem túl ismert, viszont érdekes edzésforma a sparrowbag, amelyet homokkal töltött zsákokkal végezhetünk.

Először furán és némileg értelmetlenül hangzik: mégis minek/hogyan használjunk edzéshez egy homokkal teli zsákot? Nos, ennek a lényege az, hogy a homok zsákon belüli folyamatos mozgása, azaz az eszköz instabilitása állandóan dolgoztatja izmainkat. Persze csakis a megfelelő gyakorlatok segítségével, ehhez pedig specialistára van szükség. Legalábbis a betanuláshoz.

A sparrowbagnak nincs fogantyúja, és olyan a kialakítása, hogy több testfelületen is lehet tartani. Különböző, természetes mozgásformákat is lehet imitálni a segítségével, ami szintén hatékony a jó edzéshez. Az izomerősítés mellett zsírt is lehet vele égetni, ezen kívül az egyensúlyérzék és a koncentráció is fejleszthető.

A kicsiktől a nagyokig – azaz kortól függetlenül voltaképpen bárki használhatja ezt az edzésformát, elsajátítása egyáltalán nem bonyolult.

A sparrowbag kitűnő csoportos, vezetett edzésekhez, emellett jól alkalmazható kiegészítő tréningként különböző sportágak mellett.

Maga az eszköz egyébként speciális kialakítású, és többféle méretben/súllyal kapható. A választás függ az életkortól, testsúlytól és az elvégezendő gyakorlatoktól is.

Fotó:
Pixabay.com

Használt ruhát venni menő!

Sokan szeretik a használt ruha piacot, hiszen fantasztikus és egyedi darabok bújnak meg olykor-olykor a túrkálókban, ami manapság már egyáltalán nem kínos dolog.

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Óvjuk okoseszközeinket, gyógyszereinket a melegtől!

Nem csak az emberek viselik nehezen a kánikulát, hanem a technológiai eszközök is megsínylik a szélsőséges időjárást. Az extrém időjárás nem csak az emberek életét nehezíti meg, de használati tárgyainkban is kárt tehet.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Feszültséglevezetés? - Mire jó a stressz?

Azt hihetjük, hogy szükségünk van a stresszre, de közben mégis egyfajta negatív tényezőként gondolunk rá. Holott ha épp megfelelő nyomás helyezkedik ránk, az erőforrásainkat is jobban tudjuk beosztani. Nem utolsó sorban, a stresszes légkörben elért sikereink azok, amelyekre szívesen visszagondolunk: ezek a legnagyobb győzelmeink.