Menü

Ivásra buzdítunk! Persze csak mértékkel...

Az egészségügy korábbi és modern kutatásainak alapos elemzése remek álca arra, hogy alkoholt igyunk és ivásra buzdítsunk. Mi persze ilyet nem teszünk, de a sört bátran ajánljuk olvasóink figyelmébe.

Mértékkel, nyilván. A sörivás több, mint alkoholfogyasztás. A sörnek kultúrája van, méghozzá sokféle kultúrája, és a kulturált sörivó nagyon is tisztában van azzal, hogy a mérték elvesztése a minőség elvesztéséhez is vezet.

Ugyanez a helyzet az egészségi szemponttal. Azaz, a sör kis mértékben, ha nem is orvosság, de igenis jótékony innivaló. Több szempontból is.

A korábbi, de főleg a modern kutatásoknak hála ma már tudjuk, hogy a sör jól jöhet a különböző szív és érrendszeri betegségek elleni védekezésben. Kimutatták, hogy mértékkel fogyasztva kisebb a kockázata a szívbetegségeknek. A mérték itt azt jelenti, hogy maximum napi fél liter.

A sör magas víztartalma csökkenti a vesekő kialakulásának esélyét, a cukorbetegség is megelőzhető segítségével, ráadásul az agyra is remek hatással van.

A sörben az is jó, hogy rengetegféle létezik belőle, így szinte nem létezik olyan, hogy valaki ne találja meg magának a megfelelő íz- és tartalomvilágot.

Időseknek is ajánlják a fogyasztását, a demencia kialakulási kockázatának mérséklése mellett azért, mert a csontritkulás ellen is hasznos lehet.

Sosem szabad azonban elfelejteni, hogy a sör nem jó folyadékpótló (legalábbis magában semmiképpen, nagy melegben pláne nem), valamint azt, hogy a mérték elvesztése a fenti előnyök elvesztése mellett ráadásként a különböző kockázatok növekedésével is jár.

Fotó:
Pixabax.com

 

Használt ruhát venni menő!

Sokan szeretik a használt ruha piacot, hiszen fantasztikus és egyedi darabok bújnak meg olykor-olykor a túrkálókban, ami manapság már egyáltalán nem kínos dolog.

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Óvjuk okoseszközeinket, gyógyszereinket a melegtől!

Nem csak az emberek viselik nehezen a kánikulát, hanem a technológiai eszközök is megsínylik a szélsőséges időjárást. Az extrém időjárás nem csak az emberek életét nehezíti meg, de használati tárgyainkban is kárt tehet.

Könnyű ételek meleg napokra

Szeretnél valami finomat enni, de nincs kedved a kánikulában órákat tölteni főzéssel a tűzhely felett? Itt van néhány egyszerű recept, amelynek segítségével egészséges és laktató ételeket tudunk készíteni, főzés nélkül, akár tíz perc alatt!

Édesítőszerektől depresszió

A depresszió gyakori betegség, amely szinten minden felnőttet érint valamilyen formában az élete során. Jellemző rá, hogy negatívan befolyásolja az érzelmeket, a gondolkodást és a viselkedést is. Számos tünete van, ezek közül leggyakoribb a lehangoltság és az érdeklődés vagy az öröm hiánya. Viszont adódik a kérdés, hogy mi okozza a problémákat, hogyan lehetünk letörtek az édesítőszerektől?