Menü

Ivásra buzdítunk! Persze csak mértékkel...

Az egészségügy korábbi és modern kutatásainak alapos elemzése remek álca arra, hogy alkoholt igyunk és ivásra buzdítsunk. Mi persze ilyet nem teszünk, de a sört bátran ajánljuk olvasóink figyelmébe.

Mértékkel, nyilván. A sörivás több, mint alkoholfogyasztás. A sörnek kultúrája van, méghozzá sokféle kultúrája, és a kulturált sörivó nagyon is tisztában van azzal, hogy a mérték elvesztése a minőség elvesztéséhez is vezet.

Ugyanez a helyzet az egészségi szemponttal. Azaz, a sör kis mértékben, ha nem is orvosság, de igenis jótékony innivaló. Több szempontból is.

A korábbi, de főleg a modern kutatásoknak hála ma már tudjuk, hogy a sör jól jöhet a különböző szív és érrendszeri betegségek elleni védekezésben. Kimutatták, hogy mértékkel fogyasztva kisebb a kockázata a szívbetegségeknek. A mérték itt azt jelenti, hogy maximum napi fél liter.

A sör magas víztartalma csökkenti a vesekő kialakulásának esélyét, a cukorbetegség is megelőzhető segítségével, ráadásul az agyra is remek hatással van.

A sörben az is jó, hogy rengetegféle létezik belőle, így szinte nem létezik olyan, hogy valaki ne találja meg magának a megfelelő íz- és tartalomvilágot.

Időseknek is ajánlják a fogyasztását, a demencia kialakulási kockázatának mérséklése mellett azért, mert a csontritkulás ellen is hasznos lehet.

Sosem szabad azonban elfelejteni, hogy a sör nem jó folyadékpótló (legalábbis magában semmiképpen, nagy melegben pláne nem), valamint azt, hogy a mérték elvesztése a fenti előnyök elvesztése mellett ráadásként a különböző kockázatok növekedésével is jár.

Fotó:
Pixabax.com

 

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mézbogyó - ültesd, csodáld, termeszd, használd fel

Szeretjük a környezetünkben a bokrokat, amik szép zöldek, de ha még termést is hoznak, ami még ehető is, egészséges is és finom is, akkor az csak egy aduász lehet. Ismerd meg a mézbogyót!