Menü

Felfázás ellen gyógynövényes kádfürdő

Nyáron sajnos több az esély a felfázásra, mint télen, amikor odafigyelünk az öltözködésünkre. A meleg ígéretében könnyen előfordulhat felfázás, ha hűvösebbre fordul a korábban kellemes időjárás, vagy ha a szabadtéri programokon hideg helyre ülünk le. További problémát jelenthet a vizes fürdőruha, vagy érzékenyebbek esetén maga a strandolás, fürdőzés, ha a testünk még hűvösnek érzékeli a víz hőfokát. A legtöbb esetben a nőket veszélyezteti ez a kellemetlenség, akiknek nem megfelelő kezelés esetén akár tartósan fennálló gondokat is okozhat a felfázás.

A legjobb megoldás mindig a megelőzés, de ha már találkoztunk a problémával, akkor orvosoljuk minél előbb! A legtöbben megijednek a tünetektől, és azonnal orvoshoz szaladnak, aki általában rögtön drasztikus, antibiotikumos kezeléssel él. Pedig az ősi gyógymódokat és a természet kincsestárát felhasználva azonnali javulást érhetünk el bizonyos növényekkel, gyógynövényekkel. 

Készítsünk forró ülőfürdőt! Egy nagyobb edényben forraljunk vizet, és a forró vízben negyed órán át hagyjuk ázni a következő növényeket: cickafark, pirosló árvacsalán, diófalevél, pásztortáska, valamint rózsaszirom. Ezek ötvözete kiváló és komplex segítség a felfázás ellen. Az egyveleget úgy ahogy van, az áztatási idő végén öntsük a fürdővízbe, és fél órán, egy órán át nyugodtan élvezzük a kényeztetést. A tünetek ugyanis azonnal enyhülnek a forró fürdő hatására, csak ügyeljünk rá, hogy a víz mindig jó meleg maradjon, ne hagyjuk kihülni. 

Közben relaxáljunk, meditáljunk, koncentráljunk a gyógyulásra! Képzeljük el, ahogy ez a csodálatos növénykombináció azonnal meggyógyít minket, vizualizáljuk pontosan, ahogy a sejtekbe egyenként eljutnak a hatóanyagok. Közben végezhetünk intimtorna gyakorlatokat is. A fürdő alatt a vízben ázó növényeket helyezzük egy időre az alhasunkra, hogy azok kiváló energiáihoz közvetlen fizikai kapcsolódás útján is hozzájuthassunk. A június egyébként is a legjobb időszak a cickafarkfű felhasználására, hiszen ilyenkor a legmagasabb annak hatóanyag-tartalma. 

Ugyanezen növények egyvelegéből főzzünk gyógyteát, és ezzel egészítsük ki a kezelést. Felfázás esetén különösen fontos, hogy rengeteg folyadékot fogyasszunk. Javasolt kizárólag gyógyteát és vizet inni a gyógyulás ideje alatt. 

Fotó:
Pixabay.com

 

Ganglion– dudor az ízületeken

Sokszor érezhetünk ízületeinknél fájdalmat, egy-egy mozdulat is nehezünkre eshet, de van úgy, hogy már nem csak fájdalom, hanem fizikai jel is látható, ez pedig utalhat ganglion cisztára.

Napégés – így kezeld

Már nem csak nyáron jelentenek gondot a napsugárzás okozta bőrproblémák, a napégés lehet enyhe, de lehet súlyos is. Adunk pár tippet, hogyan kezeld, ha bőrödnek túl sok volt a napból.

A torokfájás okai

A torokfájásnak számos, rendkívül szerteágazó oka lehet, és nem árt tudni, hogy a torokfájás nem önálló betegség, hanem egy tünet. A panaszt okozó betegségtől függően változhat a fájdalom jellege szerint: gombócérzés, viszketés jelentkezhet és lehet fájdalmas a nyelés is. Az intenzitását tekintve is változatos lehet, az egyszerű kellemetlenségtől a súlyos, alig elviselhetőig változhat.

Az ínhüvelygyulladásról

Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.

A balkezességről

A balkezesség kialakulásának pontos okát még nem sikerült teljesen feltárni. Sokan az agyféltekék dominanciájával magyarázzák: a jobbkezeseknél a racionális gondolkodásért felelős bal agyfélteke, míg a balkezeseknél a „művészi” jobb agyfélteke domináns. Van, aki szerint ennek köszönhető, hogy a balkezesek között nagyobb a művészi tehetséggel megáldottak aránya.