Menü

Felfázás ellen gyógynövényes kádfürdő

Nyáron sajnos több az esély a felfázásra, mint télen, amikor odafigyelünk az öltözködésünkre. A meleg ígéretében könnyen előfordulhat felfázás, ha hűvösebbre fordul a korábban kellemes időjárás, vagy ha a szabadtéri programokon hideg helyre ülünk le. További problémát jelenthet a vizes fürdőruha, vagy érzékenyebbek esetén maga a strandolás, fürdőzés, ha a testünk még hűvösnek érzékeli a víz hőfokát. A legtöbb esetben a nőket veszélyezteti ez a kellemetlenség, akiknek nem megfelelő kezelés esetén akár tartósan fennálló gondokat is okozhat a felfázás.

A legjobb megoldás mindig a megelőzés, de ha már találkoztunk a problémával, akkor orvosoljuk minél előbb! A legtöbben megijednek a tünetektől, és azonnal orvoshoz szaladnak, aki általában rögtön drasztikus, antibiotikumos kezeléssel él. Pedig az ősi gyógymódokat és a természet kincsestárát felhasználva azonnali javulást érhetünk el bizonyos növényekkel, gyógynövényekkel. 

Készítsünk forró ülőfürdőt! Egy nagyobb edényben forraljunk vizet, és a forró vízben negyed órán át hagyjuk ázni a következő növényeket: cickafark, pirosló árvacsalán, diófalevél, pásztortáska, valamint rózsaszirom. Ezek ötvözete kiváló és komplex segítség a felfázás ellen. Az egyveleget úgy ahogy van, az áztatási idő végén öntsük a fürdővízbe, és fél órán, egy órán át nyugodtan élvezzük a kényeztetést. A tünetek ugyanis azonnal enyhülnek a forró fürdő hatására, csak ügyeljünk rá, hogy a víz mindig jó meleg maradjon, ne hagyjuk kihülni. 

Közben relaxáljunk, meditáljunk, koncentráljunk a gyógyulásra! Képzeljük el, ahogy ez a csodálatos növénykombináció azonnal meggyógyít minket, vizualizáljuk pontosan, ahogy a sejtekbe egyenként eljutnak a hatóanyagok. Közben végezhetünk intimtorna gyakorlatokat is. A fürdő alatt a vízben ázó növényeket helyezzük egy időre az alhasunkra, hogy azok kiváló energiáihoz közvetlen fizikai kapcsolódás útján is hozzájuthassunk. A június egyébként is a legjobb időszak a cickafarkfű felhasználására, hiszen ilyenkor a legmagasabb annak hatóanyag-tartalma. 

Ugyanezen növények egyvelegéből főzzünk gyógyteát, és ezzel egészítsük ki a kezelést. Felfázás esetén különösen fontos, hogy rengeteg folyadékot fogyasszunk. Javasolt kizárólag gyógyteát és vizet inni a gyógyulás ideje alatt. 

Fotó:
Pixabay.com

 

Használt ruhát venni menő!

Sokan szeretik a használt ruha piacot, hiszen fantasztikus és egyedi darabok bújnak meg olykor-olykor a túrkálókban, ami manapság már egyáltalán nem kínos dolog.

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Óvjuk okoseszközeinket, gyógyszereinket a melegtől!

Nem csak az emberek viselik nehezen a kánikulát, hanem a technológiai eszközök is megsínylik a szélsőséges időjárást. Az extrém időjárás nem csak az emberek életét nehezíti meg, de használati tárgyainkban is kárt tehet.

Mit jelent az úszófül és mely tünetekkel jár?

A strandolás kellemetlen velejárója lehet a füldugulás, fülfájás, különösen gyermekek és fiatalok körében fordul elő gyakran. Mit jelent az úszófül, s vajon összefügg a strandolással? Mitől fáj a fülünk úszás után, s miért a gyerekek és fiatalok leginkább érintettek ebben?

Napégés után…

A nyár gyakori veszélye az erős UV-sugárzás, ami különösen veszélyes, hiszen percek alatt leéghetünk a napon. Ilyenkor kiemelten fontos, hogy kellő figyelmet fordítsunk a megelőzésre, ám ha már megtörtént a baj, akkor a napégett bőr ápolására.