Menü

Segíts az aláírásoddal, hogy Patrícia és kisfia hazatérhessen!

Vélhetőleg minden második ember álmodozik arról, hogy egyszer csak fogja magát és elutazik Bora Borára, majd haza sem jön onnan. Mindez csodálatosan hangzik, de Patríciának rémálom lett belőle. A fiatalasszony New Yorkban ismerkedett meg a francia tehetős bankár férjével. Annak a ténynek látszólag nem volt jelentősége a francia állami ösztöndíjjal végzett Patrícia előtt, hogy férje koreai származású, japán tudatú férfi, hiszen mindketten kozmopolita életet éltek. Az elején még minden szépnek tűnt: másfél év után házasság a férj rajongásig szereti a nőt, minél több időt szeretne vele tölteni, és útban van közös gyermekük, egy kisfiú.

A problémák a várandósság második felében kezdődtek, amikor a házaspár Japánba költözött. Gyakorlatilag egy bántalmazó kapcsolat alakult ki: a jóképű férj mindent ellenőrzött, feleségétől engedelmességet várt el, és ha nem az akarata szerint történtek az események, akkor veszekedés, vagy bántalmazás lett a vége. A feleség válni akart, úgy tervezte, hogy Párizsban adja be a keresetet. A férje azonban meggyőzte: tegyenek próbát a kapcsolat rendezésére, csupán egy kis kikapcsolódásra van szüksége, és ehhez tökéletes környezet polinéz üdülőparadicsom, Bora Bora. Patrícia pedig nem gyanakodott, hogy csapdába csalják, hiszen a hazaútra szóló repülőjegyeik is megvoltak. 

Mindez 2011. novemberében történt - Patrícia pedig azóta sem jöhetett haza férje mesterkedése révén, aki először elzárta az útleveleiket. Később a nő hazajöhetett volna, de kisfiát nem tudta volna magával hozni. Akkor ő azt mondta: "Not without my son" - azaz a fiam nélkül soha! - ezt a nevet viseli a facebook oldal is, amelyen követhetjük az eseményeket. Sajnos a helyi jogrendszer hiányosságai és a tehetős férfi közbenjárása miatt Patrícia és kisfia a sziget foglya. Dr. Nyíri Iván, Patrícia édesapja tehetetlenségében éhségsztrájkba kezdett a francia nagykövetség előtt, miután úgy tűnik, az ügy jogilag nem megoldható, csakis diplomáciai úton. 

Már több magyar sztár is kiállt az ügy mellett: Sarka Kata, Rubint Réka, valamint Kasza Tibor. Mindannyian ugyanazért kampányolnak: az alábbi petíciónál 10.000 ember aláírására van szükség ahhoz, hogy Frans Timmermans EU Jogi Biztos,és a tagállamok emberi jogi őrzője foglalkozzon az üggyel. Hiszen minden lehetséges szálat meg kell ragadni: Patrícia és a már 6 éves Noah negyedik éve vágynak haza, Magyarországra. 

A petíciót itt írhatjátok alá:

https://secure.avaaz.org/en/petition/The_European_Commission_Frans_Timmermans_STOP_corruption_in_French_Polynesia_and_let_us_go_FREE/?eoyjwjb

Fotó: www.facebook.com/NotWithoutMySon facebook oldal

Hogyan győzhetjük le az őszi fáradtságot?

A tavaszhoz hasonlóan ősszel is sokakon úrrá lesz a tartós fáradtság, és az állandó levertség. Hosszabb távon pedig a depresszió. Ez ráadásul párosul a hűvös és borongós őszi időjárással. Mit tehetünk ellene?

A gyermekkori szeretethiány tünetei és következményei

Indulatkezelési és kötődési nehézségek, szorongás, boldogtalan szerelmi élet. Szerencsére a gyerekpszichológiai szakirodalomban és a közbeszédben is egyre több szó esik a korai szeretethiány káros és hosszútávú hatásairól. De vajon hogyan ismerhetjük fel a megfelelő szülői figyelem hiányát, és egyáltalán hogyan kell helyesen szeretni a kicsiket?

Szépüljünk belülről!

Talán kevésbé hirdetett vagy ritkábban emlegetett dolog, hogy belülről legalább annyit tehetünk a bőrünk épségért és szépségéért, mint külsőleg, a drága kozmetikumokkal. A márkás holmik mit sem érnek, a belső támogatás nélkül. Mégis mit értünk azon, hogy szépüljünk belülről?

A Pomodoro technika – tanulj többet, ugyanannyi idő alatt!

A megfelelő minőségű alvás nagyon fontos a hatékony tanulás szempontjából, mindössze arról van szó, hogy egy kicsit szervezni kell. Ennek pedig az egyik kulcsa a Pomodoro módszer. A következőkben tehát arról lesz szó, hogy hogyan használd ki jobban a tanulásra szánt időt.

A válások 11 leggyakoribb oka

Amikor a várva várt és oly sokáig tervezett nagy napon kimondjuk a boldogító igent, még valóban komolyan gondoljuk a „holtomiglan-holtodiglan”-t és az „egészségben-betegségben”-t. De mi történik ezután? Miért felejtjük el mire vállalkoztunk?