Menü

A „modern” háziállat előnyei

Mire jó a kisállat mai világunkban? Sok mindenkinek ajánlott házi kedvenc tartása, de néhány szempontot mindenképpen érdemes mérlegelni azelőtt, mielőtt befogadók leszünk.

A háziállat fogalma az utóbbi évtizedekben jelentősen módosult és a klasszikus haszonállatétól jelentősen eltávolodott. Ez persze nem jelenti azt, hogy a mai kisállatoknak ne lenne haszna, ez egyáltalán nem igaz, sőt.

A gyerekek körében általában nagyon népszerű valamilyen kisállat családba fogadása, a kedvenc elsősorban a kutya, amely négylábú favorit, de a macska, a tengerimalac, hörcsög is kedvelt. Ezek mellett a papagáj és a halak is gyakran előfordulnak a kiválasztottak listáján. Az ifjú állattartók sokat tanulhatnak kis kedvencük gondozása, ellátása során, de mindenképpen el kell érniük azt az érettségi szintet, amely lehetővé teszi, hogy tisztában legyenek a felelősség fogalmával. Legalább valamennyire, és tudják azt, hogy az állat nem játék, hanem élőlény, amelynek igényei vannak.

Az állatok ugyanakkor nemcsak a gyerekek fejlődésében játszhatnak szerepet, hanem az idősebbek életszínvonalát is emelhetik. Az állattartás remek magányűző, nemcsak a társaság miatt, hanem azért is, mert állandó elfoglaltságot, munkát jelent a gondozó számára. A felnőtt ember választása már elsősorban a kutyára és a macskára korlátozódik, emellett ők gyakran szereznek be menhelyről kedvencet. Nekik leendő állatuk életkorán érdemes elgondolkodniuk, nem biztos, hogy megfelelő választás mondjuk egy kölyökkutya, de a túl idős kedvenccel is problémák lehetnek, ha például szoros kötelék alakul ki a gazdával.

Nem elhanyagolható szempont, hogy a lelki egyensúly mellett állattartással a fizikai egészségünkért is tehetünk.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Láthatatlannak lenni - A magányosság egy formája

„Láthatatlannak érzem magam”. Mindig is az voltam: kamaszkoromban a barátaim mellett, az osztályban, a párkapcsolatomban, az egyetemi évek alatt, a szüleim még ma sem értenek meg, talán sosem láttak igazán. Mindenkinek jut egy ilyen burok, ami megvéd a láthatóságtól, ilyenkor pedig csak a közeli ismerősök hangja marad meg. Azonban mit lehet tenni az észrevétlenség ellen, hogyan kapcsolódik ez az emberi közönyhöz?

Cotard-szindróma, amikor azt hiszed, hogy meghaltál

Sajnos nagyon sok pszichiátriai betegséget ismerhetünk, és ezeket csak erősíti a jelenlegi felgyorsult világi élet. Van egy, ami az egyik legritkább betegség, amelyben a beteg azt hiszi, hogy halottak és körülöttük lévő világ nem is létezik.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.