Menü

Főzz kuktában gyorsan és takarékosan

A kukta valamikor a kilencvenes években élte az aranykorát hazánkban. Akkor egy rövid időre nagyon közkedvelt eszközzé vált, de hamar kikerült a köztudatból – sajnálatos módon. Pedig sokkal gyorsabban, kevesebb idővel és energiával főzhetünk benne.

Szó szerint kevesebb energiával, ugyanis a környezetvédelemért is teszünk, ha kuktával főzünk! A szakértők szerint már azzal nagyon sokat érhetünk el, ha fedő alatt főzünk, a kuktában való főzés pedig sokszoros megtakarítást jelent.

Ha eddig problémád akadt azzal, hogy sok időt vesz el megfőzni a krumplit, a főtt kukoricának valót, a lassan elkészülő húsokat, vagy a kemény tésztát, akkor a problémád azonnal megoldódik, ha beszerzel egy kuktát. Nem kell begőzölnöd az egész lakást, és a tűzhely mellett rostokolni órákat, csak fogod ezt a nagyszerű edényt, és néhány perc alatt végzel.

Sokan azért tartanak a kukta használatától, mert úgy vélik, bonyolult lehet. Erről azonban szó sincs a gyakorlatban. Egyszerűen csak a csatos fedő alá tesszük a hozzávalókat, és kicsit előre gondolkodunk, mert itt nem közben kóstolgatunk, fűszerezünk, hanem a legelején, lezárás előtt. A kezdetekkor pedig állítsuk be a telefonunkat, vagy a konyhai órát, hogy ne felejtsük a tűzön az ételt: hozzá kell szokni, hogy a főzés ideje jelentősen lerövidül.

Fotó:
Pixabay.com

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.

Az almaecet sokoldalú felhasználása és előnyei

Az almaecet egy sokoldalú csodaszer. Amellett, hogy a konyhákban évek óta hódít a viszonylag olcsó áron kapható ecet, a fogyókúrázók körében is népszerű. Azonban milyen jótékony és pozitív hatásai vannak annak, ha minden nap belecsempészed az ételeidbe, vagy vízzel hígítva, mézzel édesítve, iszol néhány kortyot belőle?

Lúgosításra fel

Jön a jó idő, nem csak a kedvünknek kell jobbnak lennie, hanem a testünknek is ideje kiadni magából a káros anyagokat. Irány a lúgosítás!

Tavaszi feltöltődés fontossága

Tavasz közeledtével ébredeznünk kellene pont úgy , mint a természetnek, de előfordul, hogy a tavaszi „kikelet” helyett, sokan bágyadtak, aluszékonyak, sőt sokan fejfájásról, szédülésről panaszkodnak.
Mára, már a tudomány is elismeri, „tavaszi fáradtság” létezik.