Menü

Változtassunk, de csak kicsit!

Az év eleji fogadalmak rengeteg lelkesedést tükröznek és ez igaz az életmód változtatással kapcsolatos ígéretekre is. Ahogyan az is, hogy a kezdeti lendület gyorsan alábbszáll. Gyakori, hogy januárban, februárban tele vannak a különböző fitnesztermek és telítve a mindenféle mozgásokkal foglalkozó csoportos foglalkozások, azonban néhány hét múlva meredeken csökken az aktívak száma, hogy aztán a tömeg nyári strandszezon előtt ismét sorban álljon a fölös kilók leadásának szándékával.

Ezt a felesleges és hosszútávon semmire sem vezető forgatókönyvet lehet elkerülni a nagy elhatározás - kis lépések taktikával.

Ha megvan a szándék, nem kell mindjárt 10 kilométerekkel és méteres salátaágyakkal kiköveznünk a mindennapjainkat. Változtassunk, de csak kicsit. A kevés, de rendszeres mozgás sokkal jobb, mint a nagy intenzitású, néhány hétig tartó sportolás.

És ez igaz a táplálkozásra is. Nézzük meg, milyen hizlaló és/vagy káros dologról tudunk lemondani, vagy helyettesíteni azt étrendünkben! Túl sok kenyeret eszünk? Térjünk át részben, vagy egészben a teljes kiőrlésű termékekre! Cseréljük le olykor a hagyományos tésztákat, ismerkedjünk újfajta zöldségekkel, gyümölcsökkel! Használjunk kevesebb olajat a sütéshez, főzéshez, próbáljunk a cukormennyiségen csökkenteni. Fogyasszunk sok folyadékot!

Ez a néhány pofonegyszerű alaptipp már komoly lépést jelent, és akár egy átfogó életmódváltozás alapjait is megteremtheti.

Használt ruhát venni menő!

Sokan szeretik a használt ruha piacot, hiszen fantasztikus és egyedi darabok bújnak meg olykor-olykor a túrkálókban, ami manapság már egyáltalán nem kínos dolog.

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Óvjuk okoseszközeinket, gyógyszereinket a melegtől!

Nem csak az emberek viselik nehezen a kánikulát, hanem a technológiai eszközök is megsínylik a szélsőséges időjárást. Az extrém időjárás nem csak az emberek életét nehezíti meg, de használati tárgyainkban is kárt tehet.

Könnyű ételek meleg napokra

Szeretnél valami finomat enni, de nincs kedved a kánikulában órákat tölteni főzéssel a tűzhely felett? Itt van néhány egyszerű recept, amelynek segítségével egészséges és laktató ételeket tudunk készíteni, főzés nélkül, akár tíz perc alatt!

Édesítőszerektől depresszió

A depresszió gyakori betegség, amely szinten minden felnőttet érint valamilyen formában az élete során. Jellemző rá, hogy negatívan befolyásolja az érzelmeket, a gondolkodást és a viselkedést is. Számos tünete van, ezek közül leggyakoribb a lehangoltság és az érdeklődés vagy az öröm hiánya. Viszont adódik a kérdés, hogy mi okozza a problémákat, hogyan lehetünk letörtek az édesítőszerektől?