Menü

Nem minden a címke

Az emberek többsége sajnos túl hiszékeny, ha ételről és italról van szó. Ha valamilyen terméknek a címkéjén azt olvassuk, hogy mínusz X százalék cukortartalom, vagy esetleg azt, hogy zsír-, energiaszegény, gluténmentes, akkor az agyunk átkapcsol és már nem is figyelünk oda, mennyit fogyasztunk belőle. Pedig kellene.

Főleg akkor, ha a célunk a fogyás, a diétázás, vagy csak az életmód egészségesebb fokozatba kapcsolása. A tapasztalat az, hogy az egészségesnek vélt (vagy éppen egészséges) termék fogyasztásakor lekerül rólunk a teher és a többi szabályra (mennyiségre, minőségre, vagy a fogyasztás időpontjára) már nem fordítunk kellő figyelmet.

Sokszor tapasztalt példa az is, hogy valaki mondjuk a sült kolbász mellé diétás kólát rendel, mert „vigyáz a vonalaira”. Ha ilyesmit iszik, lelkiismeret nélkül fogyaszt hizlaló dolgokat, ráadásul abba sem gondol bele, hogy attól, hogy valami cukormentes, nem biztos, hogy más szempontból megfelelő a szervezetének.

Mi a tanulság? A címke nem minden, sőt sajnos az a tapasztalat, hogy a jól hangzó szlogenek egyéb káros tulajdonságot takarnak. Tisztelet a kivételnek, de nem szabad hagyni becsapni magunkat, hanem a dolgok mögé kell nézni, a felszínes ránézés helyett sokkal tudatosabban kell vásárolni és étkezni.

5 étel, amit sosem szabadna mikróban újramelegíteni

Akár ételmérgezést is okozhatnak, ezért jobb annyit főzni belőlük, amennyi egyszerre elfogy.

Spenótos ételek a főzeléken túl

A spenót igazi vitaminbomba, természetes vasforrás. Bár számos jótékony hatása van, igencsak megosztó étel, sokan nem szeretik a krémes spenótfőzeléket. A spenótból nem csak főzeléket készíthetünk, feldobhatjuk vele a tésztaételeket, salátákat és még a húsokat is.

Ételcsoport, mely garantáltan segít a vércukorszinten tartásában!

Ha néhány egyszerű dolgot változtatunk a bevásárlókocsi tartalmán, annak komoly hatása lesz a vércukor szabályozásának képességére, az étvágyra és a keringési rendszer állapotára is.

Finomságok édesburgonyával - válogatás

Az édesburgonya az utóbbi időben nálunk is egyre elterjedtebb - mutatjuk, mi mindent csinálhatsz belőle!

Így hat ránk a csípős paprika

A paprika közismerten igen magas C-vitamin-tartalmú zöldség. Számos más vitamint és fontos növényi hatóanyagokat - karotinoidokat, luteint, likopint, zeaxantint - tartalmaz, így fogyasztása mindenképpen egészséges.