Menü

Súlyos téma, azaz a pocakleadás sarokpontjai

Írásunkban nem fogjuk feltalálni a spanyolviaszt, viszont bízunk benne, hogy hasznos oldaláról világítjuk meg eme fontos témát.

A hastájéki súlyfelesleg különösen a férfiaknál, azon belül is a középkorú férfiaknál súlyos téma. Nos igen, kevés olyan 40 év feletti férfi van, aki nem rendelkezik kisebb, vagy nagyobb mennyiségű plusz kilóval. Ezek a plusz kilók jó eséllyel zsír formájában a hason és környékén helyezkednek el. A legtöbben persze felveszik a harcot, hiszen a pocak az egészség és az esztétika mellett néhány mindennapi gyakorlati dolgot (például a cipőfűzés, vagy a zoknihúzás, ugye) is igencsak hátrányosan érint.


A hasi elhízás a középkorú férfiak jellemző problémája

Csakhogy ez a küzdelem egyáltalán nem egyszerű. Nem egyszerű, hiszen összetett, aki nekivág, ezzel tisztában kell lennie. A leginkább a táplálkozásra kell odafigyelni és az eredményesség hosszútávú gondolkozást igényel, hiszen a zsírpárnák észrevétlenül növekednek észrevehető és érezhető méretűvé. Azaz, minél előbb vegyük ezt figyelembe és ha megreformáljuk étrendünket, azt hosszú távon tegyük.

Nem ördöngösség: kevesebb zsír, szénhidrát és cukor, sok folyadék, zöldség és gyümölcs. Ez a kiindulópont, utána jöhet a rendszeres mozgás.


Igen, le lehet adni a hasi zsírpárnákból. De ne csodamódszereket várjunk.

Lehet erősíteni természetesen (mondjuk a hasat), de inkább a kardió mozgásformákra koncentráljunk. Ha nagyobb a súlyfelesleg, kezdjük sétával, majd jöhet a bicikli, kocogás, futás.

Ennyi. Nem spanyolviasz, ellenben egyértelmű: ha nem akarsz pocakot, hosszú távon gondold át táplálkozásodat és mozogj hetente legalább háromszor! Ha sikerül megfogadni, annak jó eséllyel látható eredménye is lesz.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

Mit tegyünk éjszakai köhögés ellen?

Az éjszakai köhögés több okból is kialakulhat, lehet szezonális megfázás, arcüreg- vagy mandulagyulladás, esetleg a fűtési szezonra jellemző száraz levegő vagy akár asztma, allergia miatt. Ha a tünetek tartósan fennállnak, orvosi segítséghez kell fordulni.

Az elliptikus tréner több fantasztikus hatása

Sokak számára a mindennapi futás fájdalmakhoz, sérülésekhez vezethet. Ennek megakadályozása érdekében az aktív helyreállítási edzéseket érdemes beépíteni a futóprogramba, ez ugyanis ad egy kis szünetet, kicsit változtat a rutinon, ez pedig segít fenntartani a motivációt.

A szem védelmét szolgáló vitaminok

A mindennapok során számos tényező veszélyeztetheti szemeink egészségét, így a száraz, meleg levegő, a dohányfüst, a huzat és a képernyő előtti munkavégzés, sőt a stressz is. Az ártalmas külső hatásokkal szemben sokat tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Melyek azok a vitaminok, nyomelemek, amelyek szemünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek?