Menü

Nyári hajcihő – vigyázzunk a hajunkra is!

Nyár, kánikula, 30 fok árnyékban is. Aztán meg még több. Ahogy kúszik felfelé a hőmérő higanyszála, úgy válik egyre vállalhatatlanabbá az ember frizurája nyáron. A városban a pára és a por, a nyaralásnál a strandolás viseli meg hajszálainkat. Persze nyáron nem nagyon tudunk mást tenni, mint hogy ha formába kell hozni magunkat, akár minden nap újra és újra megmossuk, jó esetben hajszárító nélkül hagyjuk megszikkadni, rosszabb esetben ugyancsak naponta nyúzzuk beszárítással is hajkoronánkat.

Természetesen jót teszünk magunkkal, ha ügyelünk a jó tanácsokra, és nem töltünk időt akkor a napon, amikor a legmagasabb az UV-sugárzás, tehát 11 és 15 óra között, hiszen ez természetesen az arcunknak és testünknek sem tesz jót, de a hajunkat sem kíméli. Nem véletlenül érdemes ma már egyre magasabb faktorszámú napvédő készítményt használni mindenkinek, de mivel a hajunkra ilyet nem kenhetünk, ajánlott divatos kalapot, sapkát választani, amit elviselünk magunkon, sőt elegánsan kiegészíti öltözékünket. Van még egy varázseszköz, a kendők.

Egészen biztos, hogy szinte mindenkinél lapul otthon a szekrényben néhány különleges mintájú, vagy éppen egyszínű selyemkendő, amelyet csavarva, tekerve, csomózva számtalan variációban a fejünkre tehetünk. Idézzük csak fel a francia sztárok könnyed eleganciáját, amint egy cabrioban hasítanak a Riviérán és próbáljuk ki mi is a kendők varázslatos világát. Persze ha egészségesen táplálkozunk, sok friss zöldséget, gyümölcsöt eszünk, nasinak olajos magvakat rágcsálunk, akkor hajszerkezetünket belülről is megerősíthetjük, hiszen ellátjuk minden szükséges vitaminnal és ásványi anyaggal.

Természetesen ettől függetlenül érdemes megtalálnunk a számunkra legmegfelelőbb hajápolási eszközt is, hiszen egyszer mégiscsak eljön a hajmosás és hajregenerálás ideje. És bár enni inkább salátákat ajánlunk a legmelegebb évszak idején, a hajunkra csodás hatással lesznek a Weleda különleges hajápolói, amelyek kölessel, zabbal illetve búzával készültek. Persze nem akárhogyan!

A köles tápláló samponban bio köleshéj kivonat, bio makadámia dióolaj és a bio zsálya segítik a normál haj természetes állapotának fenntartását, és persze támogatják a hajat szilárdságának és természetes fényének megtartásában is. A búzasampon búzacsíra olajjal, az árvácska és bio zsálya értékes kivonataival támogatja a fejbőrt. Tartósan ápolja a hajat anélkül, hogy elnehezítené azt, és csökkenti a korpásodást. A rozmaring és a Copaiba-olaj élénkítő illatot kölcsönöz a samponnak. A búza hatóanyagai segítenek a száraz, korpásodásra hajlamos fejbőr természetes egyensúlyának helyreállításában. És akkor még nem is beszéltünk a zabról! A zabos ápoló sampon pedig gyengéden tisztít, simítja a hajfelszínt és segít csökkenteni a haj töredezettségét. A bio jojoba olaj valamint a bio zab és a bio zsálya kivonatai visszaadják a haj természetes fényét és rugalmasságát. A mimóza, a cédrusfa és a tonkabab fűszernövény marcipánra emlékeztető aromája finom virágos illatot kölcsönöznek a zabbal ápoló termékeknek. Természetesen mind a három ápoló sampon úgy működik, hogy a nedves hajba kell masszírozni, majd alaposan leöblíteni.

A hajápolás mindazonáltal csak úgy lesz teljes, ha használunk regeneráló zab hajbalzsamot is, amely extra ápolásról gondoskodik hajmosás után. Az értékes növényi hatóanyagok kompozíciója simítja a hajfelszínt, ezáltal javítja a kifésülhetőséget. A lágyan illatozó balzsam bio jojobaolajjal, bio kókuszolajjal és a bio zab és bio hibiszkusz kivonataival ápolja a hajat, rugalmassággal, ellenállóerővel és fénnyel ajándékozza meg. Aki még ennél is többet szeretne tenni a hajáért, az használjon hetente 1-2 alkalommal hajpakolást, ezt szintén megtaláljuk a Weleda kínálatában. A zab hajpakolás bio jojoba olajat, bio kókusz olajat és shea vajat tartalmaz, melyek erősítik és táplálják a hajat, anélkül, hogy elnehezítenék. A tartalmas összeállítás támogatja a haj vízháztartását, újra simává varázsolja a száraz, igénybevett hajat.

Tápláljuk tudatosan hajunkat nyáron is kívül-belül, hogy ősszel is vidáman nézhessünk a tükörbe.

Bővebb információ: www.weleda.hu, www.facebook.com/WeledaH

Mit tegyünk éjszakai köhögés ellen?

Az éjszakai köhögés több okból is kialakulhat, lehet szezonális megfázás, arcüreg- vagy mandulagyulladás, esetleg a fűtési szezonra jellemző száraz levegő vagy akár asztma, allergia miatt. Ha a tünetek tartósan fennállnak, orvosi segítséghez kell fordulni.

Az elliptikus tréner több fantasztikus hatása

Sokak számára a mindennapi futás fájdalmakhoz, sérülésekhez vezethet. Ennek megakadályozása érdekében az aktív helyreállítási edzéseket érdemes beépíteni a futóprogramba, ez ugyanis ad egy kis szünetet, kicsit változtat a rutinon, ez pedig segít fenntartani a motivációt.

A szem védelmét szolgáló vitaminok

A mindennapok során számos tényező veszélyeztetheti szemeink egészségét, így a száraz, meleg levegő, a dohányfüst, a huzat és a képernyő előtti munkavégzés, sőt a stressz is. Az ártalmas külső hatásokkal szemben sokat tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Melyek azok a vitaminok, nyomelemek, amelyek szemünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek?

Jelek, melyek vitaminhiányra utalnak

A vitaminhiánynak számtalan jele lehet: hajunk, körmünk, bőrünk mind árulkodhatnak hiánybetegségről. Szerencsére azonban van megoldás. Összeszedtük a leggyakoribb hiányállapotokat, valamint, hogy mit érdemes fogyasztani ilyen esetben.

Tünetek, amik a túl magas vasszintre hívja fel a figyelmet

A szervezetben a ferritin tárolja a vasat, így az alacsony szintje vashiányra, a magas pedig a vasraktárak fokozott telítettségére utalhat.