Menü

Íme 6 technika, melyeket minden nap alkalmazva könnyen növelheted az önbizalmadat!

Bizonyos alkalmakkor még a legnagyobb vezetők is küszködnek önbizalomhiánnyal. Az önbizalom nem egy állandó tulajdonság, inkább egy tudatállapot, amit nem egyszerű megtartani, ha éppen nehéz időszakon megyünk keresztül. Tanulni és gyakorolni kell, mint minden más képességet. De ha egyszer mesteri szintre emeltük a tudásunkat, örökre meg fogunk változni! A továbbiakban 6 hatékony módot olvashattok, melyek elősegítik, hogy minél hamarabb az önbizalom mestereivé válhassunk!

1. Figyeljünk a testbeszédünkre!

A testbeszéded mindig az igazat sugározza: magabiztosságot vagy bizonytalanságot. Mutassunk be magunknak egy módot, ami azt sugározza, hogy képesek vagyunk átvenni a hatalmat bármely szituáció felett. Ha magabiztosnak látszunk, és betöltjük azt a szerepet, amit el szeretnénk érni, nemcsak azt fogjuk érezni, hogy uralni tudjuk magunkat, de az emberek is jobban fognak hinni bennünk. Emeljük fel a fejünket, húzzuk ki magunkat, és nézzünk egyenes a másik emberre, amikor kommunikálunk. Kerüljük az erőtlen kézfogást, és a beszélgetések során végig tartsuk fenn a szemkontaktust!

2. Öltözködjünk magunkhoz méltóan!

Ha jobban nézünk ki, jobban is érezzük magunkat. Ha olyan ruhát és kiegészítőket választunk, amelyik illenek hozzánk, az életmódunkhoz, és jó érzést keltenek bennünk, automatikusan növekedni fog az önbecsülésünk. Mondhatjuk, hogy a siker érdekében öltözzünk szépen! Hagyjuk, hogy a személyiségünk megcsillanhasson a kiegészítő választásunkban! Akár egy bátor ékszer vagy egy színes nyakkendő is válhat egy gyújtóponttá, mely egy beszélgetés kezdetét jelentheti.

3. Beszéljünk magabiztosan!

Legközelebb, ha a kedvenc előadónkat hallgatjuk, figyeljük meg hogyan beszél! Egy jó előadó magabiztosan, állandó, ritmikus tónusban ad elő. A töltelékszavak és a hosszú „ő”-zések helyett – amelyek megszakítják a folyamatot – szüneteket használnak, hogy nagyobb hatást érjenek el. Tegyünk magunkévá egy stílust, amely magabiztos, de nem agresszív! Beszéd közben kerüljük az éles, ideges csacsogást és kacarászást!

4. Gondolkodjunk és viselkedjünk pozitívan!

A pozitív energia pozitív kimenetelhez vezet, tehát minden helyzethez úgy kell hozzáállnunk, hogy igenis meg tudjuk csinálni! Vonatkoztassunk el a negatív, kevésbé magabiztos gondolatoktól! Mosolyogjunk, nevessünk, és magunkat boldog, pozitív emberekkel vegyük körül! Ettől mi is jobban érezzük magunkat, és az emberek is élvezni fogják a társaságunkat! Vezessünk egy naplót, amelybe a nap végén leírjuk a legjobb pillanatainkat és köszönetünket!

5. Aktívan tegyünk lépéseket a magabiztosság felé!

A magabiztosság többről szól, mint hogy hogyan nézünk ki. Függ a viselkedésünktől is. Szólítsunk meg egy idegent egy eseményen, vagy fogadjunk el egy feladatot, amit normál esetben visszautasítanánk. Gyakoroljuk a magabiztosságot, hogy minél hamarabb a természetünk részévé váljon! A nem aktív élet csak kétséget és félelmet szül, míg a tettek önbizalmat és bátorságot hoznak. Jegyezzük le az erősségeinket és a gyengeségeinket! A legtöbb ember azt fogja mondani, hogy a gyengeségeinken dolgozzunk, de inkább használjuk azt, amit az élettől kaptunk, és az erősségeinket használjuk ki!

6. Legyünk felkészültek!

Minél felkészültebbek vagyunk, annál magabiztosabbnak fogjuk magunkat érezni. A felkészülés segíteni fog, hogy ne érezzük magunkat az élet által elgáncsolva egy-egy váratlan fordulat során. Tanuljunk meg mindent, ami a szakterületünkhöz, a céljainkhoz tartozik! Mielőtt belekezdünk egy feladat teljesítésébe, képzeljük el, hogyan fogjuk érezni magunkat, miután befejeztük! Ne várjunk el magunktól sokat egyszerre, az összetett feladatokat pedig bontsuk kisebb, teljesíthetőbb darabokra, és így kezdjünk hozzájuk!

Forrás: www.entrepreneur.com
Fotó: sxc.hu

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

Mondj búcsút a megfelelési kényszernek!

A megfelelési kényszer egy olyan érzés, amikor valaki folyamatosan igyekszik megfelelni saját vagy mások elvárásainak. Ez lehet saját belső kényszer, társadalmi nyomás, munkahelyi elvárás. A megfelelési kényszer stresszt és szorongást okozhat. Ha Önök is azok közé tartoznak, akik szeretnének mindenkinek megfelelni, akkor érdemes elolvasniuk cikkünket.

A féltékenység okai és jelei

A féltékenység egyike a normális és alapvető érzelmeinknek, mégsem szeretjük beismerni, sőt, tagadjuk is. Pedig mindenki érzett már féltékenységet, akár a testvérével vagy szüleivel szemben, mégis a párkapcsolatokat képes a legnagyobb mértékben megmérgezni ez az érzelem. Miből fakadhat a féltékenység, melyek a kiváltó okok és hogyan tudunk megbirkózni vele?

Vágyódás az elérhetetlenre

Egyszer mindannyiunk életében előfordul, hogy olyasvalaki, vagy olyasvalami iránt érzünk vonzalmat, aki és ami biztosan felforgatná az életünket. A főnökünk, a legjobb barátunk ismerőse, exe, vagy valamilyen materiális tárgyi dolog is lehet. Mindannyian ebbe a bizonyos „tiltott gyümölcs” kategóriába tartoznak: az ábrándozás csábító lehet, a következmények azonban már kevésbé. De mihez kezdhetünk ezekkel az érzésekkel? Hogyan lehet ezen érzelmeket újból és újból megélni, valamint kezelni?

Flegmatikus személyiség jellemzői

A flegmatikus személyiség konfliktuskerülő, nyugalmas, rohanástól és feszültségektől mentes életmódot folytat, s mindent elkövet azért, hogy ezt meg is őrizze. Soha nem száll szembe senkivel, egyszerűen csak úgy alakítja az életét, ahogy az neki jó legyen.