Menü

Telekocsizol? És nem félsz? Nem.

A telekocsizás mind környezetvédelmi, mind pénzügyi szempontból megéri, sokan mégis tartanak a kockázataitól. Pedig a tapasztalatok azt mutatják, hogy kevés okunk van a bizalmatlanságra. De pár beállítással, kis figyelmességgel növelni tudjuk a biztonságérzetünket.

Kezdjük az alapokkal, miért érdemes telekocsizni? Elsősorban környezetvédelmi szempontokat szokás emlegetni, aminek van is létjogosultsága. Utazás közben érdemes megfigyelni az autókat - a legtöbb tényleg szinte üresen, 1-2 fővel közlekedik. Emellett fontos, hogy az autósnak plusz bevételt jelent, ha telekocsizik, hiszen valaki hozzájárul az utazás költségeihez, ráadásul az utas partnernek is kedvező az üzlet, hiszen a tömegközlekedésnél kényelmesebben és gyorsabban utazhat.

A taxizás során híressé vált drámai esetek azonban sokakat tettek bizalmatlanná a telekocsizást illetően is. Azt mondják, tartanak a zaklatás, valamint a rablás kockázataitól. Ezzel ellentétesek viszont a telekocsizók tapasztalatai, mert a legtöbben nagyon pozitívan nyilatkoznak a rendszerről. Az átlagos beszámolók arról szólnak, hogy a telekocsizó utasok, valamint autósok kedvesek, lazák, és kellemes ismeretségek születnek az utak során.

Ha szeretnénk a biztonságra törekedni, akkor minden esetben nézzük meg az autós, vagy az utas értékelését, adatlapját, hiszen erre van lehetőség a telekocsi rendszerben. Itt láthatjuk az eddigi utastársak tapasztalatait az illetővel kapcsolatosan. A hölgyek még azt is beállíthatják, hogy csak női utastársakat keresnek.

A legtöbb negatív telekocsis tapasztalat arról szól, hogy az utas nem fizette ki az utazás költségeit. Ez ellen csak annyit lehet tenni, hogy az értékelésben jelezzük a kritikát, így mások is láthatják azt. Más módon nehéz kiküszöbölni ezt a problémát, hiszen a szolgáltatás igénybevétele után szokás fizetni. Szerencsére azonban ez ritkán fordul elő, és a legtöbb utas korrekt és pontos. Amit természetesen a rendszer is segít, hiszen előre látja az igénybevevő az utazásért elkért összeget. Amennyiben telekocsit veszünk igénybe, tegyük meg, hogy a megjelölt összeggel pontosan készülünk, így még abból sem adódhat probléma, ha a sofőr nem tud visszaadni.

Bátran próbáljuk ki a telekocsizást - könnyen lehet, hogy annyira megszeretjük, hogy egy idő után természetessé válik, hogy utazásainkat meghirdetjük, vagy a közlekedés ezen formáját vesszük igénybe.

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.

A Down-szindróma világnapja – avagy húzz felemás zoknit!

A Down-szindróma világnapját március 21-én tartják, az első világnapot Svájcban tartották 2006-ban. Az ünnep célja, hogy felhívja a figyelmet a Down-szindrómára, növelje a megértést, és segítsen, hogy a Down-szindrómások méltósággal és a társadalom aktív tagjaiként élhessenek teljes életet.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

A korán érkezett tavasz meghozta a kullancsokat

Az enyhe tél sajnos a vérszívóknak is kedvezett. A tavasz idén korábban köszöntött be és meghozta a kullancsokat. Mit tehetünk és hogyan védekezhetünk a kullancsok ellen, illetve mi a megoldás, ha már megtörtént a baj?