Menü

Gyümölcsturmix a diétában

Akár éppen fogyókúrázunk, akár csak az egészséges életmód hívei vagyunk, a gyümölcsturmix jó szívvel ajánlható mind tízóraira, uzsonnára, vagy vacsorára is. Mindössze néhány apró trükköt, információt érdemes elsajátítanunk hozzá.

Ismerhetünk olyan diétákat, amelyek kifejezetten a turmixokra építenek - ezek esetében bizonyos porállagú készítményekből kell elkészíteni a turmixot, és ebből minél többet fogyasztani. Ilyen fajta egyoldalú, drasztikus fogyókúrát semmiképp sem javasolnánk. Helyette igyunk inkább természetes alapanyagokból készült gyümölcsturmixot, s aki ezt szeretné kiegészíteni, az válasszon minőségi fehérjeporokat - akár vegán verzióban is!

A gyümölcsturmix kiváló választás tehát, amennyiben megfelelően készítjük el. Az édességimádók számára is jó lehetőség, hogy kellemes, simogató ízekhez juthassanak "büntetlenül". Az első kritérium természetesen a cukormentesség. Helyett használjunk természetes édesítőt, vagy fokozatosan szoktassuk le magunkat a cukorról! A tejes-gyümölcsös turmixok önmagukban is édeskés hatást keltenek a gyümölcs természetes cukortartalma révén. Higgyük el, bizony meg lehet szokni, sőt meg lehet szeretni akár a teát, akár a kakaót és a gyümölcsturmixot is cukor és édesítés nélkül.

Válasszuk meg okosan, hogy milyen gyümölcsöket mikor használunk! Mivel most szezon van, sokféle friss gyümölcs áll rendelkezésre. Ha például banánturmixot kívánunk, akkor ott óvatosan bánjunk a banánfelhasználással - nincs szükség belőle sokra, hiszen önmagában is édes, ízes, és ezt inkább délelőtt fogyasszuk. Az eperturmix viszont a későbbi órákban is bátran fogyasztható.

Feldobhatjuk a turmixot, ha tejhabbal megspékeljük - finom, különleges és krémes ízt biztosít neki, s ebben a formában tejszínhabra már semmi szükség.

Az idősödés megélése

Minden életszakasz egy krízis, amely az arra a korra jellemző változási pontok pozitív megélésével magában hordozza az új életszakaszba lépés lehetőségét. A szakirodalom
orvosi értelemben 60-65 éves korra teszi az időskor kezdetét.

Sült csirke aroma, fűszag, szalonnaillat

Sült csirke illatú parfümöt dob piacra a KFC – olvastam a minap a neten. Picivel több mint ötezer forintnak megfelelő összegért bárkinek olyan illata lehet, mint a KFC-s bundának. Meghökkentő illatok a világ minden tájáról mai cikkünkben!

Írjunk gyógyszerlistát! Töltsük le az ÉletMentő applikációt!

Mai témám a mentők kérése adta: vezessünk gyógyszerlistát! Baj esetén a mentőszolgálat munkatársainak fontos tudni, milyen gyógyszert szedünk, így, ha eddig nem tettük érdemes megfogadni a mentők tanácsát.

Vásároljunk helyi termelőtől!

A helyi termékek révén csökkenthető az élelmiszerek szállítási útja, továbbá a termelő, a feldolgozó és a fogyasztó nemcsak fizikailag van „közel” egymáshoz, hanem bizalmi viszony is kialakulhat köztük.

Prebiotikum, probiotikum, szimbiotikum

A Prebiotikum és a probiotikum között csupán egyetlen betű a különbség, de ennek ellenére merőben eltérő funkciókat töltenek be az emberi szervezetben. Nézzük melyek ezek!