Őszidéző könnyed reggeli
- Dátum: 2017.09.10., 18:07
- alak, banán, egészség, egyszerű recept, gyors, hozzávaló, ősz, reggeli, ribizli, táplálkozás, turmix
Itt van már az ősz, majd lassan a tél, így vele együtt a zsírosabb ételek is több helyet kapnak asztalunkon. Nőként azonban gondolunk az alakunkra, hiszen a tél gyorsan elrepül, mi pedig szeretnénk mindig formában lenni, ezért most egy könnyed, őszidéző reggeli turmix receptjét hoztuk el nektek.
Sosem szerettem, hogy a legtöbb egészséges recepthez fel kell kutatni a fél várost a speciális hozzávalókért, ráadásul, ha az ember vidéken él, ez nem is olyan egyszerű, és akkor a termékek áráról még egy szót sem szóltunk. Továbbá a gyomrom sokszor a tejjel sincs kibékülve, viszont a híg állag elérése miatt a legtöbb recept tejet használ. Szerencsére a joghurt összetétele már más, ezért azt a legtöbben nyugodtan fogyaszthatjuk, a víz pedig kiválóan alkalmas hígításra. Az utóbbi módszer előnye pedig, hogy kedvünk szerint variálhatjuk (sűríthetjük, hígíthatjuk) turmixunk összetételét.
Kevés hozzávaló révén kísérletezni kezdtem otthon, hogyan tehetném könnyeddé, frappánssá, de mégis laktatóvá a reggelimet, ha éppen egyedül töltöm otthon a napjaimat. Az eredmény biztatóra sikerült, viszont túl finomra, ezért figyelnem kell rá, hogy ne essek túlzásba a mennyiséggel!
Ribizlis banánturmix joghurttal és darált mandulával
Hozzávalók:
- 2 banán
- 2 fürt ribizli
- 2 evőkanál darált mandula
- 1 evőkanál méz
- 1 doboz joghurt
- egy csipetnyi fahéj
- 1-2 dl víz a hígításhoz
- mentalevél díszítésként a tetejére
Az elkészítés pedig fantasztikusan egyszerű és gyors. Minden hozzávalót (a banánt természetesen karikákra darabolva) beleteszünk a turmixgépbe vagy annak hiányában egy edénybe, majd összeturmixoljuk. Nyugodtan használhatunk botmixert is. Ugyanolyan hatékony, és kevesebb vele a mosogatnivaló. Sőt, még gyümölcsdarabokat is hagyhatunk a turmixunkban.
Ebből az adagból egy hatalmas pohárnyi vagy két közepes pohárnyi adag készül. Ennek megfelelően növelhetjük, csökkenthetjük a hozzávalók mennyiségét.
Gyorsan kóstoljuk meg, és élvezzük!
Tökfélék jótékony hatása

A tökféléket rendkívül változatos formában, színben és ízben találjuk meg a piacokon, vagy a boltok polcain, nagyon egészséges zöldség szervezetünk számára.
Óvatosnak kell lenni a gyümölcsfogyasztással?

A gyümölcsök a kiegyensúlyozott étrend alapvető részei, hiszen rengeteg vitamint, ásványi anyagot, rostot és antioxidánst tartalmaznak. Azonban sokan nem tudják, hogy a túlzott gyümölcsfogyasztás is járhat kockázatokkal, főként bizonyos egészségi állapotok vagy étrendi célok mellett.
Az instant levesek kultúrája és hatásai

Az instant levesek világszerte népszerűek a gyorsaságuk, olcsóságuk és egyszerűségük miatt – sokan mégis túl gyakran nyúlnak utánuk. Bár elsőre ártalmatlannak tűnnek, hosszú távon komoly egészségügyi problémákhoz vezethetnek. A kultikus státuszuk mögött sokszor tápanyaghiány, sótúladagolás és egyoldalú táplálkozás húzódik meg.
Veszélyes, ha lenyeli a gyerek a rágógumit?

Sok szülő megijed, amikor gyermeke véletlenül lenyel egy rágógumit – de vajon jogos-e az aggodalom? A szakértők szerint a legtöbb esetben nincs ok pánikra, de bizonyos körülmények között a rágógumi lenyelése komoly egészségügyi kockázatokat is jelenthet.
Tapas – a spanyolok egyik étkezési szokása

Ahány ország, annyi étkezési forma, annyiféle fűszerezés, vagy szokás. A spanyolok többek között a tapasra esküsznek, és milyen jól teszik.