Menü

Őszidéző könnyed reggeli

Itt van már az ősz, majd lassan a tél, így vele együtt a zsírosabb ételek is több helyet kapnak asztalunkon. Nőként azonban gondolunk az alakunkra, hiszen a tél gyorsan elrepül, mi pedig szeretnénk mindig formában lenni, ezért most egy könnyed, őszidéző reggeli turmix receptjét hoztuk el nektek.

Sosem szerettem, hogy a legtöbb egészséges recepthez fel kell kutatni a fél várost a speciális hozzávalókért, ráadásul, ha az ember vidéken él, ez nem is olyan egyszerű, és akkor a termékek áráról még egy szót sem szóltunk. Továbbá a gyomrom sokszor a tejjel sincs kibékülve, viszont a híg állag elérése miatt a legtöbb recept tejet használ. Szerencsére a joghurt összetétele már más, ezért azt a legtöbben nyugodtan fogyaszthatjuk, a víz pedig kiválóan alkalmas hígításra. Az utóbbi módszer előnye pedig, hogy kedvünk szerint variálhatjuk (sűríthetjük, hígíthatjuk) turmixunk összetételét.

Kevés hozzávaló révén kísérletezni kezdtem otthon, hogyan tehetném könnyeddé, frappánssá, de mégis laktatóvá a reggelimet, ha éppen egyedül töltöm otthon a napjaimat. Az eredmény biztatóra sikerült, viszont túl finomra, ezért figyelnem kell rá, hogy ne essek túlzásba a mennyiséggel!

Ribizlis banánturmix joghurttal és darált mandulával

Hozzávalók:

- 2 banán
- 2 fürt ribizli
- 2 evőkanál darált mandula
- 1 evőkanál méz
- 1 doboz joghurt
- egy csipetnyi fahéj
- 1-2 dl víz a hígításhoz
- mentalevél díszítésként a tetejére

Az elkészítés pedig fantasztikusan egyszerű és gyors. Minden hozzávalót (a banánt természetesen karikákra darabolva) beleteszünk a turmixgépbe vagy annak hiányában egy edénybe, majd összeturmixoljuk. Nyugodtan használhatunk botmixert is. Ugyanolyan hatékony, és kevesebb vele a mosogatnivaló. Sőt, még gyümölcsdarabokat is hagyhatunk a turmixunkban.

Ebből az adagból egy hatalmas pohárnyi vagy két közepes pohárnyi adag készül. Ennek megfelelően növelhetjük, csökkenthetjük a hozzávalók mennyiségét.

Gyorsan kóstoljuk meg, és élvezzük!

A túlevés veszélyei mindennapjainkban

Sokan ismerjük azt az érzést, amikor egy hétvégi vacsora után alig tudunk felállni az asztaltól. Az alkalmi falánkság önmagában még nem jelent komoly problémát, de ha rendszeressé válik, az egészségünkre és az életminőségünkre nézve is súlyos következményekkel járhat. Ráadásul a modern világban a túlevés nem pusztán a test kérdése, hanem kulturális és pszichológiai jelenség is.

Ghí, a csodavaj

Hányféle vajat, zsiradékot ismersz? Vajon melyik a legegészségesebb? Hozok ehhez egy szuper alternatívát, a ghít.

Probiotikumok és probiotikus ételek

Megannyi oldalról halljuk, hogy mennyire fontos a probiotikumok, hogy jól érezzük magunkat, de vajon mik ezek és hogyan vigyük be a szervezetünkbe?

Gyümölcsök, amelyekről Európában alig hallunk

A trópusi finomságok felhozatala jóval gazdagabb annál, mint amit a hazai piacokon megszokhattunk. A mangó, a sárkánygyümölcs vagy a maracuja ugyan már széles körben ismert, de az esőerdők mélyén olyan különlegességek teremnek, amelyek Magyarországra szinte egyáltalán nem jutnak el. Ezek sokszor nemcsak ízükben, hanem kulturális jelentőségükben is egyediek.

Egy filléres csodaszer a konyhában – ez a szegfűszeg

Talán mindenki ismeri a szegfűszeget, főként a tél egyik illataként, pedig az apró kis fűszer egészségünk egyik őre lehet.