Menü

Őszidéző könnyed reggeli

Itt van már az ősz, majd lassan a tél, így vele együtt a zsírosabb ételek is több helyet kapnak asztalunkon. Nőként azonban gondolunk az alakunkra, hiszen a tél gyorsan elrepül, mi pedig szeretnénk mindig formában lenni, ezért most egy könnyed, őszidéző reggeli turmix receptjét hoztuk el nektek.

Sosem szerettem, hogy a legtöbb egészséges recepthez fel kell kutatni a fél várost a speciális hozzávalókért, ráadásul, ha az ember vidéken él, ez nem is olyan egyszerű, és akkor a termékek áráról még egy szót sem szóltunk. Továbbá a gyomrom sokszor a tejjel sincs kibékülve, viszont a híg állag elérése miatt a legtöbb recept tejet használ. Szerencsére a joghurt összetétele már más, ezért azt a legtöbben nyugodtan fogyaszthatjuk, a víz pedig kiválóan alkalmas hígításra. Az utóbbi módszer előnye pedig, hogy kedvünk szerint variálhatjuk (sűríthetjük, hígíthatjuk) turmixunk összetételét.

Kevés hozzávaló révén kísérletezni kezdtem otthon, hogyan tehetném könnyeddé, frappánssá, de mégis laktatóvá a reggelimet, ha éppen egyedül töltöm otthon a napjaimat. Az eredmény biztatóra sikerült, viszont túl finomra, ezért figyelnem kell rá, hogy ne essek túlzásba a mennyiséggel!

Ribizlis banánturmix joghurttal és darált mandulával

Hozzávalók:

- 2 banán
- 2 fürt ribizli
- 2 evőkanál darált mandula
- 1 evőkanál méz
- 1 doboz joghurt
- egy csipetnyi fahéj
- 1-2 dl víz a hígításhoz
- mentalevél díszítésként a tetejére

Az elkészítés pedig fantasztikusan egyszerű és gyors. Minden hozzávalót (a banánt természetesen karikákra darabolva) beleteszünk a turmixgépbe vagy annak hiányában egy edénybe, majd összeturmixoljuk. Nyugodtan használhatunk botmixert is. Ugyanolyan hatékony, és kevesebb vele a mosogatnivaló. Sőt, még gyümölcsdarabokat is hagyhatunk a turmixunkban.

Ebből az adagból egy hatalmas pohárnyi vagy két közepes pohárnyi adag készül. Ennek megfelelően növelhetjük, csökkenthetjük a hozzávalók mennyiségét.

Gyorsan kóstoljuk meg, és élvezzük!

A vegán életmód mögöttes nehézsége

A vegán életmódra való váltás nem tartozik a legegyszerűbb folyamatok közé, bármennyire sziklaszilárd eltökéltség áll is az elhatározás mögött. Rögös az út azoknak, akik azelőtt rendszeresen fogyasztottak húst, tejtermékeket és cukrozott élelmiszert. Adódik a kérdés, hogy mi játszódik le a szervezetünkben, ha teljesen kizárjuk az állati eredetű készítmények bevitelét? Hogyan lehet ezt az állapotot tartósan fenntartani?

Itt az ideje a birsalmának

A birsalmát kedveljük eltéveszthetetlen, zamatos íze miatt, de vajon ki tudja, hogy mennyire jótékony hatással van szervezetünkre?

Egészséges nassolnivalók

Ha éppen sietünk valahová, vagy éppen még nincsen ebédidő, de megkívánunk valamit hajlamosak vagyunk egészségtelen édességeket vásárolni és fogyasztani. Pedig néhány egyszerű alternatívával könnyen egészségesebbé tehetjük még a nassolási szokásainkat is!

Amit a kókuszvízről tudni érdemes

A kókuszt mindenki ismeri, hiszen egyes országok alapvető élelmiszere, sokféleképpen felhasználják minden részét, ám a kókuszvízről kevesebbet hallunk, azon kívül, hogy finom. Nézzük, mire is jó nekünk.

A bento kultúrája

A bento kultúrája Japánból származik, és harmonikusan ötvözi a táplálkozást, az esztétikát és az egészséges életmódot. Ezek az előre összeállított dobozok igazán változatossá teheti étkezéseinket, és érdekes perspektívát ad, az előre elkészített ételek világának.