Menü

Filléres trükkök

Szeretném megtörni azt a tévhitet, hogy csak a drága kozmetikumok érnek valamit, ha szépségápolásról van szó. A szépségipar mindent el akar adni, nem győznek újabb alapanyagokat felfedezni, trendi csomagolásban új piperéket piacra dobni. Pedig, akkor is lehet valaki csinos, szép és ápolt, ha konkrétan ezer forintot szán rá ebben a hónapban, hogy foglalkozzon magával. Nézzük azt az ezrest!

Amikor találunk egy olyan terméket, ami olcsó és még jó is, akkor igazi kincset találtunk, előfordul bizony, hogy a filléres még jobb is, mint a drága. Én legalábbis már tapasztaltam. A feltűnő és csábító csomagolással sokszor jobban el lehet adni egy márkát, a benne lévő tartalom pedig olykor elég silány. Ellenben néhány filléres tömegtermék, sokkal nagyobb hatással és sokkal több pozitívummal bírhat. A szabály itt is érvényes: a kevesebb néha több, s tapasztalatból mondom, nem minden drága termék minőségi, és olcsón is kaphatunk kiváló kozmetikumokat, vagy állíthatunk elő otthon mi magunk filléres hozzávalókból kiváló bőrápoló szereket.

Nagyon sokféle gyógynövény kivonatot használhatunk a kozmetikában kiegészítve ezzel otthoni szépségápolásunkat, vagy feljavíthatjuk kozmetikumainkat.

A körömvirág-olaj hámosító tulajdonságú, regeneráló, antioxidáns hatású. Akár minden kencébe tehetjük kicsit feljavítónak. A sárgarépa olaj antioxidáns, napvédő, regeneráló olaj, lehet vele krémeinket turbósítani. Az aloé kivonat jól ismert, összehúz nyugtat és regenerál. Csodálatos növényi kivonat.

Az illóolajokat a gyógynövényekhez hasonlóan szépítkezés során is felhasználhatjuk. Keverhetjük őket testápoló krémekbe, masszázsolajokba, készíthetünk a segítségükkel illatos fürdővizet, de samponba is tehetjük őket, azonban nem árt az óvatosság és körültekintő alkalmazás: sok olaj irritáló hatású lehet, ezért közvetlenül a bőrre ne alkalmazzuk. Az illóolajok megerősíthetik a hajunkat, csökkenthetik a hajhullást és a zsírosodást, mindenképp érdemes beszerezni néhány alapterméket, s esetleg kicsit beleásni magunkat az illóolajok szépségápolásban való használatába, mielőtt pakolást készítünk.

A teafa illóolajról tudni kell, hogy baktérium-, vírus-, gombaölő, fertőtlenítő hatású. A levendula illóolaj nagyon jó csípésekre, napégésre, esti altatásra, fejfájásra, de még herpeszre is. A citrom illóolaj szorongás oldására kiváló, de légtér, vagy hűtő fertőtlenítésére is alkalmas. A borsmenta illóolaj fájdalomcsillapító, de feltétlen próbáljuk ki inhalálásra megfázás esetében. A citromillatú eukaliptusz rovarűzésre kiváló, szúnyogriasztó keverékekben találhatunk ilyen olajat.

Fontos tudni, hogy a terhesség első 3 hónapjában a legtöbb esszencia alkalmazása ellenjavallt.

Filléres megoldásokat ígértem, ezért saját tapasztalatom után ajánlom az almaecetet. Vízzel felhigítjuk, majd egy vattával áttöröljük vele az arcot lefekvés előtt, s reggelre halványodnak a foltok, simább lesz a bőr, leszárítja a pattanásokat, kevésbé lesz zsíros az arcunk. A házi arcpakolásokról írtunk már az oldalon, számos recept áll rendelkezésünkre, s szinte minden háztartásban van otthon zab, tojás, tej, gyümölcsök, esetleg méz, olívaolaj, tejszín, vagy uborka, melyekből kiváló arcpakolás készíthető.

Érdemes kipróbálni filléres praktikáinkat, hiszen az ápoltság érzésétől a hangulatunk is megváltozik!

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.