Menü

Sportoljunk e a munkahelyen?

A címben feltett kérdésre a válasz viszonylag egyszerű: Mi az hogy! Mert valljuk be, nem jól alakították ki annak idején, kb. a 20. század elején az ember munkarendjét és bioritmusát. Ha fix munkaidőnk van, akkor a reggeli felkelés, a munkába menetel és az otthon, pláne ha család is van, háromszögében valljuk be nem mindig egyszerű a mozgást beleszorítani. Ennek persze egyik megoldása, hogy de bele kell, viszont ha van egy jólelkű, befektetni kész munkaadónk, akkor akár a munkahelyen is lehet biztosítani a testmozgást. Ez pedig egy jó befektetés, mert ezáltal a teljesítményünk nem kevesebb, hanem több lesz.

Ne áltassuk persze magunkat, hazánkban egyelőre még gyerekcipőben jár az, hogy sportolásra alkalmas tereket alakítsanak ki a munkahelyeken, bár Svédországban már van olyan cég, ahol egyenesen kötelezővé teszik a sportolást. Ez persze lehet a másik véglet, ami nem biztos, nem feltétlenül pozitív, a kötelező ugyanis nem mindig éri el a célját. Ám Magyarországon, noha vannak rá lehetőségek a Cafetériában, még nem alakult ki annak a kultúrája, széles körben, hogy kifejezetten odafigyeljenek a sport lehetőségeire, akár kötelező lenne, akár nem. A sportolási lehetőségre kevés munkahely figyel oda, pedig egyre több felmérés azt mutatja, hogy nagyon előnyös, és a munkavállalók is szívesebben mennek olyan munkahelyre, ahol fordíthatnak némi időt testmozgásra. Kisebb a kiégés veszélye, és kisebb a fluktuáció is.

Fontos odafigyelni persze az igényekre is, milyen mozgásformát részesítenek egyébként előnyben a munkavállalók. Érdemes előzetesen felmérést végezni ezzel kapcsolatban. Nem fontos persze hivatalos felmérésre gondolni, elég ha megismerjük a munkavállalók ez irányú igényeit. Könnyen kitalálható, önmagában nem elég csak egy sportolásra alkalmas szoba kialakítása, hiszen öltöző és zuhanyozó is kell ezek mellé. Sokan például azért is hagyják otthon kerékpárjukat, mert azt mondják, hogy a biciklizéssel leizzadnak, és ez negatív hatással van egész napjukra, büdösek, ragadósak lesznek. Tehát nemcsak a sportolás miatt, hanem a kerékpáros munkába járás okán is érdemes például egy zuhanyozót és egy öltözőt beépíteni a munkahelyre.

Fontos lenne tehát hazánkban is, hogy a vállalati kultúrában kialakuljon a sportos munkahelyi fogalma. Hiszen, ahogy fentebb is írtam, egy kis befektetéssel, a munkavállalók jobb kedve és végső soron megtartása által, többszörös hasznot zsebelhet be a munkaadó.

Legfontosabb tudnivalók az önkéntességről

Az önkénteskedésről sokaknak az jut eszébe, ahogyan maroknyi fiatalok csapata az afrikai szegényebb országokban éjt nappallá téve sebeket kötöz és ételt oszt. Ám segítségre szoruló embereket sokkal közelebb is találni, ráadásul ez a segítség nagyon sok mindenben megnyilvánulhat. Ha többet szeretnél tudni a témáról, íme, néhány hasznos információ.

A túledzésről valójában

A túledzés egy folyamat, nem pedig egyetlen túlpörgetett edzés következménye. Tehát hiába darálsz le bicepszre 30 sorozatot egy edzés alatt, attól még nem leszel túledzett. Ezt mondjuk okos ötletnek sem nevezném, viszont túledzeni még nem fogod magad vele.

Legyél mesedoktor!

Ha valaki volt már gyermekével kórházban, akkor meghálálhatja az ott dolgozók áldozatos munkáját, ha pedig nem volt ebben része, akkor belepillanthat a kórházak gyermekosztályainak életébe, s fényt vihet az unalmas napokba, ha önkéntes mesedoktornak áll!

Segíts idén is!

Ha eddig is segítettél, adakoztál, jótékonykodtál akkor azért, ha pedig még sosem támogattál rászorulókat, akkor pedig azért érdemes felhívni rá a figyelmet, újra felidézni a tavaly karácsonyi jótékonysági lehetőségeket, hogy idén is csatlakozz a segítők táborához!

Alvás, evés, és minden, amit a stressz kialakíthat

A stresszevés valóban létező probléma, sok fiatal szenved benne, de nemcsak evésre kényszerít az állandó stressz. Agresszív viselkedést is kialakíthat, kényszeres alvást, de a káros szenvedélyek sem ritkák azok körében, akiket a szokásosnál több izgalom ér.