Menü

Egyetem környezettudatosabban

Most 3+1 pontba összeszedve láthatod, hogy egyetemista életed során hogyan tehetsz többet a környezetedért.

1. Az elviteles étkezések

Sokszor nincs időnk arra, hogy beüljünk egy étterembe/bisztróba/kifőzdébe, és helyben elfogyasszuk az ebédünket vagy vacsoránkat. Ilyenkor jönnek az elviteles vagy kiszállításos megoldások. Ez azonban rengeteg hulladékkal jár. Az elvitelre csomagolt ételek dobozainak nagy része egyszer használatos műanyag, ami nevéhez híven egy használat után a szemetesben landol. Ehelyett tarts mindig magadnál egy dobozt, amelyet otthon kimoshatsz, és naponta újra felhasználhatsz. Így, ha nincs időd hosszas ebédelésre, akkor is betérhetsz bármelyik étkezdébe, és pazarlás nélkül is kérhetsz ételt elvitelre.

2. Üvegek, kulacsok, dobozok

A rohanós reggeleken is szánj időt arra, hogy kismosható kulacsban vigyél magaddal vizet vagy otthon főzött teát, esetleg facsart gyümölcslevet. Persze elkerülhetetlen, hogy néha napján dobozos üdítőt vegyél, de a legjobb lenne, ha ezt a minimálisra tudnád korlátozni. A palackozott víz vásárlásának visszaszorításával már sokat teszel a környezetedért.

3. Közlekedés

Az egyetemvárosok nagy pozitívuma, hogy folyamatosan járnak a tömegközlekedési eszközök. De az is nagyon nagy előny, hogy az egyetemek és a hozzájuk tartozó épületek nagy része gyalog is elérhető távolságra található. Ezáltal a hallgatók könnyen elboldogulhatnak saját autó vagy taxi igénybe vétele nélkül is. Ha csak teheted, sétálj vagy biciklizz, rossz időben vagy nagyobb távolságok esetében pedig használd a tömegközlekedési eszközöket. Ez nem nagy áldozat, de hosszú távon sokat jelent.

+1 Az a bizonyos vásárlás

Biztosan legalább ezerszer hallottad már, hogy ne használj műanyag szatyrokat vagy zacskókat, hanem vegyél vagy készíts magadnak régebbi ruhákból vagy újabb anyagból szövettáskád, amibe zöldséget, pékárut és gyümölcsöt is csomagolhatsz. Ezeknek a szövettáskáknak hatalmas előnye az, hogy moshatóak, és összehajtva kis helyet foglalnak, ezért mindig magadnál tarthatsz néhányat.

Az egyetemi élet az első lépése az önállósodásnak. Magad döntesz a legtöbb kérdésben, magad intézed a pénzügyeid nagy részét, magad egyengeted a mindennapjaidat. Ezért is fontos, hogy a környezetedre való odafigyelést már ekkor elkezdd. Először kis lépésekben, majd később jobban bele tudsz mélyedni.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.