Menü

Egy boldog kapcsolat hizlal?

Ezek a női online magazinok azzal szembesítettek, hogy a boldog kapcsolat és kiegyensúlyozott házasság oka a hízásnak. Tehát ha rendben van a házasságom, hízok. Gyorsan rá is állok a mérlegre, hogy megtudjam.

Oké, hogy az esküvői torta hizlal, de hogy a hízást is már a párkapcsolatra fogjuk, az azért meredek, persze némi igazság akár lehet is benne. Ha nem is közvetve hízunk egy boldog kapcsolatban, közvetve bizony lehet felelős a súlygyarapodásért. Amíg a nagy nap előtt felkészítjük magunkat, törekszünk rá, hogy a legjobb formánkat hozzuk, addig könnyen elképzelhető, hogy az esküvő után ez már sokadlagos történet lesz. Az tény, hogy a boldog párok többet járnak szórakozni, ahol alkoholt fogyasztanak, többször ülnek be éttermekbe, többször ülnek be egy nagy adag pattogatott kukoricával moziba, tehát ezzel valóban olyan életformára térnek át, ami messze különbözik az esküvő előtti sportolós, diézátós, salátázós napoktól.

Egy 2012-ben publikált tanulmány szerint a férjezett nők átlagosan tíz kilót híznak az esküvő utáni első öt évben és most hagyjuk Schobert Norbit, aki ezt meglovagolta azzal a vad kijelentésével pár héttel ezelőtt, mely szerint a válásokért azok a nők felelősek, akik szülés után nem tudnak lefogyni. Norbi kijelentésében lehet találni nyomokban némi igazságot ezzel kapcsolatban, a csomagolás viszont betalált, nem csoda, ha feldühítette az anyukákat, megjegyzem teljesen jogosan.

Azonban mi a helyzet az apukákkal és az aputesttel? Egy boldog házasságban a férfiak is ugyanúgy pocakot növesztenek, a kiegyensúlyozott párkapcsolatban ők is megeszik azt az otthoni mozizáshoz rendelt pizzát és bizony elnyúlnak egy távirányítóval este edzés helyett a kanapén. Vajon akkor igaz, hogy egy boldog kapcsolat növeli az elhízás kockázatát? Lehetséges. Magyarul örülhetünk, ha párunk pocakos lett, a feleségünk pedig kicsit kikerekedett, hiszen ez azt jelzi, milyen jól megvagyunk együtt. Később ehhez jön a gyermekvállalás utáni anyukatest és apukatest…

Azt gondolom, azért ez a történet nem annyira helytálló, természetesen mindenki eldöntheti, hogy bebújik-e emögé a kényelmes életmód és kifogás mögé, vagy oldalba böki a párját, elrángatja az ajtóig és ráveszi arra, hogy gyalog menjenek a két kilométerre lévő távolabbi boltba (a közeli sarki közért helyett) és vissza (az már 4 km séta!) vagy vegyenek kondibérletet, esetleg egy kis terepfutásra adják a fejüket. Ez mind megjegyzem, van olyan jó közös élmény, mint a pattogatott kukoricázás a moziban, vagy a hétvégi süti evős otthoni mozi délután. Sőt! Még jobb is.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.