Menü

Ezek az ételek rendben tartják az emésztést!

Az emésztési problémáknak sok oka lehet, amely közül egy a kevés mozgás. A karantén hetei alatt kevesebb lehetőség van a rendszeres sportra, de érdemes odafigyelni rá. Az emésztésre mindig nagyon fontos odafigyelni, de most különösen is. Sokakat érint, hogy bár ugyanannyit esznek, kevesebbet mozognak, ami az elhízás mellett az emésztőrendszernek sem tesz jót. Ezek az ételek és tippek segíthetnek rendben tartani a gyomrodat.

A zöldségek közül az édesburgonya az egyik legjobb táplálék, mivel rostokban rendkívül gazdag. Fogyasztását héjával is ajánlják, hogy még több rost miatt az emésztés is rendben legyen. Az édesburgonya sütés-főzés szempontjából is tökéletes választás, mert nagyon egyszerűen különleges és finom ételek készülnek belőle.

A joghurt a kiegyensúlyozott étkezés része, azonban ezt sem szabad túlzásba vinni. Régi trükk és nagyon hasznos, egy pohár joghurt tökéletes rendben tartja az emésztést. Ez így is van, a joghurtba pedig mehet lekváron kívül bármilyen bogyós gyümölcs, banán vagy zabkása is. Az emésztő és bélrendszer mellett pedig az immunrendszert is megerősíti.

A gyömbér immunerősítő hatása mellett az emésztés rendben tartásában is segít. Egy frissel reszelt gyömbérből készült teával a gyomorrontás tüneteit is kezelni lehet.

A gyömbér mellett a borsmenta is olaj vagy tea formájában hasznos lehet gyomorpanaszok esetén.

Az alma és a cékla mind magas rosttartalma miatt tökéletes táplálékok, az emésztőrendszer szempontjából is. Nyersen fogyasztva a legfinomabb, de a céklát salátaként vagy megfőzve is el lehet készíteni.

A banán leginkább hasmenés esetén lehet jó választás, ez is magas rosttartalma miatt. Csakúgy, mint az almát székrekedés esetén is nyugodtan lehet fogyasztani.

A zabpehely is sokat segít emésztési panaszok esetén. Nagyon sokféle módon építhető be az étrendbe és emellett finom is. Tápláló reggelinek vagy könnyed vacsorának is tökéletes egy gyümölcsökkel ízesített zabkása.

A rendszeres gyümölcs és zöldségfogyasztás és a kiegyensúlyozott táplálkozás mellett elengedhetetlen a mozgás. A karantén miatt erre korlátozott lehetőségek vannak, de mindenképp érdemes a mindennapi testmozgást bevezetni a napirendbe. Ez lehet egy kiadós séta vagy jóga is, a legfontosabb a rendszeresség és hogy a sok ülés után alaposan átmozgassuk a testünket.

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

Gyors és egyszerű gyógymód orrdugulás ellen

Légzési nehézségek, nyomásérzés, orrfájdalom – igen, ez mindenképp eldugult orrnak tűnik! De ne aggódj, azért vagyunk itt, hogy segítsünk. Függetlenül attól, hogy allergiától vagy megfázástól szenvedsz, az orrdugulás nem egy kellemes tapasztalat. Megosztunk hát veled gyors és egyszerű házi praktikát, illetve néhány tippet bedugult orr ellen.

A vércukormérés fontossága

Miért és mikor kell megmérni a vércukrot? A cukorbetegek többségének állapota diétával, illetve gyógyszeres kezelés és diéta együttes alkalmazásával egyensúlyban tartható, de az inzulinos kezelésre szoruló betegek nagy részének szükséges a rendszeres vércukormérés.

Lázcsillapítás természetesen

Míg korábban azt tartották, hogy lázcsillapításra csak 38 fok feletti testhőmérsékletnél van szükség, ma már az az általánosan elfogadott, hogy nem a testhő magassága a lényeg, hanem az, hogy hogyan viseli a beteg a lázat. A lázcsillapítás tehát tulajdonképpen a közérzet javítására szolgál. Ha nem szeretnél gyógyszert bevenni, mutatjuk, milyen természetes módszerekkel csillapíthatod a lázad.

Lumbágó kezelése, tünetei és kialakulásának okai

Aligha van olyan ember, aki életében sohasem találkozott a kínzó, deréktáji fájdalommal - legalább rokonai körében. Gyakorisága az életkor előrehaladtával általában fokozódik. A 30-60 évesek között előfordulási gyakorisága mindkét nemnél 60-80 százalék körül van.