Menü

Mennyit kell inni?

A megfelelő vízfogyasztás az egészséges élet alapfeltétele. A szervezetünk körülbelül 70%-át víz teszi ki, ezért is elengedhetetlen a pótlása.

Mire jó a víz?

A víz olyan a testünknek, mint az üzemanyag. A kiegyensúlyozott működéshez bizonyos mennyiséget muszáj bevinni. Ha keveset vagy talán egyáltalán nem iszunk az először fejfájáshoz, fáradékonysághoz vezet. Hogyha a testtömegünk 10%-ának megfelelő víz hiányzik, az már a keringési rendszert veszélyezteti, 20% felett pedig ennek összeomlása, életveszélyes állapot következik be. Ezért is nagyon fontos, hogy rendszeresen és lehetőleg sokat igyunk.

Mennyi vízre van szükség?

A számok eltérnek női és férfi szempontból, de az életkortól és a testtömegtől is függenek. Gyermekkorban a napi folyadékbevitel egy és két liter között mozog, fiúknál mindig kicsit több, mint lányoknál. Tizennégy éves kor felett már egységesen minimum 2 liter ajánlott nőknek és 2,5 liter férfiaknak. Természetesen ezek irányadó, minimum számok, amelyek az évszakokkal, az időjárással és a mozgás mértékével változnak.

Mikor és mit jó inni?

Vannak időpontok, amikor különösen jó a szervezetnek egy vagy két pohár víz. Rögtön felkelés után érdemes két pohár vizet meginni, ami segít az ébredésben és beindítja az emésztést is.

Nemcsak a víz jó a folyadékpótlásra. Olyan ételeket is fogyaszthatunk, amiknek magas a folyadéktartalma, mint például nyáron a görögdinnye vagy más lédús zöldségek és gyümölcsök.

Akinek nehézkes ennyi vizet meginnia, érdemes kipróbálni a házilag ízesített italokat. Eperdarabokat, citrom vagy narancsszeleteket vagy uborkát is lehet belevágni az innivalóba, ami ettől ízletesebb lesz és több vitamint is tartalmaz.

Hasznos lehet

Sokan vannak, akik egyszerűen elfelejtenek inni, annyira belemerülnek a munkába vagy a tanulásba. A mai világban már erre is létezik egy applikáció, ami emlékeztet, ne felejts el meginni egy pohár vizet.

Mások hasznos tipp a kulacs. Érdemes beszerezni egy jó kulacsot, amit mindenhová el lehet vinni és így bármikor tudjuk használni. A környezetvédelem mellett a folyamatos vízpótlást is elősegíti

A megfelelő folyadékpótlás az egészséges életmód kulcsa. A fizikailag és szellemileg produktív életet alapvetően meghatározza, hogy mennyit iszunk. Az elegendő mennyiségű és jó minőségű víz fogyasztása a kiegyensúlyozottságra is hatással van.

Szívelégtelenség kisokos - sajtóközlemény

A szívelégtelenség, mint kifejezés bizonyára mindenki számára ismerősen hangzik, elvégre, sajnos elég gyakran találkozhatunk vele a mindennapok során. De vajon tudjuk is mi rejlik valójában a tragikus halált, vagy legalábbis halálos betegséget sejtető elnevezés mögött, vagy csak valami ingatag elképzelésünk van a rettegett kórról? Egyáltalán mik a tünetei? Ha enyhén szúró érzést érzünk a mellkasunkban, rögtön a sürgősségire kellene rohannunk? Most összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat

Mire figyeljünk vérvétel előtt?

Időnként pusztán betegségmegelőzés, egészségmegőrzés szempontjából, máskor konkrét betegség miatt szükséges laborvizsgálat. A vérvétel bizonyos időközönként fontos, ám sokszor elbizonytalanodik az ember, mi mindent tehet és mit nem a laborvizsgálat előtt, ezért csokorba gyűjtjük, mi mindenre kell figyelni vérvételre készülve.

Mit kell tudni az ekcémáról?

Talán az egyik leggyakoribb bőrbetegség az ekcéma, azonban több fajtája is van, ami akár felnőtt korban is jelentkezhet. Mutatjuk, mit kell róla tudni.

Csodákra képes az arctorna

Milyen jó lenne, ha vegyszerek nélküli ránckezelés is létezne, nem igaz? Tulajdonképpen már létezik, ez pedig az arctorna.

A pajzsmirigy megnagyobbodásának okai

A pajzsmirigy méretének, tapintásának a megváltozása az egyik legbiztosabb jele a pajzsmirigy rendellenes működésének. Az, hogy pontosan mi okozza a pajzsmirigy megnagyobbodását és milyen kezelés szükséges, csak alapos orvosi vizsgálattal állapítható meg.