Menü

Hajfestés természetesen

Az egészséges haj egyik titka, hogy természetes alapanyagokból készült termékekkel kezeljük, ez a hajfestékekre is igaz.

Mindenki életében eljöhet az a pillanat, amikor rájön, változtatni szeretne valamit a külsején. Legtöbbször ez a hajfestést jelenti, amely során sokat rongálódhat a hajunk. Vannak természetes módjai is az új hajszín elérésének, amik nemcsak, hogy nem rontják, de szebbé teszik a hajkoronát.

A szőke hajszín eléréséhez két alapanyag is a segítségünkre lehet: a citromlé és a kamillatea. Egy erős és nagy adag kamillateát keverjünk össze egy kis hajbalzsammal, majd a kihűlt keveréket lassan öntsük a fejbőrre és masszírozzuk bele. Ugyanígy a hajvégeken is, lassú masszírozással egyengessük el a folyadékot. A műveletet hetente többször is meg kell ismétleni, hogy a megfelelő hatást elérje. A természetes alapú hajfestésnél figyelembe kell venni azt is, hogy a sötétebb hajat nehezen színezi be.

A másik szőke-festék a citromlé, amit a kamillateához hasonló módon kell felvinni a hajra, majd néhány órán át pihentetjük a hajon. Érdemes friss citromlével dolgozni, valamint többször megismételni a színezést a biztosabb hatás érdekében.

A csokoládébarna haj egyik titka lehet a kávézacc. Már korábban írtuk, milyen hasznos a zacc, amit kidobás helyett a kertben és a konyhában is fel lehet használni. Arcpakolásra is jó és ezentúl még a hajszínezésben is segít.

A kávé-festék elkészítésének első lépése egy erős kávé. Miután lefőtt, várjunk míg kihűl, majd keverjük el két evőkanál hajbalzsammal és kávézaccal. Az előzőkhöz hasonló módon vigyük fel a hajra és hagyjuk hatni egy órán át.

A hagyma kiváló vörös-festék, leginkább a világoshajúaknak kedvez. Félbögrényi hámozott hagymához egy liter vizet kell adni, majd ezeket forrás után egy órán át főzni. A kihűlt hagymalével öblítsük át a hajat, ezt követően érdemes ecetes vízzel átmosni.

A hagyma mellett a cékla is vörös hajat varázsol. Hasonlóan a hagyma-főzethez, vágjuk fel a céklát, majd főzzük meg. A kihűlt lével mossuk át a hajat, majd pihentessük egy óráig. Ezután újra mossuk meg a hajunk.

Az otthoni, természetes hajfestés velejárója, hogy nem mindig rögtön érjük el a várt eredményt. Figyelembe kell venni a hajszínt és típust is mielőtt belevágunk a festésbe.

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

Gyors és egyszerű gyógymód orrdugulás ellen

Légzési nehézségek, nyomásérzés, orrfájdalom – igen, ez mindenképp eldugult orrnak tűnik! De ne aggódj, azért vagyunk itt, hogy segítsünk. Függetlenül attól, hogy allergiától vagy megfázástól szenvedsz, az orrdugulás nem egy kellemes tapasztalat. Megosztunk hát veled gyors és egyszerű házi praktikát, illetve néhány tippet bedugult orr ellen.

A vércukormérés fontossága

Miért és mikor kell megmérni a vércukrot? A cukorbetegek többségének állapota diétával, illetve gyógyszeres kezelés és diéta együttes alkalmazásával egyensúlyban tartható, de az inzulinos kezelésre szoruló betegek nagy részének szükséges a rendszeres vércukormérés.

Lázcsillapítás természetesen

Míg korábban azt tartották, hogy lázcsillapításra csak 38 fok feletti testhőmérsékletnél van szükség, ma már az az általánosan elfogadott, hogy nem a testhő magassága a lényeg, hanem az, hogy hogyan viseli a beteg a lázat. A lázcsillapítás tehát tulajdonképpen a közérzet javítására szolgál. Ha nem szeretnél gyógyszert bevenni, mutatjuk, milyen természetes módszerekkel csillapíthatod a lázad.

Lumbágó kezelése, tünetei és kialakulásának okai

Aligha van olyan ember, aki életében sohasem találkozott a kínzó, deréktáji fájdalommal - legalább rokonai körében. Gyakorisága az életkor előrehaladtával általában fokozódik. A 30-60 évesek között előfordulási gyakorisága mindkét nemnél 60-80 százalék körül van.