Menü

Hajfestés természetesen

Az egészséges haj egyik titka, hogy természetes alapanyagokból készült termékekkel kezeljük, ez a hajfestékekre is igaz.

Mindenki életében eljöhet az a pillanat, amikor rájön, változtatni szeretne valamit a külsején. Legtöbbször ez a hajfestést jelenti, amely során sokat rongálódhat a hajunk. Vannak természetes módjai is az új hajszín elérésének, amik nemcsak, hogy nem rontják, de szebbé teszik a hajkoronát.

A szőke hajszín eléréséhez két alapanyag is a segítségünkre lehet: a citromlé és a kamillatea. Egy erős és nagy adag kamillateát keverjünk össze egy kis hajbalzsammal, majd a kihűlt keveréket lassan öntsük a fejbőrre és masszírozzuk bele. Ugyanígy a hajvégeken is, lassú masszírozással egyengessük el a folyadékot. A műveletet hetente többször is meg kell ismétleni, hogy a megfelelő hatást elérje. A természetes alapú hajfestésnél figyelembe kell venni azt is, hogy a sötétebb hajat nehezen színezi be.

A másik szőke-festék a citromlé, amit a kamillateához hasonló módon kell felvinni a hajra, majd néhány órán át pihentetjük a hajon. Érdemes friss citromlével dolgozni, valamint többször megismételni a színezést a biztosabb hatás érdekében.

A csokoládébarna haj egyik titka lehet a kávézacc. Már korábban írtuk, milyen hasznos a zacc, amit kidobás helyett a kertben és a konyhában is fel lehet használni. Arcpakolásra is jó és ezentúl még a hajszínezésben is segít.

A kávé-festék elkészítésének első lépése egy erős kávé. Miután lefőtt, várjunk míg kihűl, majd keverjük el két evőkanál hajbalzsammal és kávézaccal. Az előzőkhöz hasonló módon vigyük fel a hajra és hagyjuk hatni egy órán át.

A hagyma kiváló vörös-festék, leginkább a világoshajúaknak kedvez. Félbögrényi hámozott hagymához egy liter vizet kell adni, majd ezeket forrás után egy órán át főzni. A kihűlt hagymalével öblítsük át a hajat, ezt követően érdemes ecetes vízzel átmosni.

A hagyma mellett a cékla is vörös hajat varázsol. Hasonlóan a hagyma-főzethez, vágjuk fel a céklát, majd főzzük meg. A kihűlt lével mossuk át a hajat, majd pihentessük egy óráig. Ezután újra mossuk meg a hajunk.

Az otthoni, természetes hajfestés velejárója, hogy nem mindig rögtön érjük el a várt eredményt. Figyelembe kell venni a hajszínt és típust is mielőtt belevágunk a festésbe.

Mit tegyünk éjszakai köhögés ellen?

Az éjszakai köhögés több okból is kialakulhat, lehet szezonális megfázás, arcüreg- vagy mandulagyulladás, esetleg a fűtési szezonra jellemző száraz levegő vagy akár asztma, allergia miatt. Ha a tünetek tartósan fennállnak, orvosi segítséghez kell fordulni.

Az elliptikus tréner több fantasztikus hatása

Sokak számára a mindennapi futás fájdalmakhoz, sérülésekhez vezethet. Ennek megakadályozása érdekében az aktív helyreállítási edzéseket érdemes beépíteni a futóprogramba, ez ugyanis ad egy kis szünetet, kicsit változtat a rutinon, ez pedig segít fenntartani a motivációt.

A szem védelmét szolgáló vitaminok

A mindennapok során számos tényező veszélyeztetheti szemeink egészségét, így a száraz, meleg levegő, a dohányfüst, a huzat és a képernyő előtti munkavégzés, sőt a stressz is. Az ártalmas külső hatásokkal szemben sokat tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Melyek azok a vitaminok, nyomelemek, amelyek szemünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek?

Jelek, melyek vitaminhiányra utalnak

A vitaminhiánynak számtalan jele lehet: hajunk, körmünk, bőrünk mind árulkodhatnak hiánybetegségről. Szerencsére azonban van megoldás. Összeszedtük a leggyakoribb hiányállapotokat, valamint, hogy mit érdemes fogyasztani ilyen esetben.

Tünetek, amik a túl magas vasszintre hívja fel a figyelmet

A szervezetben a ferritin tárolja a vasat, így az alacsony szintje vashiányra, a magas pedig a vasraktárak fokozott telítettségére utalhat.