Menü

Az arcápolás lépései

A megfelelő arctisztítás is hozzájárul az egészséges bőrhöz, a táplálkozás és a bőrápoló krémek használata mellett a tisztításra is érdemes odafigyelni.

Szeretjük, ha szép és sima a bőrünk, azonban, hogy ezt elérjük oda kell figyelni mivel és hogyan kezeljük. Mint minden kozmetikum esetén itt is az egyik legfontosabb szempont a természetesség, olyan termékeket vásároljunk, amik megbízhatóak és összetevőik nem károsítják az arcbőrt. A másik ok, amiért alaposan és megfelelően kell tisztítani az arcbőrt az a por. Nagyvárosban sétálva, tömegközlekedés közben vagy bármikor, ha a szabadlevegőn vagyunk, szennyeződések érik a bőr felületét. A mitesszerek és pattanások kialakulása ellen segít a helyes arctisztítás.

Különböző bőrtípus különböző készítmények

Arcbőrtípusok közül általában kettőt különböztetünk meg: zsíros és száraz bőr. A termékek kiválasztásánál mindig figyelni kell a bőrtípusra, hiszen akkor érhető el a legjobb hatás.

Soha nem maradjon el a sminklemosás!

A sminklemosás az arctisztítás egyik legfontosabb eleme. Lefekvés előtt mindig el kell távolítani a sminket, mert az komoly problémákat okozhat a későbbiekben. Az ilyenkor használt termékek többek között a micellás víz és sminklemosó gél vagy krém. A termék kiválasztásánál fontos a bőrtípus figyelembevétele. Az arc alapos lemosása – micellás vízzel is – akkor is fontos, amikor nem viselünk sminket az egésznapos szennyeződés miatt.

Tonik és hidratáló

Ez az a két termék, ami még „kötelező” az arcápolás során. A sminklemosás után a tonik következik, ami segít eltávolítani a vízben oldódó szennyeződéseket az arcról. Felfrissíti a bőrt, ami után a hidratálás következhet, ezért nem szabad csak önmagában használni.

A tonik és a hidratáló között még egy gyors arcradírozás is belefér, de ezt a lépést nem kell mindennap elvégezni. Az arcradír nemcsak még alaposabban tisztítja a bőrt, hanem segíti a vérkeringést is, valamint puhává varázsolja az arcot. Bőrtípustól függően gyakrabban lehet alkalmazni az arcradírt, zsírosabb bőr esetén heti háromszor, a szárazabb bőrt csak heti egyszer kell kezelni. Az arcradír után érdemes még egyszer tonikkal átmosni az arcot.

Az utolsó lépés a hidratálás. A bőrtípushoz megfelelő termék választása itt is kulcskérdés. Naponta kétszer, reggel és este is érdemes használni, mert segíti a bőr ellenálló képességét és élettelivé teszi.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?

Létezik krónikus napfényhiány

A D-vitamin a bőrön keresztül termelődik, a természetes napsütés hatására. Zsírban oldódik. Márciustól szeptemberig elegendő a napfény ahhoz, hogy elegendő vitaminhoz jussunk, ám a télen a vitaminkészleteink megcsappannak. Mit okoz a napfény hiánya és mit tehetünk ellene egészségünk megőrzéséért?