Menü

Az arcápolás lépései

A megfelelő arctisztítás is hozzájárul az egészséges bőrhöz, a táplálkozás és a bőrápoló krémek használata mellett a tisztításra is érdemes odafigyelni.

Szeretjük, ha szép és sima a bőrünk, azonban, hogy ezt elérjük oda kell figyelni mivel és hogyan kezeljük. Mint minden kozmetikum esetén itt is az egyik legfontosabb szempont a természetesség, olyan termékeket vásároljunk, amik megbízhatóak és összetevőik nem károsítják az arcbőrt. A másik ok, amiért alaposan és megfelelően kell tisztítani az arcbőrt az a por. Nagyvárosban sétálva, tömegközlekedés közben vagy bármikor, ha a szabadlevegőn vagyunk, szennyeződések érik a bőr felületét. A mitesszerek és pattanások kialakulása ellen segít a helyes arctisztítás.

Különböző bőrtípus különböző készítmények

Arcbőrtípusok közül általában kettőt különböztetünk meg: zsíros és száraz bőr. A termékek kiválasztásánál mindig figyelni kell a bőrtípusra, hiszen akkor érhető el a legjobb hatás.

Soha nem maradjon el a sminklemosás!

A sminklemosás az arctisztítás egyik legfontosabb eleme. Lefekvés előtt mindig el kell távolítani a sminket, mert az komoly problémákat okozhat a későbbiekben. Az ilyenkor használt termékek többek között a micellás víz és sminklemosó gél vagy krém. A termék kiválasztásánál fontos a bőrtípus figyelembevétele. Az arc alapos lemosása – micellás vízzel is – akkor is fontos, amikor nem viselünk sminket az egésznapos szennyeződés miatt.

Tonik és hidratáló

Ez az a két termék, ami még „kötelező” az arcápolás során. A sminklemosás után a tonik következik, ami segít eltávolítani a vízben oldódó szennyeződéseket az arcról. Felfrissíti a bőrt, ami után a hidratálás következhet, ezért nem szabad csak önmagában használni.

A tonik és a hidratáló között még egy gyors arcradírozás is belefér, de ezt a lépést nem kell mindennap elvégezni. Az arcradír nemcsak még alaposabban tisztítja a bőrt, hanem segíti a vérkeringést is, valamint puhává varázsolja az arcot. Bőrtípustól függően gyakrabban lehet alkalmazni az arcradírt, zsírosabb bőr esetén heti háromszor, a szárazabb bőrt csak heti egyszer kell kezelni. Az arcradír után érdemes még egyszer tonikkal átmosni az arcot.

Az utolsó lépés a hidratálás. A bőrtípushoz megfelelő termék választása itt is kulcskérdés. Naponta kétszer, reggel és este is érdemes használni, mert segíti a bőr ellenálló képességét és élettelivé teszi.

Alap dolgok a szépségünkért

Sokszor a legalapvetőbb dolgok elmulasztásával ártunk a legtöbbet szépségünknek. Bőrünk, hajunk, körmünk, arcunk szépségéhez, egészségéhez elég betartani néhány egyszerű aranyszabályt.

Tippek a karcsú derék eléréséhez

A darázsderék és a lapos has minden nő legnagyobb álma, de a jó hír az, hogy kitartó edzéssel nem lehetetlen elérni. Különösen a téli időszakban érdemes erre odafigyelni, hogy ne közvetlenül a bikiniszezon előtt kapkodjon az ember az alakformálással.

Bűntudat nélkül este 6 után is

Van, hogy csak este 8 körül (és mellesleg farkaséhesen) érek haza. Ilyenkor eddig mindig nagy gondot okozott, hogy mivel csillapítsam az éhségemet, ha a szervezetemet nem akarom megterhelni, és hízni se nagyon szeretnék

Hogyan halványíthatóak a májfoltok?

A májfolt talán az egyik leggyakoribb rendellenessége a bőrnek. Betegségnek talán nem kell nevezni, hiszen ártalmatlan dologról van szó, csupán esztétikailag lehetnek zavaróak, s sok embernek keserítik meg az életét.

Hogy gyorsabban múljon el a szúnyogcsípés

Abban talán mindannyian egyetértünk, hogy a nyár legkellemetlenebb velejárója a szemtelen szúnyogok inváziója, a rovarokat pedig olykor sajnos a szúnyogriasztó szerek sem tartják távol. Mivel csökkenthetjük a kellemetlen tüneteket?