Menü

Az arcápolás lépései

A megfelelő arctisztítás is hozzájárul az egészséges bőrhöz, a táplálkozás és a bőrápoló krémek használata mellett a tisztításra is érdemes odafigyelni.

Szeretjük, ha szép és sima a bőrünk, azonban, hogy ezt elérjük oda kell figyelni mivel és hogyan kezeljük. Mint minden kozmetikum esetén itt is az egyik legfontosabb szempont a természetesség, olyan termékeket vásároljunk, amik megbízhatóak és összetevőik nem károsítják az arcbőrt. A másik ok, amiért alaposan és megfelelően kell tisztítani az arcbőrt az a por. Nagyvárosban sétálva, tömegközlekedés közben vagy bármikor, ha a szabadlevegőn vagyunk, szennyeződések érik a bőr felületét. A mitesszerek és pattanások kialakulása ellen segít a helyes arctisztítás.

Különböző bőrtípus különböző készítmények

Arcbőrtípusok közül általában kettőt különböztetünk meg: zsíros és száraz bőr. A termékek kiválasztásánál mindig figyelni kell a bőrtípusra, hiszen akkor érhető el a legjobb hatás.

Soha nem maradjon el a sminklemosás!

A sminklemosás az arctisztítás egyik legfontosabb eleme. Lefekvés előtt mindig el kell távolítani a sminket, mert az komoly problémákat okozhat a későbbiekben. Az ilyenkor használt termékek többek között a micellás víz és sminklemosó gél vagy krém. A termék kiválasztásánál fontos a bőrtípus figyelembevétele. Az arc alapos lemosása – micellás vízzel is – akkor is fontos, amikor nem viselünk sminket az egésznapos szennyeződés miatt.

Tonik és hidratáló

Ez az a két termék, ami még „kötelező” az arcápolás során. A sminklemosás után a tonik következik, ami segít eltávolítani a vízben oldódó szennyeződéseket az arcról. Felfrissíti a bőrt, ami után a hidratálás következhet, ezért nem szabad csak önmagában használni.

A tonik és a hidratáló között még egy gyors arcradírozás is belefér, de ezt a lépést nem kell mindennap elvégezni. Az arcradír nemcsak még alaposabban tisztítja a bőrt, hanem segíti a vérkeringést is, valamint puhává varázsolja az arcot. Bőrtípustól függően gyakrabban lehet alkalmazni az arcradírt, zsírosabb bőr esetén heti háromszor, a szárazabb bőrt csak heti egyszer kell kezelni. Az arcradír után érdemes még egyszer tonikkal átmosni az arcot.

Az utolsó lépés a hidratálás. A bőrtípushoz megfelelő termék választása itt is kulcskérdés. Naponta kétszer, reggel és este is érdemes használni, mert segíti a bőr ellenálló képességét és élettelivé teszi.

Milyen betegségeket jeleznek a körmeink?

Körmeink betegségekről is árulkodhatnak, a különböző körömhibák ugyanis utalhatnak egészségügyi problémákra, ezért kell komolyan venni, ha körmünk töredezik, barázdás vagy foltos. Milyen betegségeket jeleznek a körmeink?

Tudnivalók a hátrahajló méhről

Sajnos máig köztudatban van az a nézet, hogy a hátrahajló méh megnehezíti a terhességet, vagy a baba kihordását. Önmagában azonban ez nem igaz: az elképzelés mára már elavult.

Karotinoidok az időskori panaszok ellen

A karotinoidok javítják az életminőséget és elodázzák az időskori panaszok megjelenését. A normál aerob anyagcsere során is keletkeznek szabadgyökök, de nem is ez a fő probléma, hiszen megvan a szerepük a szervezetben. A gond akkor kezdődik, amikor stressz hatására hirtelen túl nagy mennyiségben lesznek jelen és biológiai károsodásokat okoznak.

Ez történne a testeddel, ha végleg leszoknál a kávéról

Ha nap, mint nap megiszunk egy csészével, egy idő után egyre többre van belőle szükségünk. De mi történik, ha teljesen abbahagyjuk a kávé fogyasztását?

Gyengeséget és légszomjat is okozhat az alacsony pulzus

A szívünk percenként átlagosan 60-70-szer ver, de 60 és 100 ütés közt minden normálisnak tekinthető. Ugyanakkor, ha 60 alá csökken a pulzus és nem egy edzett sportolóról van szó, az már utalhat bradycardiára, vagyis túl lassú szívverésre.