Menü

Kirándulj itthon!

A koronavírus járvány legnagyobb vesztese a turizmus, mivel a betegség miatt a legtöbben lemondják külföldi nyaralásaikat. Ha azonban mégis kikapcsolódásra és friss levegőre vágysz, ezek Magyarország legszebb kirándulóhelyei, ahol a természet közelében pihenheted ki magadat.

A legtöbb ember szerint a nyár egyet jelent a véget nem érő strandolással és napozással, amikor az ember csak egész nap fekszik és olvas. A legmelegebb évszak azonban aktív pihenéssel is telhet, lehet kirándulni és új tájakat felfedezni.

Nem kell messzire menni a fővárostól, sőt Budapest szívében is találhatunk természetközeli helyeket, ahol felfedezhetjük a nagyváros közvetlen közelében élő élővilágot.

Ilyen a Sas-hegy is, amely kiemelkedik a város zajából és sokféle különleges állatfajnak ad otthont. Könnyű, vasárnap délutáni program, amikor csak arra vágyik az ember, hogy kiszakadjon a városból, de nem szeretne messzire utazni.

Budapest agglomerációjában is vannak olyan gyönyörű helyeket, ahol érdemes egypár órát eltölteni az erdő felfedezésével. Ilyen a Pilis-hegység, amely „előfutárai” csak pár kilométerre vannak a főváros határától. A pomázi Kőhegy, a leányfalusi Vöröskő, vagy kicsit messzebb Dobogókő, mind tökéletes helyszínei egy napi túrának.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park tele van izgalmas tanösvényekkel, amiket érdemes kipróbálni, ilyen például a Nagy-Szénás tanösvény Nagykovácsi környékén.

A Balaton-felvidék Magyarország legszebb tájai közé tartozik. Ha nemcsak fürdeni, de mozogni is szeretnél a magyar tengernél, akkor az Északi-part vidéke tökéletes választás. A híres Szent György-hegyi bazaltorgonák felfedezése mellett a közelben található a Badacsonyi Tűzgyűrű tanösvény is, ami gyönyörű kilátással rendelkezik a Balatonra.

A Tihanyi-félszigeten is érdemes elbarangolni, de megéri bejárni az északabbra fekvő Köveskál és Kővágóőrs vidékét is.

Az ország déli része is tele van szebbnél szebb kirándulóhelyekkel, ilyen az Alföld is. Különösen érdekes a makói lombkoronasétány, amely közvetlenül a Maros partján fekszik és ahol nemcsak a szép kilátásban gyönyörködhetünk, hanem különböző madárfajokat is megismerhetünk.

A pihenés a karantén és a home office hetei után is különösen fontos. A test és az elme felfrissítésére tudatosan oda kell figyelni, ezért érdemes olyan helyet választani, akár egy napra is, ahol a testi fáradalmak kipihenése mellett az aktív kikapcsolódásra is van lehetőség.

Méregtelenítés. Valóban szükséges?

Nagy divat a méregtelenítés, a lúgosítás, a tisztítókúrák virágkorát éljük, de vajon tényleg szükséges méregteleníteni a szervezetünket? Valóban ilyen módon kell megszabadulnunk a felhalmozódott salakanyagoktól?

Amit jó, ha tudsz a fényvédelemről

Mindenki szereti a napfényt, csupa pozitívumot ad, jó kedvre derít, D vitamin nyerünk belőle, jobb lesz a hangulatunk, szebb a bőrünk, kellemesebb a közérzetünk. A napfény jó tulajdonságait nem is kell bemutatni, azonban a napozásnak vannak veszélyei is.

Y és a Z generáció a munkaerőpiacon

A vállalatok folyamatosan keresik az ideális megoldást a fiatal tehetségek kiválasztására és megtartására. Az igazi kihívás a cégek számára – még úgy is, hogy az Y és Z generációs munkavállalók egyre többen vannak a munkaerőpiacon – a tehetségek megszólítása és érdeklődésének felkeltése a szervezet és a munka világa iránt.

A transzgenerációs hatások nyomában

A transzgenerációs hatások, vagyis azok a szemléletek, viselkedésminták, gondolkodási formák, melyeket felmenőink hagytak ránk örökül, a pszichológiai kutatások fontos részterülete.

Az egészség világnapja

„Az egészség nem minden, de az egészség nélkül minden semmi” – ismerős mindenki számára a mondás, mely egy örökérvényű igazság. Április 7-én ünnepeljük az egészség világnapját. Te mit teszel Magadért?