Menü

Természetes módszerek makacs felfázás ellen

Tévedés azt hinni, hogy a felfázás téli betegség, hiszen nemcsak a téli hidegben, hanem a nagy melegben egyaránt jelentkezhet. A húgyúti fertőzések okozói a baktériumok, amelyek gyulladáshoz vezetnek. Jellemző tünetei az állandó vizelési inger, a fájdalmas, égő, kis mennyiségű vizeletürítés, az alhasi fájdalom, a véres vizelet. Mit tegyünk, ha ezeket tapasztaljuk? Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat erről a megbetegedésről.

A felfázás idősebb korban férfiaknál is kialakulhat, de a betegség jellemzően inkább a hölgyeket sújtja. Ennek oka a női test felépítésében van: a húgycső külső nyílása, a hüvelybemenet és a végbélnyílás közelsége miatt a kórokozók könnyedén bejuthatnak a húgycsőbe.

Természetesen az orvos felkeresése és szükség esetén az antibiotikumok szedése a módja a felfázás kezelésének, azonban emellett számos természetes házi praktika is segít a problémán és a kellemetlen tüneteken.

Elsőként a megelőzésben nagy szerepe van a folyadékfogyasztásnak.

A sok folyadék felhígítja a vizeletet, ami rontja a kórokozó baktériumok szaporodásának esélyét, továbbá átmossa a vesét és a húgyutakat, ami tisztítja a lerakódásoktól.

Igyunk legalább két liter vizet naponta!

Probiotikumok használata erősíti az immunrendszert, segítik a tápanyagok felszívódását, illetve akadályozzák a bélbaktériumok az elszaporodását. Elég már akár napi 1 pohár joghurtot elfogyasztani.

Elegendő C-Vitamin fogyasztása is rengeteget segíthet, ugyanis visszaállítja a vizelet savasságát, ezzel meggátolja a baktériumok szaporodását.

A fokhagyma igazi népi csodaszer, hatásos fegyver az antibiotikum-rezisztens baktériumok ellen. Kutatások alapján a fokhagyma-kivonat a baktériumok több, mint 80 százalékát képes elpusztítani. Tabletta formájában is szedhető.

A tőzegáfonya köztudott hatásosságát a húgyúti fertőzések esetén már többször is bizonyították. Fogyasztható nyersen, turmixban, gyümölcssaláta vagy sütemények alkotóelemeként, de lé vagy kapszula formájában is. Szakemberek szerint napi 6-800 mg vörös áfonya kivonat bevitele javasolt felfázás esetén.

Ne tartsuk vissza a vizeletet, a tünetek ugyanis a húgyhólyagban pangó vizelet miatt hamar fellángolhatnak, az ugyanis kiváló terepet nyújt a baktériumok szaporodáshoz. Ha megoldható, lehetőleg ne halogassuk a vizeletürítést, ha hív a természet!

Öltözzünk melegen! Rossz nézni, amikor fiatal lányoknak kint a dereka a téli hidegben. Létfontosságú az évszaknak megfelelő öltözködés és a természetes anyagú alsóneműk viselése.

A húgyúti fertőzések égető fájdalmat okoznak, erre a melegítőpárna kiváló megoldás, azonban a megfelelő hőmérséklet kiválasztására ügyelnünk kell!

A húgyúti panaszok számos kellemetlenséget okoznak, így mindenképpen figyelmet kell fordítani arra, hogy ezt a betegséget ne vegyük félvárról. Ha ugyanis nem foglalkozunk velük, akkor a fertőzés könnyen terjedhet, és vesemedence, illetve vesegyulladáshoz vezethet, mely mindkettő igen fájdalmas, és komoly betegség.

Martinka Dia

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.

Éjszakai agymosás

Még ma sem értjük teljesen, mi történik ilyenkor a szervezetünkben, sőt az sem egészen világos, hogy miért van egyáltalán szükségünk alvásra.


Miért kell figyelni a PH-ra?

A pH rövidítése "potentia hydrogenii", azaz a hidrogénionok koncentrációja, a szervezet megfelelő sav-bázis egyensúlya pedig létfontosságú az egészségünk szempontjából. A skála 7-14-ig terjed, a semleges érték 7 (a tiszta vízé), ami alatt savasnak, felette lúgosnak nevezzük az oldatot. Ezt az értéket nagyon egyszerűen, otthon is megmérhetjük!