Menü

Szeretetünk kimutatásának nyomában

A legszebb szó, amit egy ember kimondhat tiszta szívből a másiknak. Nem mindegy hogyan szeretünk! Úgy ahogy nekünk jó, vagy úgy ahogy a másiknak jó. Sokan, sajnos úgy szeretnek ahogy nekik jó.

Az ilyen fajta kimutatás csak önző emberre vall. Magát helyezi előtérbe, nem a párját. Sajnos sokan tűrnek is emiatt, hogy a családi, vagy a párkapcsolati béke fennmaradjon.

Pedig nem kellene.

1. A legfontosabb, figyelemmel! Beszélgetés közben, ne vonja el semmi a figyelmünket a másikról. Ha belegondolunk, nekünk sem esne jól, ha közben mindig a telefonját nyomkodná, vagy a TV-re figyelne.
Tehát, jó tanács: a legtöbb, amit a szeretett személyért tehetünk, hogy megajándékozzuk az osztatlan figyelmünkkel!

2. Köszönettel! Néha magától értetődőnek vesszük a dolgokat, hogy segít a másik. Elmosogat, kitakarít, leviszi a szemetet, és sorolhatnám. Köszönjük meg, és mondjuk el, mennyire értékeljük fáradalmát. A dicsérő szavak feloldják a gátakat két ember között, a bizalom erősödik. A dicséret, bók mindig legyen őszinte!

3. Testi érintéssel! Manapság egyre kevésbé használják az emberek. Pedig az érintések pozitív hatással van a kedélyállapotunkra. Egy ölelésből minden kiderül. Érezzük a másik jóindulatát, szeretetét, és megnyugszunk. Viták után, különösképp ajánlott. Oldja a feszültséget, csillapítja a haragot.

4. Meglepetés ajándék! Bármikor meglephetjük párunkat. A nők hétköznap is varázslatos vacsorát készíthetnek. A férfiak virággal mennek haza. Elmegyünk moziba, sétálunk, eszünk egy finom fagyit, vagy megállunk a lángososnál. Ezek a dolgok igazán nem kerülnek sokba, és mégis mosolyt csalunk a másik arcára.

5. Szívesség embertársaink iránt! Ezek azok, amelyeket igazán nem várnak el tőlünk, de mindenkinek jól jön a segítség. Lehet, nem tudjuk mikor, de egyszer visszakapjuk, ha nem is attól az embertől, akinek adtuk, hanem mástól. Merjük kimutatni szeretetünket, hogy napjaink boldogabb, színesebb legyen. A körülöttünk lévők is érezni fogják, hogy szívünkből melegség árad. Hát van ennél szebb érzés?!

Akit nem szeretnek, az nem tud fejlődni. Az megreked, stagnál, és éveket pazarol el. Akit nem szeretnek, az elveszti életkedvét, és ellenségessé válik, a szeretetlenség zsémbes, gonosz, rosszmájú embert formál bárkiből. Akit viszont úgy szeretnek, és annyira, amennyire igazából szüksége van, az életörömöt, és sikereket talál élete más területein is, és boldogabbá válik számára a világ.

Ha megőriznéd a párkapcsolatot, értsd meg a „szeretetnyelvét”!

Ahol nincs szeretet, ott csak csendek vannak. Nincsenek egymásnak feszülő testek, nincsenek csókok, nincs érintés, ott dadogva, vagy egyáltalán nem beszélik a „szeretetnyelveket”. Ott még ketten vannak, de mindketten szeretetlenek, egyikük képtelen adni, a másik pedig már annyit kuncsorgott, tartotta a markát némi dicséretért, megerősítő szóért, „szeretetmorzsalékért”, hogy elfáradt benne.

Egy férfi leginkább tettekkel mutatja ki, hogy szeret. Ha ő meghozta az elköteleződés döntését, akkor a nőért, akit társául választott, szó szerint bármit megtenne. Ott van, jelen van, figyel, megjegyez, gondoskodik, véd, betakar, átölel. Sokszor mondjuk: tudom, hogy szeret, de nem érzem. Szeret-e igazán, ha nem nyilatkoztatja ki? Kimutatja, kinyilatkoztatja, minőségi idővel, ajándékokkal, elismerő szavakkal, szívességek megtételével, de nem testi érintéssel. Nem képes kiteljesedni az, akinek az életéből hiányzik a szeretetnek ez az ösztönös, és alapvető gyakorlati kifejezésmódja.

Egy szeretetkapcsolatban soha nem felejtődhet el az ölelés, a csók, a simogatás fontossága. Az érintés mindig azt jelenti, közünk van egymáshoz.

Szerző: Udvari Fanni

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Láthatatlannak lenni - A magányosság egy formája

„Láthatatlannak érzem magam”. Mindig is az voltam: kamaszkoromban a barátaim mellett, az osztályban, a párkapcsolatomban, az egyetemi évek alatt, a szüleim még ma sem értenek meg, talán sosem láttak igazán. Mindenkinek jut egy ilyen burok, ami megvéd a láthatóságtól, ilyenkor pedig csak a közeli ismerősök hangja marad meg. Azonban mit lehet tenni az észrevétlenség ellen, hogyan kapcsolódik ez az emberi közönyhöz?

Cotard-szindróma, amikor azt hiszed, hogy meghaltál

Sajnos nagyon sok pszichiátriai betegséget ismerhetünk, és ezeket csak erősíti a jelenlegi felgyorsult világi élet. Van egy, ami az egyik legritkább betegség, amelyben a beteg azt hiszi, hogy halottak és körülöttük lévő világ nem is létezik.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.

Tényleg létezik a középső gyerek szindróma?

Okos elsőszülött vagy elhanyagolt középső esetleg traumatizált legkisebb gyerek? Mit mutatnak a statisztikák a születési sorrendről és a gyermek tulajdonságairól, habitusáról.