Menü

Egészségmegőrzés távoktatás alatt

A vírus megelőzésének őszi szakaszában ismét elérkezett az az idő, amikor a világ államai korlátozásokat vezettek be. Ezek nagyban befolyásolják mindennapi életünket, ezáltal a mindennapi rutinunkra is rányomják a bélyegét.

Sokan úgy gondolják, hogy a korlátozások valójában az emberi jogok megcsonkítása, pedig muszáj arra gondolnunk, hogy a vírus még olyan ismeretlen, hogy a vakcinákat is most fejlesztik és bocsátják rendelkezésre a megrendelő országoknak. Amíg nincs vakcina, fontos, hogy megtudjuk őrizni egészségünket ebben a járványos időszakban. Az, hogy ismét számítógép elé kényszerülünk -diákként vagy dolgozó emberként -, ismét kizökkent minket a már megszokott életünktől. Könnyen felszökhetnek plusz kilók, a kékfény hatására a szem is romlásnak indulhat és még sorolhatnánk.

Muszáj, hogy elvégezzük a napi feladatainkat, de az egészségünk mindennél értékesebb, hiszen ki fogja megcsinálni a feladatot, ha a szervezetünk beteg? Éppen ezért alapvető, hogy legalább óránként elfogyasszunk 1-2 dl vizet. Továbbra is oda kell figyelni a napi ajánlott vízfogyasztás mennyiségére. Nem tudod, hogy mennyi folyadékot kéne fogyasztanod? Több internetes oldalon is kiszámolhatod.

Szükséges bizonyos idő után szünetet tartani, kicsit pihenni, esetleg elfogyasztani pár falatot. Ha fáradtnak érezzük magunkat, mozoghatunk is egy keveset, hogy újra lendületbe kerüljünk.

A napi tápanyag és vitamin bevitele is kifejezetten előkelő szerepet játszik egészségünk megőrzése érdekében. A napi gyümölcs és zöldség bevitele segíti például a C-vitamin, folsav, kalcium és magnézium bevitelét. Lényeges odafigyelnünk a napi kalóriabevitelre is, akár csökkenthetjük az eddigihez képest, így elősegítheti a fogyást is mozgás mellett. Elengedhetetlen, hogy egyénileg tisztában legyünk azzal, hogy melyik vitaminból vagy ásványianyagból, tápanyagból mennyi számunkra az ajánlott mennyiség. Nem érdemes C-vitamint, vagy bármilyen más étrendkiegészítőt használnunk, ha a táplálkozásunkkal már bevittük az elegendő mennyiséget. Segítség kell? Keresd fel ezt az oldalt, hogy kiszámold a te ásványianyag-szükségletedet: https://www.hazipatika.com/taplalkozas/vitamin_abc/vitamin_es_asvanyianyag_szukseglet_kalkulator

Táplálkozásunk minősége is nagy szerepet játszik az immunrendszer megerősítésében, ezért hangsúlyozzák a szakértők a változatos étrendet. Próbáljuk elkerülni a mesterséges adalékanyagokat, illetve együnk minél több természetes eredetű terméket, akár tarthatunk húsmentes / vegán napot is.

A fentiek normál időszakban is rendkívüliek, de főleg most, amikor ismét laptop előtt ülünk majdnem egész nap. Ha megpróbáljuk összeegyeztetni az egészségünket a távoktatással, és rendszerességet teremtünk, akkor elkerülhető a súlynövelés vagy a napi ritmusból való kiesés.

Nagypál Anna

Életmentő tanácsok! De szó szerint

Szó szerint életmentő tanácsokat hoztam a kánikula beköszöntével, kérem szívleljék meg ezeket a sorokat és legyünk felelős szülők, felelősségteljes autósok és gazdik!

Az énidő nem önzőség

Az egyéni boldogság megjelenésével egyre lényegesebbé vált a személyes jólét. Olyannyira fontossá, hogy ma már az önmagunkkal való foglalkozás adja társadalmunk alapját. Az énidő napjainkban divatos kifejezés, sok helyen látjuk, de általában elsiklunk felette. Sokan azt gondolják, hogy elegendő időt töltenek el saját testi-lelki egészségük ápolásával, de ez egy jóval hosszabb folyamat tud lenni, mint a pillanatnyi pihenés.

Kora nyári utazási helyek Magyarországon

Magyarország nyáron számos gyönyörű helyet kínál azok számára, akik pihenésre, kalandra, vagy kulturális élményekre vágynak. Az ország gazdag történelmi emlékekben, természeti szépségekben és változatos programokban, amelyek minden korosztály számára izgalmas kikapcsolódást biztosítanak, csak a forróságot már nehéz elkerülni ilyenkor. Íme néhány kiváló úti cél, amit érdemes felkeresni a nyári hónapokban.

Számos veszély leselkedhet a strandon, uszodában

Az úszás vitathatatlanul egészséges, azonban a strandon, úszómedencében lévő kórokozók fertőzéseket okozhatnak

Mit vigyünk magunkkal és mire figyeljünk túrázáskor?

A túrázás, kirándulás, terepfutás hasznos szabadidős tevékenység és egészséges időtöltés. Sokan nem tudják pontosan, hogy miket kell pakolni a hátizsákjukba, mire kell figyelni, ezért mai cikkünkben tanácsokat hozunk, hogy mi is szükséges egy ideális túrázáshoz.