Menü

Hogyan randizzunk a koronavírus idején?

A randiappok ideje

A koronavírus járvány egyik legnagyobb győztesei kétségkívül a randiappok lettek, ez azzal magyarázható, hogy a legtöbb embernek, különösen a fiataloknak sokkal több szabadideje lett amiatt, hogy “home office” vagy távoktatás lépett érvénybe. Bármit is keressenek az emberek, akár komoly akár alkalmi kapcsolatot, ezek a platformok erre tökéletesen alkalmasak.

Beszélgetni és randizni is lehet online

Valójában rengeteg mindenről lehet beszélgetni, azok ellenére is, hogy kevesebb minden történik az emberekkel a mindennapokban. Az ismerkedés során itt is előjöhetnek az alapvető témákon kívül, mint például, hogy hol tanulsz, hol dolgozol, mik a hobbijaid, mivel töltöd a szabadidődet, a mindennapi témák akár a munkáról, egy filmről vagy, hogy éppen egy-egy adott elvről, dologról ti mit gondoltok.

És ha már két ember beszélt egymással, és mindketten úgy érzik, hogy meg kellene ismerni a másikat, akkor a videóbeszélgetés, mint “első randi” talán az egyik legjobb megoldás. Ez a legtöbb embernek biztos szokatlan lehet, de akár sokkal természetesebb közeget is eredményezhet, mint egy klasszikus randi, hiszen az emberek otthon vannak. Valamint a tényleges kötődés a videóhívásokban sok esetben jobban megmutatkozik, ha valaki csak szexet akar, egy idő után úgyis elunja magát az internetes randik között és más partner után néz.

A szexuális zaklatások és problémák is megnőnek az online térben

A legtöbb kutatás és felmérés szerint a különböző szex appok, szexchatek, és alapvetően a nyílt szexualitás nagyon megugrott az utóbbi időszakban. Ez a tendencia azzal magyarázható, hogy a legtöbb ember otthon van és unatkozik vagy legalábbis jóval több szabadideje van, emiatt akár ismeretlenekkel is akar beszélni legtöbbször valamilyen szexuális témáról. Valamint sok ember csak a sikerélményért, önbizalomnövelésért lép be a különböző társkereső alkalmazásokra, és alapvetően nem akar tényleges kapcsolatot, hanem csak a szexualitás érdekli.

Azonban mindezek ellenére a bezárások a monogám kapcsolatoknak kedveznek, mivel a felek alaposabban megismerik egymást, háttérbe szorítva ezzel a hirtelen kapcsolatokat, ahol mondjuk egy-két nap után találkoznak a felek.

Ha személyesen akartok találkozni

Természetesen most nem szerencsés személyesen találkozni, egy úgymond idegen emberrel. Azonban. ha már mondjuk, túl vagytok néhány online randin, találkozáson, akkor elmehettek közösen sétálni (megfelelő távolságtartással). Ezután természetesen ez már több mindentől is függ (egyedül él-e valaki vagy a családjával), de ha kialakul közöttetek egy megfelelő kapcsolat, akkor egy idő után úgyis érintkeztek egymással, elmentek egymáshoz nap mint nap. Azonban addigra már abban lehet reménykedni, hogy véget ér ez a pandémiás időszak, és megszűnik a vírus általi veszélyeztetettség.

Összességében, ha valaki el szeretne kezdeni online randizni, akkor nem is igazán találhatna erre jobb alkalmat, csak figyeljünk oda a többi ember méltóságára is, és tartsuk tiszteletben a másik felet. Ha pedig, megtalálja valaki a párját, akkor egy ideig most jobb a neten keresztül “találkozni”, de egy idő után a személyes kontaktus úgyis elkerülhetetlen.

Szabó Máté

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

A féltékenység okai és jelei

A féltékenység egyike a normális és alapvető érzelmeinknek, mégsem szeretjük beismerni, sőt, tagadjuk is. Pedig mindenki érzett már féltékenységet, akár a testvérével vagy szüleivel szemben, mégis a párkapcsolatokat képes a legnagyobb mértékben megmérgezni ez az érzelem. Miből fakadhat a féltékenység, melyek a kiváltó okok és hogyan tudunk megbirkózni vele?

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!