Menü

Tippek az unalomevés ellen

Lassan egy éve az életünk másból sem áll, mint folyamatos karanténból. Az egész napos képernyő előtt ülést csak egy kis testmozgás, séta vagy bevásárlás szakítja meg. A sok üléstől és kevés mozgástól pedig észrevétlenül csúszhatnak fel az úgynevezett „karantén-kilók”.

De nem kell így történnie! Más sok cikkben foglalkoztunk azzal, mennyire fontos a karantén alatti sport és tudatos étkezés. Ha azonban nincs idő vagy energia elmenni egy körre futni, akkor is van megoldás a súlyfelesleg ellen! Következzen három tipp, hogyan küzdhetsz az unalom-evés ellen!

Magas rosttartalmú ételek

Legtöbbször édességek után vágyakozunk, ami teljesen természetes. Olykor meg is engedhető, hogy egy egy szelet csokit megegyünk, de figyelni kell, nehogy rendszer váljon belőle. A magas rosttartalmú ételek segítenek az inzulin-szint szabályozásában, amivel megelőzhetjük az édességek és nasik fogyasztását is!

Napi öt étkezés

Régóta és sokszor hangoztatott tény, hogy napi 4-5 étkezés az optimális egy felnőtt, egészséges szervezet számára. Ha kiszámoljuk, ez a három főétkezésen kívül egy tízórait és egy uzsonnát jelent még, azonban az ingerszegény hétköznapokban ennél sokkal többször csábulhatunk el a konyha vagy a kamra irányába.

A legfontosabb, hogy igyekezzünk tartani a maximum ötször étkezést, amikor minél táplálóbb ételeket fogyasszunk. A fő étkezések között zöldséget vagy gyümölcsöt együnk, figyeljünk a kalóriabevitelre.

Két liter víz – minimum

A megfelelő vízfogyasztás rendkívül fontos a szervezet számára, ezért más okokból is lényeges, hogy minimum két liter vizet igyunk meg egy nap. A legjobb, ha ez valóban víz és nem gyümölcslé vagy cukros üdítő. Az agyműködést serkenti, a bőr időt állasában is közrejátszik, valamint az éhség leküzdésére is jó lehet.

A legfontosabb természetesen a tudatosság, a megfelelő élelmiszerek fogyasztása. A karantén-kilók elleni küzdelemben pedig a sport az, ami igazán jelentős segítséget nyújthat. A mozgás nemcsak a mentális egészségre is pozitív hatással van és a tavasz közeledtével talán kellemesebb is a kültéren sportolni.

A sikeres vállalkozás titkai

A legjobbnak vélt ötlet a zsebünkben, elegendő forrás a számlánkon, lelkesedésünk töretlen, belevágunk egy saját vállalkozásba.

Méregtelenítés. Valóban szükséges?

Nagy divat a méregtelenítés, a lúgosítás, a tisztítókúrák virágkorát éljük, de vajon tényleg szükséges méregteleníteni a szervezetünket? Valóban ilyen módon kell megszabadulnunk a felhalmozódott salakanyagoktól?

Y és a Z generáció a munkaerőpiacon

A vállalatok folyamatosan keresik az ideális megoldást a fiatal tehetségek kiválasztására és megtartására. Az igazi kihívás a cégek számára – még úgy is, hogy az Y és Z generációs munkavállalók egyre többen vannak a munkaerőpiacon – a tehetségek megszólítása és érdeklődésének felkeltése a szervezet és a munka világa iránt.

Tippek a frontot okozó tünetek ellen

Az időjárás, a frontok alakulása sokunk életét befolyásolja napi szinten, akár tudunk róla, akár nem. Vannak ugyanis, akik nem is hozzák összefüggésbe az időnkénti elviselhetetlen fejfájásukat, ízületi fájdalmaikat, rossz közérzetüket, például egy közelgő melegfront érkezésével.

A D-vitamin túladagolás veszélyei

Abban az esetben beszélünk D-vitamin túladagolásról, ha táplálék kiegészítők formájában magas dózisban és hosszú távon fogyasztjuk ezt a zsírban oldódó vitamint. Lássuk, hogy milyen okai, tünetei és veszélyei lehetnek a D-vitamin túladagolásának.