Menü

Mindenünk a méz

Nem mézes recepteket hoztam és bár kétségtelenül egészséges nyalánkságról van szó (cukortartalmával tisztában vagyok, de ettől még mértékkel fogyasztva egészséges) most nem a fogyasztásáról szeretnék írni. A méz ugyanis egy annál sokkal sokoldalúbb csodaszer.

A mézet nemcsak akkor veszem elő, ha mézes sütit szeretnék, hanem akkor is, ha arcpakolást készítek, vagy, ha a hajamra kenem, s arra is jó, ha a megfázás tüneteit szeretném enyhíteni, azt pedig talán nem is hallottuk eddig, hogy a paraziták ellen is hatásos. Ennyi mindenre jó a méz? Igen!

A legendák szerint Kleopátra már Krisztus előtt mézben fürdött, hogy megőrizze szépségét, tehát már akkor is tudták, mennyi mindenre felhasználható ez a kis ragacsos aranyló massza.

Ki hinné, hogy enyhíti a másnaposságot! – Ha túl sok alkoholt fogyasztottunk előző este, akkor gyorsan együnk meg pár evőkanál Rengeteg fruktózt tartalmaz, ami serkenti az anyagcserét.

Sebek, vágások gyógyítására is használjuk bátran! Természetes fertőtlenítőként a méz kiváló megoldás az apróbb konyhai balesetekre és talán mondhatjuk, hogy egy konyhában mindig kéznél van.

Megfázásra, torokgyulladásra, köhögésre már eddig is csodaként tekintettünk rá és a mézes teánkra, arról nem is beszélve, milyen finom, méghozzá bármelyik fajtája.

Vérszegénységre pedig a magas vastartalma miatt remek választás.

Paraziták ellen egy pohár vizet ecettel és mézzel kell elkeverjünk, majd egy húzásra meginni. A három összetevő tökéletes parazitagyilkos.

Kleopátrával említettük a szépségre gyakorolt hatását, de arról még nem beszéltünk, hogy a kozmetika ipar számos készítményéhez felhasználja. Pakolásként 30 percig hagyjuk a bőrön, hajon.

Csodálatos egy mézes fürdő, némi illóolajjal felturbózva. Nincs a napi stressz amire ne lenne gyógyír.

Pattanások ellen is jó, kenjük éjszakára a pattanásra, reggel mossuk le, de arcpakolásba, arckrémekbe is tehetjük (Kleopátra ugyebár…) ha kipróbáltuk, az eredmény beszél helyettem is. A méz ugyanis kitűnően kezeli a pattanásokat, úgy funkcionál, mint egy ideális arctisztító. A méz természetes fertőtlenítő is, nyugtatja és gyógyítja a bőrt.

Az ókorban az atléták mézet fogyasztottak, hogy növeljék az állóképességüket és azonnali teljesítménynövekedést érjenek el.

A méz javítja a látást is. Segít az olyan szemfertőzések kezelésében, minta szemek pirossága és viszketése, a szem kötőhártyájának gyulladása, kötőhártya gyulladás és más hasonló fertőzések.

A méz antibakteriális és antioxidáns tulajdonságai miatt erősíti az immunrendszert. Számos betegséget távol tart a szervezettől és akkor még a számos mézes-édes fenséges receptekről nem is beszéltem.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!