Menü

Mi az a peszkateriánus étrend?

Már nem lepődünk meg új divatdiéták hallatán, sem furcsának tűnő étrendeken, szokatlan ételeken, most a peszkateriánus étrendről lesz szó. Aki nem szeretne lemondani az állati fehérjéről, de mégsem sorolja magát húsimádónak, neki talán érdemes lesz olvasnia a peszkateriánus étrendről.

Lehet, hogy hallani hallottuk már a peszkateriánus szót, talán sejtjük is, milyen fajta diétát jelenthet. Aki a vegetáriánus irányzatból indul ki, jó nyomon jár.

A peszkateriánusok olyan vegetáriánus embereket jelentenek, akik halat és a tenger gyümölcseit fogyasztják, de más húsfélét (csirke, sertés stb.) nem. A peszkateriánusok a halon és tengergyümölcsein kívül tejtermékeket és tojást is fogyasztanak

A vörös- és a fehérhúsokat elkerülik, de a tojás és a tejtermékek nem tiltólistások.

Ez a fajta életmód egy egészséges, de fogalmazzunk úgy, hogy valamivel "rugalmasabb" étrend, mint amit a vegetariánusok követnek, természetesen itt is megvannak a szabályok.

A peszkateriánius étrend esetében a menü leginkább növényi eredetű, de fogyasztanak állati eredetű fehérjét is, mely ebben az esetben halakból és a tenger gyümölcseiből áll.

Ez is nevezhető egészséges étrendnek, mert bizonyítottan számos előnye van, mint általában azoknak az irányzatoknak, mely bővelkedik zöldségben, húsokban, gyümölcsökben, ugyanis csökkentik a béldaganatok kialakulásának rizikóját, a magas omega-3 zsírsavbevitel pedig jótékony hatású a szervezetre nézve.

A halak ólomszennyezettségére vonatkozóan annyit tudunk tanácsolni, hogy elsősorban hazai fajtákat részesítünk előnyben, váltogassuk a halfajtákat.

Flexiteriánus, szemi-vegetáriánus, pollotariánus, peszkateriánus, makrobiotikus étrendet tartók, ovo-lakto vegetáriánus, vegetáriánus, ovo-vegetáriánus, lakto-vegetáriánus, vegán és még sorolhatnám a különféle étrendeket, diétákat, a sor végére a fruitáriánust hagytam, ők azok, akik kizárólag gyümölcsöket, illetve gyümölcsleveket fogyasztanak. Ha jobban belegondolok, akkor ezek után a peszkateriánus étrend nem is tűnik furcsának vagy szigorúnak számomra.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.