Menü

Mi az a peszkateriánus étrend?

Már nem lepődünk meg új divatdiéták hallatán, sem furcsának tűnő étrendeken, szokatlan ételeken, most a peszkateriánus étrendről lesz szó. Aki nem szeretne lemondani az állati fehérjéről, de mégsem sorolja magát húsimádónak, neki talán érdemes lesz olvasnia a peszkateriánus étrendről.

Lehet, hogy hallani hallottuk már a peszkateriánus szót, talán sejtjük is, milyen fajta diétát jelenthet. Aki a vegetáriánus irányzatból indul ki, jó nyomon jár.

A peszkateriánusok olyan vegetáriánus embereket jelentenek, akik halat és a tenger gyümölcseit fogyasztják, de más húsfélét (csirke, sertés stb.) nem. A peszkateriánusok a halon és tengergyümölcsein kívül tejtermékeket és tojást is fogyasztanak

A vörös- és a fehérhúsokat elkerülik, de a tojás és a tejtermékek nem tiltólistások.

Ez a fajta életmód egy egészséges, de fogalmazzunk úgy, hogy valamivel "rugalmasabb" étrend, mint amit a vegetariánusok követnek, természetesen itt is megvannak a szabályok.

A peszkateriánius étrend esetében a menü leginkább növényi eredetű, de fogyasztanak állati eredetű fehérjét is, mely ebben az esetben halakból és a tenger gyümölcseiből áll.

Ez is nevezhető egészséges étrendnek, mert bizonyítottan számos előnye van, mint általában azoknak az irányzatoknak, mely bővelkedik zöldségben, húsokban, gyümölcsökben, ugyanis csökkentik a béldaganatok kialakulásának rizikóját, a magas omega-3 zsírsavbevitel pedig jótékony hatású a szervezetre nézve.

A halak ólomszennyezettségére vonatkozóan annyit tudunk tanácsolni, hogy elsősorban hazai fajtákat részesítünk előnyben, váltogassuk a halfajtákat.

Flexiteriánus, szemi-vegetáriánus, pollotariánus, peszkateriánus, makrobiotikus étrendet tartók, ovo-lakto vegetáriánus, vegetáriánus, ovo-vegetáriánus, lakto-vegetáriánus, vegán és még sorolhatnám a különféle étrendeket, diétákat, a sor végére a fruitáriánust hagytam, ők azok, akik kizárólag gyümölcsöket, illetve gyümölcsleveket fogyasztanak. Ha jobban belegondolok, akkor ezek után a peszkateriánus étrend nem is tűnik furcsának vagy szigorúnak számomra.

Használt ruhát venni menő!

Sokan szeretik a használt ruha piacot, hiszen fantasztikus és egyedi darabok bújnak meg olykor-olykor a túrkálókban, ami manapság már egyáltalán nem kínos dolog.

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Óvjuk okoseszközeinket, gyógyszereinket a melegtől!

Nem csak az emberek viselik nehezen a kánikulát, hanem a technológiai eszközök is megsínylik a szélsőséges időjárást. Az extrém időjárás nem csak az emberek életét nehezíti meg, de használati tárgyainkban is kárt tehet.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Feszültséglevezetés? - Mire jó a stressz?

Azt hihetjük, hogy szükségünk van a stresszre, de közben mégis egyfajta negatív tényezőként gondolunk rá. Holott ha épp megfelelő nyomás helyezkedik ránk, az erőforrásainkat is jobban tudjuk beosztani. Nem utolsó sorban, a stresszes légkörben elért sikereink azok, amelyekre szívesen visszagondolunk: ezek a legnagyobb győzelmeink.