Menü

Természetes megoldások cserepes ajkak ellen

Az ajkak kiszáradása drámaibb a rövidebb ciklussal és erősebb menstruációs vérzéssel rendelkező hölgyek körében, hiszen ezek B2 vitaminhiány és vashiány kialakulására hajlamosítanak.

Mit tehetünk a cserepes ajkak bársonyossá varázsolása érdekében?

Első hallásra furcsának tűnhet, de a bársonyos ajkak érdekében első lépés a hámlasztás. A száraz és elhalt bőrdarabok eltávolítása, az ajkak dörzsölése élénkíti a vérkeringést, új sejtek keletkezését segíti elő.

Ajakhámlasztás természetesen

Mi szükséges?

puha babafogkefe

olívaolaj

kristálycukor

Vásárolj babafogkefét, olívaolajat, kristálycukrot. Egy teáskanál kristálycukrot néhány csepp olívaolajjal keverj össze. Tedd fogkefére, körkörös mozdulatokkal dörzsöld át az ajkakat. Néhány perc múlva a hámlasztott bőrt langyos vízzel mosd le. Hámlasztás után használj lélegző, természetes ajakvakszokat, készíts kókuszolajos ajakbalzsamot.

Tartós és természetes ajakvakszok

A bőr zsírrétegével azonos összetételük miatt a természetes olajok lélegző zsírréteget képeznek az ajkakon. Egyes növényi olajokat krémhez hasonlóan használhatunk. Az ajakápoló stiftek közül méhviasz vagy karnaubaviasz alapút válassz. Melyek a természetes ajakvakszok?

shea vaj

propolisz

barackmagolaj

jojobaolaj

mandulaolaj

körömvirág kivonat

A körömvirág kivonat sebgyógyító, gyulladáscsökkentő hatású anyag, ajakápolásra is használható.

Kókuszolajos ajakápolás

Zsírsavak, aminosavak és ásványi anyagok egyedülálló kombinációját nyújtó kókuszolaj bársonyossá varázsolja az ajkakat. Fűtött szobában is megakadályozza az ajkak kiszáradását. Alternatívaként házi ajakbalzsamot készíthetünk. Egy tiszta üres ajakstiftes tokot tölts fel a felmelegített masszával. Tedd hűtőbe és már készen is van az ajakápoló stift.

Házi kókuszolajos ajakbalzsam

20 gramm kókuszolaj

25 gramm sheavaj, kakaóvaj vagy méhviasz

fél teáskanál manuka méz

kis tégely vagy üres tok

+ 3 dolog amit ne felejts el a természetes ajakápolás érdekében!

igyál óránként egy nagy pohár szűrt vizet

párásítsd a levegőt: a páratartalom legalább 50-60 % legyen

pótold a B vitaminokat, E vitamint és vasat

Az összetevőket bioboltban szerezd be. A kókuszolajat, sheavajat egy kisebb fémtálban keverd össze helyezd forró vízfürdőbe, úgy hogy az olaj és a vaj lassan felolvadjon. Rakd bele a mézet, keverd össze alaposan az egészet, a masszát öntsd bele egy kisebb tégelybe vagy a fertőtlenített tokba. Egy tiszta ajakstiftes tokot tölts meg a felmelegített masszával. Tedd hűtőbe és már készen is van a szuper biztos ösztrogénhatású mérgek elleni biztos védelmet nyújtó házi ajakápoló stift.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?

Létezik krónikus napfényhiány

A D-vitamin a bőrön keresztül termelődik, a természetes napsütés hatására. Zsírban oldódik. Márciustól szeptemberig elegendő a napfény ahhoz, hogy elegendő vitaminhoz jussunk, ám a télen a vitaminkészleteink megcsappannak. Mit okoz a napfény hiánya és mit tehetünk ellene egészségünk megőrzéséért?