Menü

Van olyan, hogy rákellenes étrend?

Az egészséges étkezés segíthet megelőzni a rákos, daganatos megbetegedéseket, ahogy sok már egészségügyi probléma kockázatát is csökkentheti.

A táplálkozásban fontos kerülni a feldolgozott, félkész, vagy kész ételeket, a feldolgozott húsokat, vörös húsok fogyasztását, mert ezek összefüggésbe hozhatóak a különféle betegségek kialakulásával. A lent ajánlott ételek kerülése tehát nem csupán a rák, de más betegségek kockázatának csökkentése szempontjából is előnyös.

A piacon drága pénzekért árulják a „superfood” elnevezésű élelmiszereket, de mint tudjuk, csodaszerek nem léteznek, csak kiegyensúlyozott táplálkozás, érdemes ezeket a szuperételeket a helyükön kezelni, ami azt jelenti, hogy nyugodtan fogyasszuk őket, de csodát ne várjunk tőlük.

Rákellenes étrend esetén többször esik szó a csírákról, melyek vitamin és ásványanyag tartalma miatt joggal kéretnek beépülni az egészséges életmódba, számtalan módszerrel lehet a magokat csírázatni és fogyasztani, van, aki már profi ebben, aki nem szeretne ezzel foglalatoskodni, a boltban is vásárolhat készen kapható csírákat.

A rák elleni harc egyik leghatékonyabb módja, hogy nem tápláljuk a rákos sejteket, azaz nem juttatjuk hozzá azokhoz az élelmiszerekhez, amelyekre a növekedéshez szükségük van, ilyenek a gyors szénhidrátok, cukrok, cukrozott italok, sütemények.

A cukor táplálja a daganatot, tehát a cukorbevitel korlátozásával, megszüntetésével meg tudjuk fosztani a legfontosabb táplálékuktól a ráksejteket.

A rákellenes táplálkozás egyik feltétele az alkoholfogyasztás mérséklése, dohányzás elhagyása, cukros ételek kerülése, feldolgozott ételek minimalizálása, füstölt ételek fogyasztásának csökkentése, megégetett ételek elkerülése.

Több tanulmány kitér arra is, hogy a tejtermékek fogyasztását is redukálni kell.

Sajnos azt is ki kell mondani, hogy aki felgyógyul a helytelen életmód okozta rákos megbetegedésből, az vissza fog esni, ha nem változtat életmódján.

A statisztikák szerint a rák 15-20 százalékáért felelősek a gének. Ha nem genetikai a betegség oka, akkor valószínűleg az életmód okolható érte, ahogy mondani szokták ugyanis, az egészségnek 3 alappillére van: étkezés, életmód, környezet. Ha valaki a saját kezébe veszi az egészségét, életmódját, akkor nagy százalékban tehet a betegségek, daganatos megbetegedések elkerüléséért.

Egészséges reggeli ötletek, akár cukorbetegeknek is

Tavasszal gyakran diétába kezdünk, azonban sokszor már a nap első étkezése is fejtörést okoz. Mutatunk néhány reggeli ötletet, ami nem tartalmaz cukrot.

Könnyen elkészíthető húsvéti dekorációk

Már csak néhány hét és itt a Húsvét, a legfontosabb keresztény ünnepünk. Ahogy más ünnepkor, úgy Húsvétkor feldíszítik sokan a lakásukat, ünnepivé varázsolják az étkezőasztalt, a nappalit, az előszobát, a teraszt. Az ünnepi dekorációt egy kis ügyességgel mi is könnyen elkészíthetjük.

Rendetlenség otthon? Így hat ránk

Milyen hatással van ránk a rendetlenség? Nos sokkal többet számít, mint hinnénk. A rendetlen lakás közvetlenül hat ránk és kapcsolatban áll azzal, ahogy érezzük magunkat. Ha azt a mondást emlegetik nekünk, hogy rend a lelke mindennek, nos annak van alapja.

Kedvenc kávéink

Szeretünk kávézni. Az ízét, aromáját, frissítő, élénkítő hatását. Szeretjük jegesen és forrón, isszuk édesen vagy tejjel, de minden nélkül is jó erősen. Szeretjük egy elegáns kávézóban és szívesen fogyasszuk otthon vagy a teraszon reggelente egy köntösbe, vagy plédbe csavarva magunkat, amikor kel fel a nap. Az ínyencek szeretik feldobni ezzel-azzal, nézzük, milyen kávékülönlegességeket készíthetünk mi magunk is otthon.

Március 20., a nemzetközi boldogságnap

Az ENSZ közgyűlése 2012-ben előterjesztette és konszenzussal elfogadta, vagyis naptárba vette a boldogság világnapját, ami március 20-ra illesztett. Itt az idő ünnepelni!